Hlavní obsah

Vyberte si parfém. Podle znamení!

Foto: shutterstock.com

Víte, jaká vůně jde k vašemu znamení?Foto: shutterstock.com

Reklama

Výběr správně vůně, to je pro ženu jako výběr nového bytu. Neustále ji totiž obklopuje, ovlivňuje její chování a také ji charakterizuje. Chcete vědět, jaká vůně vás nejvíce vystihuje? Dozvíte se to v našem článku – stačí, abyste si v seznamu našla své znamení!

Článek

Hned na úvod ovšem astroložka Naďa Šmídová upozorňuje: „Charakteristické vůně se netýkají výhradně slunečních znamení. Musíte také dávat pozor na další silná obsazení – jako např. Lunu, ascendent nebo jiné planety či prvky vašeho horoskopu!“

Beran (21. 3.–20. 4.)

Ženy narozené ve znamení Berana jsou známé svým silným charakterem. Z jejich řad často vystupují feministky – touha vyrovnat se ve všem mužům je jim tedy naprosto vlastní, což se může projevit i v tom, že si libují v pánských vůních. Je zajímavé, že dámy v Beranu jen těžko uvidíte dlouho nerozhodně postávat před regály s vůněmi – na výběr totiž nemají dostatek trpělivosti. Silný charakter je potřeba podtrhnout výraznými prvky – je dobré sáhnout po flakonu s přísadou z mandarinky, jablka, jasmínu, koriandru, hřebíčku, santalového dřeva a pižma.

Tip redakce: Bvlgari Voile de Jasmin, Tommy Hilfiger Tommy Girl Jeans, Nina Ricci Nina.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býk je smyslné požitkářské znamení, což se nutně musí promítnout i ve výběru vůně. Ženy narozené v Býku si libují totiž v těch drahých a kvalitních. Co se týče výběru – většinou dlouho trvá, než se Býk pro nějakou vůni rozhodne. Když už se ale rozhodne, je to s nimi jako s klasickým býkem a červeným praporkem – musejí ho dostat. Vládne jim Venuše, planeta lásky a estetiky. Proto se k nim hodí spíše vůně neobvyklé. Zavoní jim vanilka, santalové dřevo, pačuli, broskev.

Tip redakce: Kromě naprosto jasného Chanel no. 5 jsou to Calvin Klein Eternity nebo Christian Dior Diorella.

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Jaké jsou ženy v Blíženci a jaká vůně se k nim nejlépe hodí? Pravdou je, že to lze jen těžko určit. Osoby narozené v tomto znamení mají dvojí povahu – a stejně rozdvojené jsou i ve výběru vůní. Ráno se jim líbí jedna, odpoledne to už může být ale úplně jiná. Blíženci jsou svým způsobem ztřeštěnci, kteří započnou jedno, a ještě než to dodělají, už letí k něčemu jinému. Vůně střídají a neřeší to. Dokonale je vystihuje jasmín, bergamot, frézie, konvalinky a bazalka.

Tip redakce: Agent Provocateur, Anna Sui Love, Céline Dion Chic.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Na rozdíl od Blížence víme naprosto jasně, která vůně se k ženě narozené ve znamení Raka skvěle hodí – no přece vůně domova. Ženy v Raku bývají totiž ty správné mámy! Zcela je tedy vystihují parfémy s vanilkou. V jejich typických vůních by se kromě ní ale mohly objevit i růže, karafiáty, santal, frézie či mandarinky. To vše dokresluje Raka jako tradiční, romantickou a něžnou duši.

Tip redakce: Armani Emporio Remix, Benetton B-United Woman, Vivienne Westwood Boudoir.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lvy většinou poznáte na první pohled – když se podíváte do středu dění. Ženy narozené ve Lvu si nejvíce užívají, když jsou středem pozornosti. To se samozřejmě odráží i ve výběru jejich charakteristických vůní. Snaží se tak ještě více zdůraznit a zvýraznit svou osobitost a jedinečnost. Průbojným Lvicím doporučujeme vybírat parfémy se santalovým dřevem, růží, slunečnicí, skořicí, kardamomem, muškátem, hřebíčkem i konvalinkami.

Tip redakce: Jil Sander Sensations, Orlane Fleurs D´Orlane, Prada Intense.

Panna (23. 8.–22. 9.)

Jaké jsou Panny? No, kdo ví! Své vlastnosti totiž s oblibou zahalují do temné roušky tajemství. Je ovšem jasné, že jsou velmi chytré. Pannám vládne Merkur, chovají se tak, aby nikoho nenaštvaly. Vítězí svou inteligencí a svým taktem si u ostatních budují respekt. A jelikož jsou rafinované, v tom dobrém slova smyslu, vždy si vyberou parfém, který prokáže, že už něco v životě dokázaly. A to samozřejmě nebude levná záležitost! Na parfémy jdou chytře – vystihují je vůně, které obsahují afrodiziakum. Vybírají ty s liliemi, kosatci, cedrem či borovicí.

Tip redakce: Estée Lauder Pleasures, Guerlain Insolence Eau Glacée, Bijan Nude.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Každá Váha se potýká s pořádným nedostatkem – ženy narozené ve znamení Vah totiž nedokážou říkat lidem pravdu. Raději uhnou a ustoupí. Nemyslí to zle, jen se prostě snaží vyhýbat konfliktům. I vůni proto volí takovou, aby nikoho zbytečně neprovokovaly a nenaštvaly. Chtějí v klidu zapadnout mezi ostatní a rozhodně netouží po tom nějak vynikat. Vyhovují jim tedy nevýrazné jemné vůně. Typická je pro ně např. geránie či vůně růží.

Tip redakce: Diesel Green Feminine Special Edition, Yves Saint Laurent Paris, Jennifer Lopez Glow.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štírky při výběru vůně vsázejí všechny karty na svou dokonalou vlastnost – umění muže nalákat. Jsou opředeny tajemstvím, libují si v záhadách a přesně to na nich jejich okolí miluje. Rády dráždí všechny smysly a mámí je. Jejich vůně musí být hluboká, tajemná, magická až možná i exotická. Prostě zajímavá. Nemusejí se bát parfému s výtažky ze švestky, ořechu, jasmínu či leknínu.

Tip redakce: Poison Christian Dior, Replay Intense for Her, Burberry Summer.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Sebevědomé Střelkyně musejí mít za každých okolností pravdu, a tak se díky své průbojnosti mohou na první pohled zdát drsné a necitlivé. Opak je ale pravdou. Sice jsou občas tvrdohlavé, ale často bývají velmi milé a přátelské. Chovají se vždy přirozeně a rozhodně před nikým nehrají divadlo. A podle toho by si i měly vybírat vůni. Doporučujeme parfémy s vůní ovoce, např. pomeranč či černý rybíz, bergamot nebo třeba růže.

Tip redakce: La Perla Charme, Paris Hilton Heiress, Dupont L´Eau pour Femme.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Každý vám potvrdí, že ženy narozené ve znamení Kozoroha bývají vždy skromné a přitom pilné jako včelky. Ničím se nesnaží komplikovat život svůj ani život ostatních. Právě proto bývají v kolektivu velmi oblíbené. Tyto vlastnosti mohou zvýraznit vůněmi s výtažky z ovoce a květin, dobré je cedrové dřevo, vanilka (ano, taky jsou z nich příkladné matky) či i trochu těžší mošus.

Tip redakce: Azzaro Azzura, Calvin Klein CK In2U Go Woman, Versace Crystal Noir.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vodnářům vládne Uran, a proto všechny ženy narozené v tomto znamení zbožňují novoty a nebojí se ani techniky. Je pro ně důležitá nezávislost, při výběru vůně nebo i v ostatních životních situacích se spoléhají jen a pouze na vlastní úsudek. Libují si v novinkách na trhu. Rozhodně usedle netrvají na stejné vůni celý život. Hodí se k nim spíše svěží vůně – jemné květiny, santalové dřevo nebo výrazné osvěžující citrusy.

Tip redakce: Lanvin Eclat D 'Arpége, Aigner Starlight, Boucheron Trouble.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ve znamení Ryb se často rodí velcí nespoutaní umělci. Ženy-Ryby si libují v exotických a mystických tónech vůní, rády na sebe poutají pozornost a předvádějí vše, co dokážou. Naprosto typická je pro ně vůně citronu, vonět jim však rozhodně bude i amarantové dřevo, černý rybíz, švestka a samozřejmě i nespoutaná vůně moře.

Tip redakce: Dupont Passenger, Elizabeth Arden 5th Avenue After Five, Salvador Dalí Sea & Sun in Cadaques.

Reklama

Související témata:

Načítám