Hlavní obsah

Vychytávky do auta speciálně pro ženy!

Foto: thinkstock

Usnadněte si jízdu za volantemFoto: thinkstock

Reklama

Vybírat si auto je radost, která člověka nepotká zas tolikrát za život. Právě proto byste na to měly být náležitě připraveny. Takže ještě zvažte, zda byste nevyužily tyhle vychytávky.

Článek

Možná i vaše auto funguje jako hybrid taxíku, špajzu, zábavního centra, dětské postele a pojízdné skříně. Můžete si ulevit, když využijete vymoženosti, které moderní auta nabízejí – jen o nich vědět.

„Ženy preferují takové prvky výbavy, které jim usnadňují a zpříjemňují každodenní používání vozu. Například mají rády automatickou převodovku, parkovacího asistenta, adaptivní tempomat, vyhřívaná sedadla, hlasové ovládání navigace a telefonu, dost odkládacích schránek a držáků. Již dávno neplatí, že ženy požadují malé vozy a zajímá je velikost make-upového zrcátka u spolujezdce,“ říká Ing. Vítězslav Pelc, PR manažer Škoda Auto ČR.

Jeho slova potvrzuje i Ing. Janka Konečná Press Office Manager Fiat, Alfa Romeo, Lancia a Jeep. „Ženy jsou při výběru vozidla stejně náročné jako muži, jen si nechají víc poradit. Většinou ale mají jasnou představu, co by nemělo v autě chybět – chtějí se cítit pohodlně a hlavně bezpečně. I proto se stále častěji i do menších vozidel dostávají nové technologie a bezpečnostní prvky, které byly před nedávnem výsadou vozidel ve vyšších segmentech."

Výškově nastavitelné sedadlo

Trčíte za volantem, nebo jste naopak utopené tak, že nevidíte před sebe? Rozhodně se vyplatí připlatit si a ve výrobě zadat možnost výškově nastavit sedadlo řidiče. Například pro nový Seat Ibiza tento požadavek přijde na 1800 korun.

Tlak v pneumatikách

Nechce se vám zajíždět k pumpě a mazat si ruce při kontrole tlaku v pneumatikách? Můžete si pořídit systém, který to udělá za vás a upozorní na případný problém. Například u Opelu Corsa vás tohle pohodlí vyjde na 21 000 korun.

Foto: archiv firmy

Palubní počítač vás může upozornit i na defekt pneumatikyFoto: archiv firmy

Pokecejte s navigací

Nemusíte se rozptylovat hledáním a mačkáním čudlíků na navigaci – stačí si pořídit tu, která jde ovládat hlasem. Jako bonus může nabízet i možnost hlasově ovládat i váš telefon. Ve Škodě Octavia tento systém vyjde na částku od 20 000 korun.

Foto: archiv firmy

Zapomeňte na tlačítka, navigaci lze ovládat i hlasemFoto: archiv firmy

Volné ruce při telefonování

Nestíháte, takže používáte auto i jako místo pro vyřizování telefonátů? Pamatujte na to dopředu, a objednejte si už z výroby bluetooth handsfree. Například pro Volkswagen Polo za něj dáte asi 13 800 korun.

Foto: archiv firmy

Pamatujte, telefonovat za volantem se nesmí – pokud nemáte hands freeFoto: archiv firmy

Tempomat

Tempomat nevyužijete jenom při dlouhé cestě na dálnici, ale pomůže vám udržet i padesátku ve městě nebo sedmdesátku na periferii – uchrání vás tedy od případných pokut. Do Alfy Romeo Guilietta vyjde jeho přidání k základní výbavě 7500 korun.

Foto: archiv firmy

Tempomat ulehčí i dodržování předepsané rychlosti v obciFoto: archiv firmy

Zaparkuje za vás

Už se nemusíte bát parkování – mnohá auta už to udělají kompletně za vás. Jen pomalu projedete kolem vhodného místa, zastavíte, zapnete asistenta, a s rukama v klíně počkáte, až to „píchne“ k chodníku. V případě nového modelu Škoda Octavia stojí takové pohodlí 17 000 korun.

Foto: archiv firmy

Problém s parkováním? Zapomeňte!Foto: archiv firmy

Ohlídá vás

Skoro šedesát procent bouraček a šťouchanců se stává při rychlostech nižších než 16 km v hodině. S Fiatem 500L můžete být v klidu. Umí totiž automaticky zabrzdit, když před sebou zjistí překážku a předejít kolizi. Systém City Break Control (LSCM), si do „pětistovky" můžete připlatit za 7500 korun.

Konec strachu z kopců

Možná se taky orosíte při představě, že se budete muset rozjíždět do kopce – a ještě ke všemu v koloně. Strachu z takových situací vás zbaví asistent pro rozjezd do kopce. V případě vozu Audi A1 vyjde na 1668 korun.

Foto: archiv firmy

Audi A1 může mít i asistenta rozjezdu do kopceFoto: archiv firmy

Zábava pro děti

Už nikdy neuslyšíte větu: „A kdy už tam budeme?“ Stačí si do auta pořídit videopřehrávač a dvě obrazovky. Pro Renault Fluence se nabízejí ve Family Packetu (video přehrávač Click & Go, 2 obrazovky, 2 přehrávače), spolu s chladicím boxem a gumovým kobercem za 11 190 korun.

Uvidíte až za roh

Tma jako v ranci, neznámý terén – to je přesně situace, kdy se velmi vyplatí „vidět až za roh“. K tomu poslouží světlomety, které přisvěcují do zatáček. Pro Ford Mondeo Kombi přijdou na 21 500 korun.

Foto: archiv firmy

Moderní světlomety umí svítit i za rohFoto: archiv firmy

Co v autě nutně potřebujete vy? Rozhodně nám o tom napište nebo si s námi zasoutěžte o vybrané auto na víkend!

Reklama

Související témata:

Načítám