Hlavní obsah

Výhody domácí pekárny

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ráno? Není nad domácí chléb...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už nemusíte běhat každé ráno do obchodu, abyste si pochutnali na čerstvém křupavém pečivu. Můžete si je upéct sami, doma a z těch nejlepších surovin. Stačí si jen pořídit domácí pekárnu...

Článek

Pekli jste někdy chleba v klasické troubě? Pak asi moc dobře víte, kolik to zabere času. To hnětení, kynutí těsta a pak nekonečné pečení. A když vám pak přijde účet za elektřinu, je vám jasné, že tenhle bochník byl nejdražší ve vašem životě.

Peču, pečeš, pečeme

Největší výhodou domácí pekárny je to, že nemusíte téměř nic dělat. Pouze vsypete ingredience potřebné pro přípravu chleba (rohlíků nebo sladkého pečiva), necháte je vykynout a pak už jen sledujete, jak se peče krásný zlatavý bochník. A u toho všeho máte čisté ruce. A křupavé rohlíčky ke snídani? Žádný problém! Většina pekáren na trhu má funkci odloženého startu. To znamená, že večer dáte do pekárny všechny ingredience, načasujete, jdete klidně spát a ráno vás vzbudí vůně čerstvého pečiva. Znáte snad lepší snídani?

Domácí je víc než koupený

Taky vás už nebaví jíst stále dokola ty stejné chleby? Žitný, pšenično-žitný, slunečnicový... Proč si neudělat vlastní, originální chléb, který vašim chuťovým buňkám ušijete přímo na míru? Co takhle bramborový, osmizrnný, oříškový, sladký s rozinkami nebo chléb s aloe vera? Všechno je možné, chce to jen fantazii a vědět, na co máte chuť. Na trhu si navíc dnes už můžete vybrat mouku, která vám vyhovuje nejvíce. Špaldová, pohanková, ovesná... Ve zdravé výživě je pak dostanete dokonce i v kvalitě bio. A pokud jste pohodlní, pak si klidně kupte už namíchanou chlebovou směs. Na výběr je mnoho druhů a jsou opravdu dobré. V nejnovějších domácích pekárnách můžete navíc připravit i marmeládu, džem, nudlové těsto, těstoviny nebo kynutá těsta.

Chléb pro nejmenší

Malé děti by se měly učit kousat! Pokud máte malé miminko, kterému je více jak půl roku, řekne vám to každý. Ovšem dát dítěti chléb, kde je neskutečné množství soli, zbytečně moc alergizujícího droždí nebo všelijaké emulgátory, je docela hazard se zdravím. Pokud ale doma upečete vlastní chléb, do kterého víte, co dáváte, pak strach mít nemusíte. Navíc pro ty nejmenší můžete upéct chléb bezlepkový, aby zbytečně nezatěžoval trávicí trakt vašeho miminka!

Singl nebo rodina?

Pekárnu je dobré vybírat podle toho, komu je určena. Pokud žijete sami nebo jen ve dvou, pak jsou skvělé pekárny, kde si můžete zvolit velikost bochníku. Ten nejmenší může mít i 500 g. Rodinná pekárna je zase schopna upéct klidně i dvoukilový chléb. A to za směšnou cenu. Kilový bochník domácího chleba vás totiž přijde v průměru na desetikorunu!

Foto: google.com

Zahrajte si o novou pekárnu v hodnotě 3999 KčFoto: google.com

Celiakie? Žádný problém!

Domácí pekárny jsou obrovskou výhodou pro celiaky (lidé citliví nebo alergičtí na lepek). Už nebudete muset složitě hledat obchod, kde byste nakoupili bezlepkové pečivo a utrácet za ně velké peníze. Jednoduše si pořídíte směs na bezlepkový chléb nebo samotnou bezlepkovou mouku a chléb upečete!

A co vy? Chtěli byste domácí pekárnu? Pak soutěžte s námi!

Vyhrát můžete

1x pekárnu Home Bread XXL Baguette v hodnotě 3 999 Kč 1x pekárnu Home Bread XXL v hodnotě 2 999 Kč 10x praktický nůž na chléb (hodnota á 279 Kč)

Reklama

Související témata:

Načítám