Hlavní obsah

Vylepšete své sexuální prožitky

Reklama

Ještě než se svým partnerem nadobro skoncujete nebo si najdete milence, popřemýšlejte, zda není lepší si společné dovádění raději něčím vylepšit. Jinak máte šanci 1 : 1, že se váš vztah rozpadne.

Článek

Češi mají 50% rozvodovost, a ani nemanželské vztahy na tom nejsou s „trvanlivostí“ o mnoho lépe. Intimnější část společného života je přitom, ruku na srdce, jednou z prvních oblastí, ve které se jakékoli neshody ve vztahu projeví. Nemusí to však hned znamenat konec vztahu, ale naopak prostor pro zlepšování a zpestření milostného života.

Mozek a sex

Zdánlivě tělesná záležitost, jakou je sex, je ve skutečnosti jedním z nejdůležitějších stimulantů mozkových center, které jsou jinak nevyužity. Málokterá žena ovšem dovede při dlouhodobém stresu a každodenních starostech s dětmi i v práci stimulovat právě ta centra, která chuť na sex vyvolávají. Rozbíhá se tak spirála, kdy jste na jednu stranu frustrovány z toho, že nemáme naplněný sexuální život, a na druhé straně se vám chuti na sex nedostává. Následují špatné myšlenky, zaječí úmysly a jinak fungující vztah rychle spěje do záhuby.

Jak se vyhnout nefunkčnímu sexu

Aleš Kalina, uznávaný odborník na vztahy a lidské emoce, ve své nové knize Partnerský manuál popisuje, jak si svůj vztah vylepšit a této situaci předejít. Základem je přitom mluvit s partnerem o svých touhách a potřebách, protože partner není „mentalista", aby vaše sexuální potřeby přečetl z vašich myšlenek.

„Až 80 % mých klientů neumí vést o své sexualitě otevřenou řeč. Stydí se za své sexuální touhy a neumí se s partnerem domluvit na naplnění svých, byť i na oko zvrácených tužeb. Je škoda, že je následně hledají u obrazovek svých počítačů a televizí. Přitom cesta k opravdovému sexu je přirozená a všichni po ní toužíme. Nebojme se proto mluvit s partnerem o svých skrytých touhách, ať už se zdají být jakkoli zvláštní," –  Aleš Kalina – Partnerský manuál.

Partnerský manuál

Žádná touha není zvrácená

Víte, co se děje za dveřmi ložnice vašich sousedů? Nevíte a je vám to jedno? Přesně stejný princip zaveďte i do své ložnice. Sousedům i kolegům v práci může být úplně lhostejné, co děláte se svým partnerem v ložnici, a jestli vám to dělá oběma potěšení, není důvod si své tužby vzájemně nesplnit. Zkuste se svým partnerem otevřít téma vašich nejtajnějších sexuálních představ.

Pokud se vám o tom špatně mluví, využijte k tomu vhodnou příležitost při skleničce dobrého vína a zkuste z něj vytáhnout jeho nejtajnější představu. Zjistěte jako první, co by chtěl dělat v posteli a stydí se za to. A pokud se chytí a prozradí vám svou touhu, můžete mu nenuceně prozradit tu svou a on se nebude moct tvářit pohoršeně. Ale pozor, nenechte se překvapit, pokud ve své představě vytasí těžší kalibr, než jaký jste čekala.

Otestujte si vzájemnou přitažlivost

Je mezi vámi sexuální chemie? Nejen mluvení a otevřenost, ale i přitažlivost je pro sex důležitá. Aleš Kalina ve své knize Partnerský manuál přesně popisuje, jak svůj sexuální život hodnotit pomocí „sexuálního barometru“, který určuje kvalitu vašeho intimního vztahu.

Reklama

Související témata:

Načítám