Hlavní obsah

Kuřecí polévka se žemlovými knedlíčky

Hodnocení:
(10)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

K víkendu u babičky neodmyslitelně patří knedlíčková polévka z domácího vývaru. A jestli zrovna nemáte moc času a peněz nazbyt, připravte si rychlou variantu z kuřete s nadýchanými žemlovými knedlíčky!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1/4 kuřete
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • listová petržel
  • 3 bobkové listy
  • 2 kuličky celého nového koření
  • sůl
Na knedlíčky
  • 3 včerejší rohlíky
  • petrželka
  • krupice
  • 3 vejce
  • 2 lžíce změklého másla
Článek

Krok 1: Kuře očistěte, rozdělte na menší části a vložte do hrnce s asi s litrem vody. Přidejte oloupanou a na velké kusy pokrájenou mrkev, petržel a celer, celou neoloupanou cibuli, snítku zelené petrželky, bobkové listy, nové koření a lžičku soli. Vařte na mírném ohni, až se maso začne oddělovat od kosti.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 2: Sceďte, maso oberte a vraťte do polévky spolu s kostičkami mrkve, zbytek zeleniny a koření vyhoďte.

Krok 3: Mezitím, co se vaří vývar, si připravte knedlíčky: rohlíky nakrájejte na kostičky, přidejte hrst nasekané petrželky, krupici, osolte a smíchejte se žloutky a změklým máslem.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 4: Ke směsi pak opatrně vmíchejte z bílků ušlehaný sníh a namočenými dlaněmi tvarujte malé knedlíčky, které vařte v osolené vodě 2–3 minuty od momentu, kdy vyplavou na povrch. Knedlíčky můžete uvařit i přímo v polévce, ale pak počítejte s tím, že se zakalí.

Foto: Jakub Jurdič
ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama