Hlavní obsah

Vyrobte si penál bez šití: Z ruličky od papírových utěrek!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do školy, na výtvarné kroužky i jazykové kurzy nebo třeba na cesty. Tady všude se bude dětem hodit roztomilý penál, který hravě vyrobíte z ruličky od papírových utěrek. Rychle a navíc bez šití. Podívejte se na naše video.

Článek

Jestli už se ke konci prázdnin s dětmi nikam nechystáte, máme pro vás tip na tvořivé odpoledne. Nejprve ale zajděte do obchodu a nechte malé školáky vybrat látku, která se jim líbí. Na nový penál vám bude stačit kus o rozměrech zhruba 30 × 40 centimetrů. Materiál by měl být raději tenký – se silnějším by se vám špatně pracovalo. V galanterii rovnou zakupte zip dlouhý 25 centimetrů, ideálně v barvě látky.

A pak už se můžete směle pustit do práce – potřebovat budete ještě papírovou ruličku, nůžky a tavnou pistoli. Kdo ovšem zatím nepracoval s tavnou pistolí, nechť si raději zvolí jiné univerzální lepidlo vhodné pro papír i textil. Získáte jistotu, že se nespálíte, a klidně tak můžete své ratolesti zapojit do výroby. Návod na pouzdro na tužky i pastelky najdete ve videu.

Také s dětmi vyrábíte hračky, praktické drobnosti či sezonní dekorace?

Reklama

Související témata:

Načítám