Hlavní obsah

Vyzkoušeno: Přípravky na vlasy, které je chrání a nezatíží

Foto: YuriyZhuravov, Shutterstock.com

Foto: YuriyZhuravov, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokonalé vlasy? Často jim dáváme zabrat fény, žehličkami nebo barvením. Aby byly zdravé, lesklé a krásně rostly a nelámaly se, výběr správné péče je klíčový. A od toho jsme tady my, abychom vám ve světě stylingových i pečujících přípravků poradily.

Článek

Šampon a kondicionér, jednou za týden maska, to je standard. Zaměříme se ale na následnou péči, kterou hodně z vás přeskakuje. Co chceme po našich vlasech, kromě toho, že je chceme mít zdravé? Objem. A když se řekne objem do vlasů, jako první vás určitě napadne tužidlo. To však může vlasy spíš zatížit a zajistit vám mastnější hlavu o den dřív, než jste zvyklé. Také jste se s tím už setkaly?

Díky bohu existují i další způsoby, kterými si zajistíte objem, výživu, ale i ochranu vlasů před teplem fénu, žehličky nebo kulmy. Jsou tu různé olejíčky, spreje, krémy.

Tahle šestice se nám osvědčila, protože vlasy zkrášlí, ochrání a nezatíží. Navíc ji využijete v tomto sychravém období, kdy vlasy kvůli počasí plihnou, krepatí se, elektrizují a jsou více náchylné k poškození. Jak je používat?

Sprej proti krepatění a na lesklé vlasy

Foto: Archiv firmy

Dream Coat, Color Wow, 770 KčFoto: Archiv firmy

Sprej dokáže vlas zacelit a uhladit. Díky tomu vám přijde, že se vlasy magicky uzdravily, jsou lesklejší a chemlonové konce jsou minulostí. Nanáší se do mokrých vlasů, které musíte vyfoukat, nejlépe přes kartáč. Jestli zvolíte styling do rovna nebo spíš vlny, je už na vás. Sprej pomáhá také rozmotávat uzlíky, takže rozčesávání po mytí a foukání je mnohem snadnější.

Foto: Archiv firmy

Bezoplachová pěna Heated Defense, Kevin Murphy, 790 KčFoto: Archiv firmy

Pěna se nanáší na vlhké vlasy do délek před foukáním, protože je dokáže ochránit až do 230 °C. Díky obsažené quinoe, jojobovému a ricinovému oleji vlasy také posiluje a a dokáže v nich uzamknout vlhkost, takže budou pružnější a zdravější.

Přípravky pro výživu a rozčesání

Foto: Archiv firmy

Regenerační sérum Previa, 550 KčFoto: Archiv firmy

Máte křehké vlasy náchylné k lámání? Štvou vás roztřepené konečky? Vaše vlasy potřebují olejíček, který se nanáší do konců, ale klidně i délek, pokud je máte barvené a suché. Jednu dávku z pumpičky rozetřete do dlaní a naneste do vlhkých vlasů před foukáním. Pak můžete ještě kapku vetřít do suchých vlasů na rozlétané konečky. Olej vlasy zaceluje po jejich délce, vyživuje a chrání před poškozením horkým vzduchem.

Foto: Archiv firmy

Uhlazující bezoplachový kondicionér, Nivea, 110 KčFoto: Archiv firmy

Jestli míváte problémy s rozčesáváním vlasů po umytí, i když použijete kondicionér, musíte přidat ještě další zbraň v podobě bezoplachového kondicionéru. Ten nastříkáte do délek vlasů a mnohem snadněji je rozčešete. Zároveň poskytne termo ochranu a vlasy nezmastí, neslepí, ani nezatíží.

Sprej pro termo ochranu

Foto: Archiv firmy

Ochranný sprej při žehlení či fénování, Oroexpert, cena okolo 300 KčFoto: Archiv firmy

Sprejem byste se měly snažit obalit všechny vlasy v délkách, aby je dokázal ochránit před teplem. Nanáší se na vlhké vlasy před fénováním, ale i na suché, když je chcete rovnat žehličkou. Vypadá skoro jako suchý šampon, takže můžete mít pocit, že si vlasy „zaprašujete“. Nebojte, vlasy tím nezatížíte, ani nezmastíte, naopak budou lehčí a vzdušnější.

Foto: Archiv firmy

Ochranný sprej před teplem, Alcina, 270 KčFoto: Archiv firmy

Další z party ochranných sprejů před vysoušením, kulmováním a žehlením, je tento rozprašovač. Plusem je to, že vlasy neslepuje, rychle se vstřebá a vlasy jsou hladší a lépe se upravují. Navíc, vaše konečky vám poděkují!

S jakými přípravky na vlasy máte kladnou zkušenost vy? Napište nám! A na účesy načerpejte inspiraci z týdnů módy.

Reklama

Načítám