Hlavní obsah

Vzepřela se lékařům: Dceru porodila, přestože měla rakovinu!

Foto: http://www.dailymail.co.uk

Potrat odvážná Daniella odmítla, odměnou jí je krásná a zdravá dcerkaFoto: http://www.dailymail.co.uk

Reklama

Byla šťastná a těšila se na narození svého druhého dítěte. Když byla ale Britka Daniella Jackson (21) v pátém měsíci, objevili lékaři, že má na levé plíci nádor. Byla postavena před děsivé rozhodnutí. Buď půjde na potrat a přežije, nebo rakovina zabije ji i její nenarozené miminko. Daniella to riskla! Dnes je nejen hrdou maminkou, ale porazila i zákeřnou nemoc.

Článek

Je to rok, co Daniella Jackson prožívala nejhorší období svého života. Se svým příběhem se svěřila britskému deníku Daily Mail.

Jděte na potrat! Hned!

Když Daniella vyrazila se svým partnerem na výlet do anglického přímořského městečka Blackpool, netušila, že se jí během chvilky převrátí život naruby. Několik měsíců již měla menší problémy s dýcháním, ale přičítala to těhotenství. „Byla jsem v pátém měsíci a cítila se jinak fit,“ říká Daniella. Jenže právě na výletě se její stav nekontrolovatelně zhoršil, dostala vysoké horečky a její partner ji okamžitě odvezl do nemocnice.

Tam se podrobila důkladnému vyšetření, při němž lékaři objevili na její levé plíci čtyřcentimetrový nádor. A navrhovali jediné řešení: „Okamžitě musíte jít na potrat, abychom vás mohli operovat a zbavit vás nádoru. Jinak vás rakovina zabije!“

Ale Daniella, silně věřící katolička, tento návrh okamžitě zamítla. „Nemohla jsem se svého dítěte vzdát. Byla jsem s ním tak úzce spjata, cítila jsem tak silnou vazbu, že to prostě nešlo. Potrat se samozřejmě s mou vírou neslučuje, ale náboženství mělo na moje rozhodnutí vliv jen zčásti. V prvé řadě jsem se rozhodla bojovat za své dítě, které jsem nade vše milovala, i když se ještě nenarodilo,“ vysvětluje Daniella.

Slzy, bolest a naděje

Následovalo několik děsivých měsíců. „Plakala jsem já i můj partner. Myslela jsem, že to je nejen můj konec, ale samozřejmě i konec mého nenarozeného dítěte. Cítila jsem se jako časovaná bomba, měla jsem noční můry o tom, jak umírám. Bylo to strašlivé období, v podstatě jsem se snažila vypnout mozek a přetrpět to, jak nejlépe dokážu,“ vzpomíná Daniella.

Foto: www.dailymail.co.uk

Daniella po porodu dcerky, tehdy ještě s rakovinným nádorem plicFoto: www.dailymail.co.uk

Nyní je z Danielly maminka na plný úvazek. Je zdravá, raduje se z každého dne stráveného se svým čtyřletým synem Darnellem a malou dcerkou. „Jsem neskutečně vděčná, že jsem přežila a mám před sebou budoucnost se svými dětmi,“ říká Daniella.

Foto: www.dailymail.co.uk

Tahle holčička se podle lékařů raději neměla naroditFoto: www.dailymail.co.uk

Týká se to všech

Hrdá maminka se rozhodla se svým příběhem podělit, protože je podle ní důležité, aby lidé věděli, že rakovina plic není jen nemocí typickou pro silné kuřáky či staré lidi. „Já se cítila dobře, nikdy jsem nekouřila, a přesto rakovina plic zbořila všechny mé plány a představy o životě,“ tvrdí Daniella. A lékaři jí dávají za pravdu. Za rakovinu prý v jejím případě mohly nejspíš genetické dispozice, nikoli špatný životní styl.

Foto: www.dailymail.co.uk

Dnes už je vše v pořádku, Daniella vyhrála nad nemocí a má i zdravé dítěFoto: www.dailymail.co.uk

I na našich stránkách jsme psali o ženách, které se vyrovnaly s rakovinou a pokusili jsme se najít potraviny, se kterými se dá rakovině čelit. Nad některými typy ale dnes můžete zvítězit i díky očkování!

Znáte nějaký podobný případ? A přijde vám Daniella jako hrdinka, či spíše jako hazardérka?

Reklama

Načítám