Hlavní obsah

Vztahy podle horoskopu: Která znamení se k sobě nehodí?

Foto: Profimedia

Některá znamení k sobě prostě nepasují. I když, silou vůle se dá zvládnout mnohé...Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některá znamení zvěrokruhu se k sobě hodí více, jiná méně, podle toho, jaké vlastnosti a rysy nesou jejich osobnosti. U kterých znamení si dát pozor, protože váš vztah bude zbytečně komplikovaný?

Článek

Samozřejmě nelze tvrdit, že spolu někdo nemůže vyjít jen proto, že se narodil ve Lvu a jeho drahá polovička v Býku. Jejich vztah bude složitější a vyžádá si více kompromisů, přesto ale může fungovat. Je ale dobré o tom něco vědět předem, abyste mohli zvážit – stojí to za to? Která znamení si tedy opravdu nesednou?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Ohnivým Beranům nebude vyhovovat křehká duše Raků, která jen těžko zvládá jejich živočišnou energii a nadšení. Raci vám budou připadat nudní a jako příliš citlivé princezny. Tahle dvojice je doslova jako oheň a voda. Ani Váhy vám nebudou stačit ve zběsilém tempu, nevrhají se nikam po hlavě a spontánně, vždy radši vyčkávají. A Kozorohové, ti vás zaskočí svým škarohlídstvím a přílišnou realističností, budou vás tak trochu brzdit v rozletu.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Zemští Býci potřebují cítit, že jsou respektováni a že je jim druhý stoprocentně oddaný, což jim Lvi nedokážou poskytnout, sami potřebují tak trochu obdivovatele. Ani se Štíry vám to nepůjde lehce, uvidíte v nich totiž to, co vám chybí – vášeň, tajuplnost a nevypočitatelnost – a tak trochu jim budete závidět. A zvědaví Vodnáři vás budou zase vytáčet svou neschopností zakotvit v přítomném okamžiku, stálým fantazírováním a stavěním vzdušných zámků.

Foto: Profimedia

Na začátku to vypadá všechno tak hezky, ale rozpory v povahách se stejně později začnou projevovatFoto: Profimedia

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Hraví lehkomyslní Blíženci nikdy nepochopí strnulou dokonalost Panny, která je bude dovádět šílenství, v jejím životě si budou připadat jako v muzeu. Ani se Střelci nebude soužití jednoduché, protože obě znamení jsou osobnostmi, které navíc lehko mění názory i nálady. Tato dvojitá nestabilita ve vztahu přináší Blížencům obrovský pocit nejistoty. A s Rybami Blíženci pořád cítí tak trochu strach a přílišnou zodpovědnost – všechno je to tak vážné a hluboké, na to nejste zvyklí.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Ačkoli se pro Raka může zdát spojení s Vahami v první fázi ideální, není tomu tak. Raci budou u Vah postrádat porozumění, soucit, často budou zraněni jejich slovy i činy. Kozorohové vám budou připadat chladní a odtažití, protože Raci potřebují být ujišťováni o lásce a zahrnováni romantickými gesty, což Kozorohové málokdy dokážou. A ohniví Berani budou pro vás jako tajfun, který vám převrátí život vzhůru nohama a zlomí srdce svou přelétavou nestálostí.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Štíry si dominantní Lvi nikdy neoblíbí, odmítají se totiž před nimi sklonit, také chtějí zářit a vynikat a ani o píď neustoupí, tato dvě znamení na sebe budou zírat ze svých piedestalů. Ani Vodnáři nejsou ideální partií, protože budou vám Lvům připadat zbytečně tvrdohlaví a dětinští a spíše než respekt a úctu ve vás vyvolají shovívavý úsměv. Těžko pořídíte i s Býky, kteří vás odmítnou obdivovat a uctívat, budu vás považovat vždy a v každém případě za sobě rovné, což vám neumožní stát se hrdinou, po čemž tolik toužíte.

Foto: Profimedia

Lev i Býk mají tvrdé hlavy a chtějí být respektováni. Dohromady to moc nefunguje...Foto: Profimedia

Panna (23. 8.–22. 9.)

Mírné a perfekcionistické Panny těžko najdou zalíbení v bohémské rozjásanosti Střelců, kteří málokdy přemýšlejí a jen tak světem létají jako nadšené děti. Ryby vás zase zaskočí svým snílkovstvím, s jakým často unikají do světa fantazie a prchají před realitou, kterou vy tak neradi opouštíte. Také zvědavost a rozkolísanost Blíženců vás začne brzy vytáčet, když zjistíte, že s nimi nelze plánovat a jsou schopní změnit svůj postoj z minuty na minutu.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Ačkoli harmonické Váhy nejsou zrovna soutěživé, rády se čas od času prosadí a dají najevo svůj názor, potřebují ve vztahu prostor k dominanci. To jim nejsou schopni poskytnout podobně nastavení Kozorohové, Váhy se tak často cítí zadupány do země. Berani vám zase naruší jejich do detailů budovanou harmonii svou přímou neohrabaností, kdežto Raci vás rozhodí tím, kolik péče, romantiky a projevených citů potřebují – více, než by vám bylo příjemné, vedle sebe potřebujete osobnost.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štíři i Vodnáři potřebují ke svému životu prostor, jsou divocí, nespoutaní a milují svou svobodu. Štírům v tomto vztahu bude chybět pojidlo, pocit bezpečného přístavu, do kterého se mohou vracet. S Býky zas budete mít pocit méněcennosti – toužíte po jejich klidu, stálosti, schopnosti zachovat chladnou hlavu. Budou vás zkrátka frustrovat tím, co vám chybí. A Lev vás zadusí svou dominancí – i vy jste silní a nezávislí a v páru s takovým vůdcem budete příliš omezováni.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Pro Střelce budou hloubavé Ryby občas příliš mystické a vážné, nepochopí jeho touhu bavit se, život si užívat, nehledat skrytý smysl a význam věcí. S Blíženci zase nikdy nepocítíte klid, který občas potřebujete, i oni jsou příliš rtuťovití a neklidně nestálí, takže vám nevytvoří poklidné zázemí domácího krbu, kam se rádi vracíte. Panna zase často rychle ochladí vaše nadšení a vy se budete cítit jako provinilé děti, co rozbily cennou vázu.

Foto: Profimedia

Střelec se chce lehkomyslně bavit, Ryba je zase opatrná a hloubavá. Na něco láska nemusí stačitFoto: Profimedia

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Pokud někoho nechápete, jsou to Berani, kteří se s nekonečným naivním optimismem vrhnou bez rozmyšlení kamkoli, i když si tu horkou hlavu můžou rozbít. Jejich lehkomyslnost pro vás bude příliš rušivá, stejně jako touha Raků hluboce se dívat do očí a prožívat lásku a vztah tím nejokatějším způsobem a často o ní mluvit. S Vahami si Kozorohové neporozumí, protože jim bude připadat, že jim ubírají příliš prostoru a snaží se je ovládnout, prosadit si svoje.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Býci jsou pro vás Vodnáře jako těžká koule u kotníku, která vám bude stále bránit vzlétnout svými pochybami a námitkami. Lvi vás zase vždy spolehlivě zklamou tím, že se do společných plánů nevrhnou s nadšením, ale spíše s pomalou noblesou, která vás postupně dovede k šílenství. A se Štíry budete mít po chvíli pocit, že vás vůbec nepotřebují, že každý žijete svůj život, který se s bytím toho druhého proplétá jen minimálně.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Citlivé Ryby se na budoucnost rády připraví a všechno si dopředu vysní, což jim impulzivní Blíženci často pokazí rozhodnutím z minuty na minutu, která nedokážete zvládat dlouho. S Pannami zase budete mít pocit, že se vás snaží zavřít do akvária a přinutit vás k soustředění na suchou realitu, že vám kradou vaše ideje a kreativitu. Střelci vám pak budou připadat povrchní a přelétaví, nikdy se nesnažící nahlédnout trochu pod pokličku čehokoli.

Už jste se někdy snažili vyjít s partnerem znamení, které se k vašemu nehodí?

Reklama

Související témata:

Načítám