Hlavní obsah

Skutečné příběhy, jak muži žádají ženy o ruku

Foto: THINKSTOCK

Klečící muž a blyštivý prsten, to je klasika z romantických filmůFoto: THINKSTOCK

Reklama

Klečí před vámi, v ruce drží blyštivý prsten a žádá vás o ruku. V reálném životě to ale leckdy chodí trochu jinak. Někdy za to může nervozita, jindy čekání na „vhodnou chvíli“ nebo třeba příliš aktivní číšník. I přes drobné nedostatky ale na tento okamžik vzpomínají naše čtenářky dodnes.

Článek

Pro muže je to poněkud stresující záležitost. Když už se ale k žádosti o ruku odhodlají, většinou to stojí za to. A takhle se s tím poprali nyní už manželé našich čtenářek.

Trochu nervózní romantika!

Jitka (31) vždycky snila o tradiční svatbě, a přestože její dnes už manžel prý není příliš velký romantik, žádostí o ruku ji skutečně dostal. „Vážně se překonal. Byli jsme na horách v Itálii a ke konci týdne přišel takový ten ideální slunečný den a on řekl, že se půjdeme podívat na vyhlídku. Tam najednou zaklekl, na noze přeskáče, a místo svačiny vytáhnul prstýnek,“ vypráví Jitka. Až později se od manžela dozvěděla, že měl prstýnek celý týden v kapse, sjížděl s ním sjezdovky, protože neustále čekal na správnou chvíli.

Foto: thinkstock

Zásnubní prsten k žádosti o ruku patříFoto: thinkstock

Ach ten číšník!

Lenka (30) se svým přítelem chodila přes čtyři roky, když otěhotněla. „Celou dobu, co jsme byli spolu, jsem říkala, že bych chtěla porodit jako vdaná. On se mnou souhlasil, ale když to najednou bylo aktuální, ne a ne se vyslovit,“ vypráví Lenka. Nakonec se ale odhodlal a vše dokonale naplánoval. „Zamluvil vietnamskou restauraci, protože měsíc ve Vietnamu byla naše asi nejdobrodružnější a nejúžasnější cesta. Nakonec to dopadlo ale hodně vtipně,“ vzpomíná Lenka.

Seděli v salonku vietnamské restaurace a obsluhoval je číšník, který vůbec neuměl česky. „Takže zhruba uprostřed Jakubova vyznání a v momentě, kdy otevíral krabičku s prstýnkem, se k nám přiřítil a začal balit zbytky jídla. Takže já neslzela dojetím, ale smíchy. My se objímali a slibovali si společný život a vedle nás klučina seškrabával nudle do krabičky,“ zakončuje Lenka.

Tip redakce:Nejen žádost o ruku, ale hlavně svatba samotná je velmi zásadní životní změna. proto si své „ano" dobře promyslete a tohle je 10 věcí, které byste měly vědět před svatbou.

Hlavně žádné divadýlko

Naprosto netradiční žádost o ruku ovšem zažila Lucie (31). „Žili jsme spolu skoro tři roky a o svatbě vlastně vůbec nemluvili. Ne, že bych se nechtěla vdávat, ale byla jsem šťastná a nenapadlo mě na tom cokoli měnit,“ vzpomíná Lucie.

Foto: thinkstock

Která z vás by něco takového nechtěla na svém prstě nosit?Foto: thinkstock

Jenže jednou, když seděli s přítelem na gauči a probírali, jaký byl den, on se najednou vyslovil. „Jenže jak ví, že jsem hodně prakticky založený člověk a na nějaká cukrlátka mě neužije, tak to nechtěl přehnat. Seděl, otevíral láhev vína a jen tak prohodil ,zlato, co kdybychom se vzali?'. Já myslela, že si ze mě jen tak utahuje, nebo tím myslí někdy, třeba za pár let, tak jsem se smála a řekla ,no jasně' a tím to pro mě haslo,“ popisuje Lucie. Jenže její přítel se jí za týden zeptal, zda už tedy vymyslela nějaký vhodný termín. „Byla jsem v šoku, ale jak jsem po svatbě až tak netoužila, najednou jsem byla dojatá. A přestože jsem vděčná, že mě manžel ušetřil nějakého romantického divadýlka, tak svatbu jsme si užili se vším tradičním, co k tomu patří,“ směje se Lucie.

Romantika jako z bijáku

To manžel devětadvacetileté Kláry se od romantických filmů neodchýlil ani o píď. „Byli jsem na dovolené u moře, šli na večeři do tamní restaurace u pláže, takže už jen to místo bylo velmi romantické. Když nám přinesli dezert, začala se z rádia najednou linout úvodní píseň k filmu Titanic. Z kuchyně vylezli kuchaři, číšníci na nás zírali a já začala opatrně jíst pohár," vzpomíná Klára. Zhruba po třetím soustu na lžičku nabrala zásnubní rpstýnek a vše jí došlo. „V tu chvíli už přítel klečel na zemi, žádal mě o ruku a celá restaurace mu tleskala. Já se rozbrečela a pochopitelně řekla ano," dodává Klára.

Romantiku na pláži si užil i slavný pár David Copperfield a Claudia Schiffer. Jen v trochu větším stylu. David kvůli tomu pronajal hned celý karibský ostrov! Proč se však spekuluje o tom, že celá jejich láska byla jen podvrh pro média? Podrobnosti v epizodě pořadu Slavné dvojice televize Stream.cz!

Tip redakce:Také už byste se rády vdávaly, ale nejste si jisté, jaký bude z vašeho přítele manžel? Poznáte to podle sourozenců!

A jak vypadala žádost o ruku u vás?

Reklama

Načítám