Hlavní obsah

Zajímavosti sexuálního života. Tohle jste věděli?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Můžete si intimně užít i bez genitálií? Co se hodinu po styku děje s vaším dechem? Na poli sexuálních zpráv jedna zajímavá informace střídá druhou! Sexualita se rozhodně netočí jen okolo problémů, dysfunkcí a trapasů.

Článek

Americký režisér a herec Woody Allen kdysi řekl, že sex je největší legrace bez smíchu. A měl pravdu. Je plný překvapení a zajímavostí. Věděli jste třeba, jak dlouho trvá orgasmus u prasat?

1. Plod může v děloze masturbovat

Před dvěma roky spustil poprask článek, který popisuje situaci, kdy mužský plod, starý 32 týdnů, vykazuje „velmi jasné sexuální chování“. „Prsty má pevně ovinuty kolem genitálií, a to za použití síly,“ uvedli vědci Vanesa Rodríguez Fernández a Carlos López Ramón y Cajal v lékařském magazíně Prenatal Diagnostnosis. Řada obrázků představuje plod, který si stahuje předkožku, což nahrává dřívějším zjištěním. V děloze se zkrátka odehrává mnoho věcí!

V roce 1996 dva italští lékaři popsali své pozorování ženského plodu (shodou okolností taktéž starého 32 týdnů), jenž se „prsty pravé ruky dotýká své vulvy a primárně se zaměřuje na oblast klitorisu“.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Co se právě teď asi odehrává v děloze? I plod už byl zachycen v choulostivé situaci!Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

2. K orgasmu nepotřebujete genitálie

Reflex autonomního nervového systému. Tak to přesně je vyvrcholení, které může být vyvoláno překvapivě širokou škálou podnětů, přičemž genitální stimulace je pochopitelně tím nejzřejmějším, nikoli však jediným.

Jedna z nejbizarnějších klinických studií zmiňuje ženu, která se bála čistit si zuby, protože ji to přivádělo k šílenému orgasmu. Dle vlastních slov upadala do stavů dočasné poruchy vědomí, a proto pastu a kartáček vyměnila za ústní vodu. Jste překvapeni? Tak to vás asi vykolejí informace, že na vrchol se lze dostat i prostřednictvím zívání. Ostatně, i velmi silná sexuální přitažlivost  si nevybírá!

3. Vyvrcholit můžete i po smrti

Věděli jste, že když je mozek mrtvý, ale tělo stále funguje (vzhledem k tomu, že sakrální nerv je stále okysličený), je možné u mrtvých těl vyvolat určité fyzikální reakce? A ano, orgasmus je jednou z nich. Výbuch slasti skutečně vzniká v nervové soustavě sakrálních nervů kolem páteře. Na ty se dá uměle působit elektrošoky, což u obou pohlaví vyvolává orgasmus i bez pohlavního styku. Věc je tedy jasná. V případě, že v těle ještě bije srdce, orgasmus se může dostavit i po mozkové smrti. A co dalšího vás šokuje?

4. Sex způsobuje zápach z úst

Nizozemský lékař a gynekolog Theodoor Hendrik van de Velde, který v roce 1926 vydal knihu s názvem Ideal Marriage (česky pod názvem Dokonalé manželství), se v této publikaci zmínil, že asi hodinu po pohlavním styku mají ženy silnější genitální zápach, na kterém se podílejí mazací sekrety a složení přijímaného semene. Zápach podle něj vychází nejen z úst, ale i z kůže, a díky tomu se dokonce dá zjistit, zda se žena oddávala sexu s mladším či zralejším mužem.

5. Milostné hrátky jako lék na škytavku

Psal se rok 1999. Jistý izraelský muž nemohl zastavit škytavku. Vyzkoušel všechny babské rady, ale i po několika dnech experimentování se úleva nedostavila. A najednou se to stalo. Po pohlavním styku se svou ženou po škytavce nebylo ani památky. Izraelec se s tímto zážitkem svěřil osobnímu lékaři, který připustil, že sex i masturbace mají vlivem různé úrovně vzrušeného dýchání na škytavku skutečně pozitivní účinek.

Foto: Luis Molinero, Shutterstock.com

Pokud vás trápí škytavka, zkuste si zamasturbovatFoto: Luis Molinero, Shutterstock.com

6. Zvířecí sexualita je pestrá

Masturbace není cizí ani ve zvířecí říši. Ukájí se samci i samice. Šimpanz se sám sobě dokáže věnovat klidně celý den. Pověstný svou sexuální náruživostí je druh šimpanze bonobo. Sex používají jako pozdrav, při usmiřování i jako výměnu za potravu. Kromě masturbace a genitálního pohlavního styku (i homosexuálního) ovládají francouzský polibek a orální sex.

Lev zase zvládne několik desítek souloží za 24 hodin. A pozor, prase si užívá orgasmu klidně i celých 30 minut! Jak fascinující! Závidíte mu? I vy však milence můžete odhadnout ještě dřív, než s ním skončíte v posteli. Všímejte si jeho obočí i úst!

A která zajímavost ze sexuálního světa vás překvapila nejvíc? Víte, že některé ženy se sexu vyhýbají kvůli nadýmání?

Načítám