Hlavní obsah

Zakoukala jste se jinde? Naučte se touze k nevěře odolat

Foto: baranq, Shutterstock.com

Foto: baranq, Shutterstock.com

Reklama

Přitahuje vás, vzbuzuje ve vás nepoznané vášně, toužíte po něm. Jenže doma máte partnera a podlehnout svému chtíči by znamenalo nevěru. Jak jí odolat? Jak udržet své touhy na uzdě a neohrozit vztah, který máte?

Článek

Jestli se vám líbí Brad Pitt, není to žádný problém a váš vztah není v žádném ohrožení. Je vysoce nepravděpodobné, že byste zrovna na Pitta někde narazila a své sny o něm proměnila v realitu.

Jenže, co když je objektem vaší touhy někdo z vašeho světa? Kolega, soused, kamarádky bratr? Prostě někdo, s kým by vlastně nebylo moc těžké se nevěry dopustit? Jak tohle ustát? Tady je pár rad, které by vám měly pomoci svým touhám odolat.

1. Co nejméně osobního kontaktu

Sejde z očí, sejde z mysli. V tomto případě to funguje velmi rychle. Zkuste s tím, po kom toužíte, co nejvíc omezit jakékoli osobní styky, pokud je to alespoň trochu možné. Jestliže je to ale například váš kolega, minimalizujte i hovory s ním. Žádné štěbetání v kuchyňce nad kávou, žádné akce, na nichž se můžete potkat, žádné přátelské výpomoci typu „koukni mi na tu prezentaci, jestli ji mám v pořádku“,  a podobně. Nijak váš vztah nerozvíjejte, nedovolte, abyste se víc poznali.

2. Žádné slídění na sociálních sítích

Osobní kontakt někdy zcela omezit nejde, ale ten virtuální ano. Takže tady bez kompromisů. Žádné slídění na jeho sociálních sítích, žádné kochání se jeho fotkami, žádné esemesky, nic!

A když se ozve on? Buď neodpovídejte, nebo ho v rámci slušnosti nějak taktně odmítněte. Věty typu „promiň, nemám teď moc čas, jdu s přítelem na večeři“ většinou dobře zabírají!

Foto: Photoroyalty, Shutterstock.com

Čím víc si budete s daným člověkem povídat či psát, tím větší vaše touha budeFoto: Photoroyalty, Shutterstock.com

3. Hledejte jeho chyby

Když se vám někdo líbí, je těžké ho vidět bez růžových brýlí a vnímat i jeho slabé stránky. Ale zkuste to! Nedívejte se, jak božsky svalnaté má ruce, ale spíš že má nohy trochu do X.

Stejně tak nevytěsňujte to, co vám o něm poví někdo jiný. Tvrdí vaše kamarádka, že její bratr, do něhož jste se zakoukala, je pěkný lenoch a budižkničemu? Tak jí věřte, zná ho lépe než vy.

4. Na partnerovi hledejte pozitiva

Zcela opačně ale přistupujte ke svému partnerovi. I když už jste spolu třeba pěknou řádku let, snažte se neustále si připomínat, proč jste se do něj zamilovala. Jaké dobré vlastnosti má, proč je vám s ním dobře, v čem je jeho kouzlo? Vzpomínejte na to, co všechno jste díky němu zažila, co jste si vzájemně dali, jaké těžké chvíle jste spolu dokázali překonat.

Foto: SimonVera, Shutterstock.com

Myslete na všechno krásné, co jste s partnerem prožili. Nezapomínejte, proč s ním jsteFoto: SimonVera, Shutterstock.com

5. Představte si rozchod

Tohle je trochu drsná technika, ale pomáhá. Zkuste si v hlavě odehrát film o tom, co by bylo, kdybyste se nevěry dopustila a ona na vás praskla. Co by se stalo, kdyby to váš partner zjistil? Jak moc by ho to ranilo? Jak moc by mu to ublížilo? A kdo ještě by tím trpěl? Vaše děti? Rodina? Vy?

A ptejte se dál. Bylo by možné tohle překonat, nebo byste se museli rozejít? A jaký by pak byl váš život bez partnera? Pokud si odpovíte, že lepší, značí to, že není něco v pořádku a váš vztah nefunguje moc dobře, proto možná ty choutky na nevěru. Pokud ale při představě života bez partnera cítíte smutek, prázdnotu, bolest, musí vám být jasné, že tohle riskovat kvůli pár chvilkám rozkoše nestojí za to!

Že už je pozdě a váš vztah je záletem jednoho z vás pošramocený? Nemusí to nutně znamenat konec. Tohle jsou signály, že můžete překonat nevěru.

Reklama

Související témata:

Načítám