Hlavní obsah

8 profilů na sociálních sítích, jejichž sledování vám škodí

Foto: 3_Phunkod, Shutterstock.com

Foto: 3_Phunkod, Shutterstock.com

Reklama

V reálném životě se obklopujete lidmi, se kterými sdílíte pohled na svět, inspirují vás a baví a také vás podrží, když potřebujete? Tak proč on-line sledujete takové, ze kterých máte depku a jejichž názory jsou vám proti srsti! Přečtěte si, koho přestat sledovat hned teď.

Článek

Saháte po telefonu, klikáte na ikonku oblíbené sociální sítě a doufáte, že najdete inspiraci na zdravou snídani, zjistíte, jak se má kamarádka v Anglii, a pobavíte se, jak známý glosuje opatření ministerstva zdravotnictví? Mezi těmito příspěvky na vás ale číhají i stovky vytuněných selfíček, názory lidí, které jste roky neviděli (a máte k tomu důvody) a zjistíte, že bývalý asi nemyslel úplně vážně, že se nechce vázat...

Dobrá nálada je tam tam. Co s tím? Řešením je sledovat jen ty profily, které vás těší, inspirují a jsou přínosem. Od těch, co vás štvou, iritují nebo nutí k žárlivosti, utíkejte co nejdál. Které to jsou?

1. Drama queen

Někteří lidé permanentně sdílejí svoje negativní pocity. Většinou jde minimálně o globální krizi a oni prezentují celému světu svůj stres a úzkost. Jednou či dvakrát se jich zeptáte, co se děje a jak můžete pomoct, ale brzy pochopíte, že potřebují jen politovat a potvrdit, jací jsou chudáci. Své problémy navíc rádi zveličují a dusí jimi ostatní. To nemůžete potřebovat!

2. Všeználek

Na sociálních sítích je mnoho zajímavých profilů, které se fundovaně a do hloubky zabývají politikou, stravou, literaturou... Pak jsou tu ale i mluvkové, kteří nepřipouštějí diskusi a bývají obvykle velmi hlasití. Zbystřete! Jestliže nejsou ochotní vést dialog, připustit cizí argumenty a jen chtějí ostatní přesvědčit o své pravdě, nejsou pro vás přínosem a jen se budete rozčilovat.

3. Narcista

Mít se rád? To je rozhodně důležité! Ale když na vás něčí selfíčka zkrášlená filtry vyskakují co hodinu, začne toho být moc. Smyslem života narcistů jsou jen oni sami a jejich báječný život. Záleží jim pouze na tom, jak působí na okolí, čekají komplimenty a jejich profil nemá žádnou přidanou hodnotu. Proč je sledujete?

Foto: Undrey, Shutterstock.com

Jak udělat celému světu hezký den? Lupnu na síť svoji fotku!Foto: Undrey, Shutterstock.com

4. Superman

Vstávají za kuropění, odběhnou si svoji desítku, dají vyváženou snídani, v práci patnáct hodin denně zachraňují svět. Jejich den má minimálně 48 hodin, jinak to není možné. Je velmi nepravděpodobné, že sledujete superlidi, spíše nevidíte do zákulisí. Možná chodí spát ve tři ráno, dlouho nejedli jídlo teplé, protože si ho nejdřív museli vyfotit, a třeba mají paní na úklid a chůvu. Nesrovnávejte se a nehodnoťte svůj život podle sociálních sítí. Fotka snese všechno a dokonalost neexistuje.

5. Fitness blázen

Pravidelně cvičí, zdravě jí a celkově o sebe pečuje? Skvělé! Problém nastává ve chvíli, kdy se takový člověk snaží vsugerovat všem okolo, že jedině jeho životní styl je ten správný! Co zpočátku působilo jako motivace, vás nakonec začne štvát. Tvrdí, že lze každý den najít hodinu na cvičení a sacharidy jsou jen pro sraby? Vy přece máte právo nemít energii a dát si chipsy u televize! Ve chvíli, kdy se při sledování těchto profilů začínáte cítit provinile, je čas udělat pápá.

Foto: Bojan Milinkov, Shutterstock.com

Nedat fotku z tělocvičny na síť? To jsem mohla rovnou zůstat doma...Foto: Bojan Milinkov, Shutterstock.com

6. Sdíleč

Někdy máte pocit, že tento člověk nedělá nic jiného, než že sdílí. A není vám jasné, kdy stíhá všechny aktivity zažít. Co hodinu zveřejní nový příspěvek a je jedno, jestli dělá něco zajímavého, nebo se nudí. Díky tomu znáte každý detail jeho života, od krevní skupiny po velikost bot. Zpočátku může být zajímavé být přímým účastníkem cizího života, ale nakonec to začne být otravné. Neustálá aktivita na sociální síti totiž neznamená, že lidé mají opravdu co říct. Bývá to často naopak.

7. Bývalý milenec

Rozešli jste, přestali jste si rozumět, ublížili jste si? Ukončený vztah má skončit na všech frontách, abyste mohli opravdu zapomenout a jít dál. Nebo se chcete trápit tím, že zatímco vy doma truchlíte, on vymetá bary a užívá si staromládeneckého života?

8. Spolužačka ze základky

Hrály jste si spolu v družině a ve školním představení vám vyfoukla roli stromu? To ale neznamená, že o sobě musíte vědět první poslední i v dospělosti, zvlášť pokud jste se od ukončení povinné školní docházky neviděly. Není důvod, proč se vzájemně sledovat. Svůj čas věnujte současným přátelům.

Reklama

Související témata:

Načítám