Hlavní obsah

Záněty močových cest je možné eliminovat

Foto: Walmark, a.s.

Ilustrační fotoFoto: Walmark, a.s.

Ve společnosti přežívá představa, že záněty močových cest způsobuje prochladnutí. To je ale mýtus. Ve skutečnosti je infekce močových cest způsobena bakteriemi. Existuje však cesta, jak pomoci tělu bakterie z močových cest vyplavovat a jejich vniku do močových cest zabránit.

Článek

Na záněty močových cest trpí zejména ženy. Přibližně 50–60 % žen se s infekcí močových cest setká nejméně jednou za život. U 25–40 % z nich se tyto problémy v následujících šesti měsících objeví znovu. Souvisí to úzce s ženskou fyziologií. Močová trubice, která je velmi krátká a umístěná v blízkosti análního otvoru, umožňuje bakteriím snadný průchod, osídlení a rozvoj infekce. Z těchto důvodů je zásadní zaměřit se na správnou hygienu po stolici, po sexu, ale i na vhodnou volbu spodního prádla či intimní hygieny.

Zásadní je podpora a aktivní přístup

Mnoho žen se při nepříjemných pocitech při močení uchyluje k omezení pitného režimu, protože se domnívají, že tak močení a nepříjemné pocity alespoň zčásti omezí. To je však to nejhorší, co můžete svému tělu udělat. Bakterie, které se do močové trubice dostaly, jsou přirozeně vyplavovány močí. Čím více tedy pijete, tím více močíte, a tím víc tělu pomáháte se bakterií zbavit. Proto jsou pro zdraví močových cest doporučovány byliny, jako je například zlatobýl obecný, které močení a vylučování podporují, čímž pomáhají udržovat močové ústrojí v kondici.

Foto: Walmark, a.s.

Urinal má patentované složení s vitaminem D obohaceným o extrakt zlatobýlu obecnéhoFoto: Walmark, a.s.

Další obrannou linií je imunitní systém, který chrání naše tělo před rozvojem onemocnění. „Pacienti se sníženou imunitou mají vyšší pravděpodobnost vzniku infekce močových cest,“ připomíná urolog MUDr. Vladimír Lenko, PhD., FEBU. Vitamin D patří mezi vitaminy, které funkci imunitního systému zásadně ovlivňují, a zejména s klesajícím slunečním svitem je jeho příjem ve stravě či ve formě doplňků stravy žádoucí a pro imunitní systém výborný pomocník.

Trápí vás problémy močových cest nebo nepříjemné pocity v těchto partiích a potřebujete další informace? Využít můžete speciální poradny s předním urologem MUDr. Janem Pokorným na portálu ModrýKoník.

Urinal Akut  je doplněk stravy na bázi vysoce kvalitního výtažku z klikvy velkoplodé neboli kanadské brusinky, která je doporučována pro své výjimečné složení a vysoký obsah proanthokyanidinů. Jejich patentovaná kombinace s vitaminem D, obohacená o extrakt ze zlatobýlu obecného přináší intenzivní péči pro močové cesty, když potřebujete jednat rychle a hledáte intenzivní podporu. Jeho pečlivě vyvinuté složení je vhodné i při užívání antibiotik. „Léčba antibiotiky je pro tělo velmi náročná, jde o látky, které jsou našemu tělu nepřirozené. Pokud se však zánět tělem šíří, jsou jedinou možností, jak infekci zastavit. Bohužel, kromě těch ‚špatných‘  bakterií ničí i ty ‚dobré‘, které jsou pro naše tělo potřebné,“ dodává MUDr. Lenko.

Foto: Walmark, a.s.

Urinal Express pH se ve formě chutného nápoje podává pouhé dva dnyFoto: Walmark, a.s.

Pokud hledáte úlevu od nepříjemných pocitů pálení a řezání, ať už při užívání antibiotik, nebo v kombinaci s Urinalem Akut, přináší firma Idelyn novinku pro neutralizaci kyselého pH moči, které tyto nepříjemné pocity často způsobuje. Urinal Express pH se podává pouhé dva dny, a to ve formě chutného nápoje. Díky tomu, že produkty Urinal je možné kombinovat s antibiotiky a jsou volně dostupné v lékárně či na e-shopech, jsou vhodnou volbou, kdykoli potřebujete jednat rychle.

Reklama

Načítám