Hlavní obsah

Zaostřeno na detail: Ukážeme vám, jak efektně ozdobit dekolt i límeček!

Foto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Sledujete rádi naše vychytávky, jak proměnit starší oblečení v nové módní kousky? Pak si nenechte ujít ani dnešní článek, kde vám ukážeme, kterak si ozdobit dekolt i límeček u topu, košile či džínové bundy.

Článek

Máte ve skříni pár jednobarevných triček a košil, které už třeba tolik nenosíte, neboť se vám zdají příliš fádní? Zkuste si udělat kreativní odpoledne a některé zkrášlit třeba korálky, krajkou, nebo i nažehlovací látkou. Máme pro vás pár inspirací.

Denim s puntíky

Nejjednodušší variantou je ozdobit dekolt vystřiženým límečkem z nažehlovací látky. Tu v různých dekorech zakoupíte v textilních galanteriích. Nás nejvíc zaujala nadčasová podoba denimu se stříbrnými puntíky, která je velmi roztomilá. Proto je ideální volbou i na bílé dětské tričko.

Foto: Pavla Drlíková

Bílé tričko s denimovým límečkem se skvěle hodí k džínovým kraťasůmFoto: Pavla Drlíková

Modré paprsky

Netradiční límeček na džínové bundě vznikne našitím podlouhlých korálků. Rozmístěte je podle své fantazie. Vytvořit můžete třeba obrazec paprsků, příčných proužků nebo stačí límeček korálky jen orámovat.

Foto: Pavla Drlíková

Ozdobte i dětskou džínovou bunduFoto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Netradiční dlouhé korálky jsou originální ozdobouFoto: Pavla Drlíková

Podle šablony

Variantou, kterou zvládnou i ti manuálně méně zruční, je obkreslování límečku podle šablony. A jako šablona vám tentokrát skvěle poslouží papírové krajkové prostírání. Stačí jej přiložit a černým fixem či barvou na textil vyplnit mezírky.

Foto: Pavla Drlíková

Černá barva perfektně vynikne na červeném tričkuFoto: Pavla Drlíková

S perličkami

Límeček černé košile je perfektním podkladem pro zkrášlení barevnými perličkami. Našijte je nejprve hustě k sobě a postupně směrem nahoru je více rozprostřete. Krásně vypadají korálky v jedné, ale i více barvách.

Foto: Pavla Drlíková

Barevné perličky jsou skvělou volbou na jakýkoli tmavý límečekFoto: Pavla Drlíková

Místo náhrdelníku

Vytvořit lze také samostatný límeček na šňůrce, který jednoduše zavážete kolem krku. Jako podklad použijte černý tenký filc, na který disperzním lepidlem nalepte barevnou krajku. Pak už jen přišijte ze strany stužku na zavázání a ozdobte límečkem top, svetřík i šaty.

Foto: Pavla Drlíková

Samostatný límeček využijete k jednobarevnému topu i šatům. Nejlépe vynikne na modelech s kulatým výstřihemFoto: Pavla Drlíková

Reklama