Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Hledáte recept na krémové těstoviny s křupavou krustičkou? Tady je! Smetana s čedarem a žampiony uvnitř korunuje dozlatova rozpečený sýr.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
    1
    3
  • 300 g žampionů
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
  • 150 g čedaru
    7
  • 3 lžíce listové petržele
  • 2 lžíce másla
    7
  • 4 stroužky česneku
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. V pánvi na olivovém oleji orestujte osolené plátky žampionů. Houby vyjměte, do pánve přidejte lžíci másla, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a za stálého míchání orestujte doměkka a růžova. Poté přidejte smetanu a vraťte houby.

02.

Osolte, opepřete a chvíli povařte, dokud se smetana trochu nezredukuje. Promíchejte s nasekanou petrželkou, polovinou nastrouhaného sýra a těstovinami, Dejte do máslem vytřené zapékací mísy, posypte zbylým čedarem a zapečte dozlatova.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 332,64 kJ
Bílkoviny27,45 g
Tuky40,34 g
Sacharidy80,1 g
Sůl2,38 g
SAFA21,77 g
Vláknina5,77 g
Cukry7,99 g

Načítám