Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Inspirujte se italskou kuchyní a zkuste smetanovou omáčku s mrkví, slaninou a čerstvými bylinkami zapéct se špagetami a s parmazánem.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • 250 ml smetany
  • 2 ks vejce
  • 4 lžíce parmazánu
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 5 ks mrkve
  • 200 g pancetty
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte v osolené vroucí vodě. Na pánvi rozehřejte máslo, na kterém opečte na kostičky nakrájené mrkve. Slaninu nakrájejte na proužky, česnek na plátky. 

02.

Když je mrkev poloměkká, přidejte k ní slaninu a česnek a restujte ještě 5 minut. Poté vše zalijte smetanou, vmíchejte dvě lžíce parmazánu a bylinky, osolte, opepřete a za stálého míchání nechte zhoustnout. 

03.

Směs promíchejte s uvařenými špagetami, vložte do zapékací misky vymazané olejem a zalijte rozšlehanými osolenými vejci. Zasypte strouhaným parmazánem a nechte při 200 °C zapéci.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 780,53 kJ
Bílkoviny35,24 g
Tuky38,56 g
Sacharidy102,39 g
Sůl5,01 g
SAFA16,68 g
Vláknina7,38 g
Cukry12,17 g

Načítám