Hlavní obsah

Zapečení šneci

Hodnocení:
(3)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
3 hodiny 10 minut
Náročnost
nízká

Připomeňte si s námi kulinářské tradice starých dob a doplňte štědrovečerní stůl zapečenými šneky! Staročeské recepty mají i dnes své kouzlo.

Ingredience pro:
12 kusů
  • 12 hlemížďů
  • vývar
  • 2 bobkové listy
  • 100 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • hladkolistá petržel
  • sůl
  • bílý mletý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Pokud jste koupili šneky neuvařené, nejprve je ve vývaru s bobkovým listem bez ulit uvařte do měkka (to trvá 2,5 až 3 hodiny).

Krok 2: Máslo utřete s prolisovaným česnekem, hrstí jemně nasekané petržele a dostatkem soli – šneci potřebují poměrně dost osolit. Dochuťte bílým pepřem a mázněte trošku směsi do každé ulity. Rozdělte do nich i šnečí maso a zavíčkujte zbytkem másla. Tím nešetřete, maso by se mělo péct přímo v něm.

Krok 3: Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 10 minut a podávejte s čerstvou bagetou.

Na sváteční oběd připravte další jídlo s francouzským nádechem – legendární bourguignon se zvěřinou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama