Hlavní obsah

Zapečený plněný lilek

Hodnocení:
(25)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Hledáte inspiraci na lehký letní oběd? Zapečené lilky plněné mletým masem jsou lehce pikantní a chutnají fantasticky!

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lilky
  • 300 g hovězího mletého masa
  • olej
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 100 g červených fazolí
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 200 g krájených loupaných rajčat
  • sůl
  • pepř
Na dohotovení
  • 2 mozzarelly
  • bylinky podle chuti
Článek

Postup

Krok 1: Lilky překrojte a vydlabejte. Dužinu nakrájejte nadrobno a nechte stranou. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a po chvíli přidejte maso a opečte ho dohněda.

Krok 2: Do směsi vmíchejte protlak, prolisované stroužky česneku, vše promíchejte, nechte provonět a maso ještě krátce opečte. Směs osolte, opepřete a vmíchejte loupaná rajčata, dužinu lilku, nasekanou chilli papričku a bylinky. Směs podlejte trochou vody a poduste pod pokličkou. 

Krok 3: Asi po 20 minutách vmíchejte do směsi kukuřici, fazole a stáhněte z ohně. Vydlabané lilky naplňte masovou směsí a vyskládejte je do olejem vymazaného pekáčku. Vložte je do trouby a pečte asi 20 minut. 

Krok 4: Mezitím natrhejte mozzarellu na kousky. Upečené lilky vytáhněte z trouby, navrch dejte kousky mozzarelly a vraťte je ještě na 10 minut zpět do trouby. Po upečení ozdobte bylinkami podle chuti a ihned podávejte.

A ještě tip na levnou večeři pro celou rodinu: zapečená kuřecí játra s bramborami a sýrem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama