Hlavní obsah
Foto: Nitcha, Shutterstock.com

Foto: Nitcha, Shutterstock.com

Lilek načerno je skvělá volba při dietě. Pokud nevíte, co k obědu anebo večeři, zkuste náš recept. Nepotřebujete k němu téměř nic a je hned hotový.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks lilku
  • 1 barová lžíce miso pasty z rýže
    6
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžíce soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Lilek nakrájejte na malé kostičky, osolte a nechte „vypotit“, stačí slabá čtvrthodinka.

02.

Orosený lilek opláchněte, dejte na pánev a podlijte vodou tak, aby v ní byl asi z půlky ponořený.

03.

Přidejte lžíci misa a vařte zhruba deset až patnáct minut, aby lilek změkl, ale nebyl rozvařený. Až se voda vypaří, je hotovo. Porce ozdobte bylinkami, posypejte špetkou sezamu, slunečnicových semínek či třeba piniových oříšků a podávejte s rýží. 

Tip: Budete-li chtít lilek maličko pikantnější, doplňte ho nakonec nasekanou chilli papričkou.

Máte rádi recepty z lilku?

Související témata:

Načítám