Hlavní obsah

Zapomněly, nebo bojují neoholeným podpažím za svobodu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známá žena zvedne ruku, ukáže neoholené podpaží a všichni to komentují. Zapomněla? Provokuje? Je za tím hlubší myšlenka? Po premiéře filmu Notting Hill svět řešil víc neoholené podpaží Julie Roberts než love story s Hugh Grantem. Dnes pomocí neoholeného podpaží ženy bojují za svá práva. Kdo patří k největším bojovnicím?

Článek

Modelka a herečka Emily Ratajkowski se hlásí k feminismu a bojuje za něj slovy i podpažím. Napsala esej o právech žen a doprovodila ji svými fotkami s neoholeným podpažím, které má být ženským symbolem svobody projevu. A jak jsou na tom ostatní krásky? Kdo se neholí z přesvědčení, koho to zdržuje a kdo prostě rád provokuje?

Emily Ratajkowski (28): Za práva žen!

Modelka a herečka Emily Ratajkowski sama sebe označuje za feministku a za práva žen se neváhá hlasitě postavit. Kritici sice namítají, že se na feministku trochu příliš odhaluje, ale ona si stojí za svým. Nedávno napsala esej pro módní časopis, kde vysvětluje svůj postoj k ženství a proč je podle ní důležité, aby ženy měly právo být kýmkoli chtějí. Oblékat se podle svého, publikovat jakékoli příspěvky uznají za vhodné a samy se rozhodnout, zda se holit chtějí či nechtějí. Článek i instagramový post doplnila fotkou v prádle a ukázala, že její podpaží žiletku pěkných pár týdnů nevidělo.

Foto: Profimedia.cz

Bojovná Emily vyjadřuje neoholeným podpažím životní postojFoto: Profimedia.cz

Madonna (60): Razí „skutečnou ženskost“

Před pár lety začaly známé ženy bojovat za přirozenost a razily trend neholení. A kde je trend, je i Madonna. A ta si to udělá po svém. Takže na svůj instagramový profil zveřejnila fotku v rajcovním prádle a ukázala, že i ona bojuje podpažím za svobodu. Doplnila to popiskem „Long Hair...Don´t Care“ a dala jasně najevo, že je nad věcí. A nad věcí je i její dcera Lourdes Leon (22), která podpaží naprosto neřeší a neoholila se ani na focení módní kampaně.

Foto: Profimedia.cz

Legendární fotka Madonny, kterou doplnila hashtagy o rebelství, svobodě a revoluci láskyFoto: Profimedia.cz

Scout Willis (28): Bojovnice nahoře bez

Prostřední dcera herečky Demi Moore (56) a herce Bruce Willise (64) je velmi angažovaná, aktivně bojuje za svobodu projevu a proti cenzuře. Podporuje iniciativu za svobodu bradavek Free The Nipple a neváhá do ulic New Yorku vyjít nahoře bez (nejen bez podprsenky, ale i bez trička!). Rozhodně nepatří k těm, které by před odchodem z bytu kontrolovaly, zda na „něco“ nezapomněly. Fotky s neoholeným podpažím hrdě prezentuje a na svůj Instagram vložila i fotku mladé a taktéž neoholené Sophie Loren (84) s popiskem „Moje holka“.

Foto: Profimedia.cz

Ani Scout Willis si nehodlá nechat diktovat, zda má nosit podprsenku nebo se holitFoto: Profimedia.cz

Paris Jackson (21): Kdo určuje standardy krásy?

Dcera zesnulého zpěváka Michaela Jacksona († 50), modelka, herečka a především profesionální celebrita proslula mimo jiné i plamennými řečmi o nerealistických standardech krásy, které společnost hlavně ženám nutí. Je pak těžké být sama sebou. A jedním z takových standardů je prý i to, že žena by si měla holit nohy, podpaží a další části těla. Paris se rozhodla bojovat proti takovému „nátlaku“ a zveřejňuje fotky svých chlupatých nožek nebo na červený koberec vyrazí v róbě od Diora a s neoholeným podpažím.

Foto: Profimedia.cz

Není jen dcerou známého otce, ale snaží se šířit i povědomí o tom, co nám společnost vnucuje za nesmyslné standardyFoto: Profimedia.cz

Julia Roberts (51): Symboliku v tom nehledejte

Tak to bychom měli všechna neholení se z přesvědčení a pak jsou tu normální ženské... Píše se rok 1999 a Julia Roberts v rudých sexy šatech zdraví fanoušky na premiéře filmu Notting Hill. A je evidentní, že se zapomněla oholit. Jak kontroverzní! Někdo ji tehdy kritizoval, někdo chválil, že tímto gestem vydala jasné prohlášení a podpořila feminismus. Ona sama to veřejně popřela a prohlásila, že je taky jen člověk a prostě na to zapomněla.

Foto: Profimedia.cz

Neoholila jsi se, tak nemávej? To není Juliin stylFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám