Hlavní obsah

Nový dům zařídili za milion. Vládne mu bílá a dřevo!

Foto: APPAREL

Nábytek v obývacím pokoji včetně televizní stěny je zhotoven na míru v provedení dýha ořech a v případě nábytku Mobenia matný lakFoto: APPAREL

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům, který jsme navštívili tentokrát, leží v klidné obci nedaleko od Prahy. Zvenku ještě není úplně hotový, ale interiér je po mnoha změnách v projektu dokončen ke spokojenosti majitelů.

Článek

Majitelé domu interiér potřebovali lépe dispozičně vyřešit, proto od počátku spolupracovali s realizační firmou na úpravách projektu.Kromě jiného zrušili původně plánovanou zděnou spíž v kuchyni nebo předělali dispozice spodní koupelny tak, aby v chodbě vznikl prostor na skříň. Dvoupodlažní dům, kde žijí manželé s dospívající dcerou, nyní vyhovuje potřebám svých majitelů.

Spolupráci začněte u projektu

Mnoho investorů si na vybavení interiéru odborníky nevezme, protože se bojí navýšení nákladů. A paradoxně je pak následné opravy nezdařených realizací stojí mnohem více. Při stavbě domu se úspora několika desítek tisíc skutečně nevyplatí.

Foto: APPAREL

Sádrokartonový pohled odděluje opticky prostor kuchyně, vybavené linkou Rational a umožnil použít vestavěná svítidlaFoto: APPAREL

Jana Grünerová ze společnosti Apparel BOX, s.r.o., která interiér realizovala, říká: „Spolupráce na projektu v raném stadiu je základem úspěchu i plynulosti realizace. Již ve fázi projektu se tak dá předejít množství omylů a chyb, stresu, který způsobuje tlak řemesel ve fázi výstavby, kdy je třeba rozhodovat vše rychle a okamžitě.“

Foto: APPAREL

Celý interiér je laděný do klidných, zemitých barev. Jsou doplněné ořechovou dýhou, bílou barvou a lesklými texturami. Sedací souprava Sancal stojí 80 tisíc korunFoto: APPAREL

Dům s užitnou plochou 160 m2 vytápí tepelné čerpadlo. V přízemí se nachází technické zázemí, vstupní hala, ze které vede schodiště do horního podlaží, a otevřený reprezentační prostor s obývací částí, jídelnou a kuchyní, pracovna a malá koupelna se sprchovým koutem. V patře je ložnice, šatna, pokoj dcery a velká koupelna. Realizace interiéru vyšla přibližně na 1,2 milionu korun.

Foto: APPAREL

V přízemí se nachází také pracovnaFoto: APPAREL

Nebojte se dlažby v obývacím pokoji

V otevřeném prostoru, v němž na kuchyni navazuje jídelna, volně přecházející do obývací části, je položena dlažba, která působí jako jednotící prvek. Navíc se zde velmi dobře udržuje čistota a pořádek. Díky podlahovému topení je příjemná na došlap i v zimě. V interiéru jsou dále použity i vinylové podlahy.

Foto: APPAREL

V ložnici je typový španělský nábytek Mobenia (návrh a použití, kombinace v celku Apparel). Prostor ozvláštňují výrazná tělesa svítidel od ArtemideFoto: APPAREL

Prosklené stěny nabízejí výhled do zahrady kolem domu a dodávají prostoru příjemné denní světlo. Designérka spolupracovala se stavební firmou také na výběru barev a stylu podlahových krytin a interiérových dveří.

Foto: APPAREL

Pokoj dospívající dceři slouží jako ložnice, obývací pokoj a pracovna zároveňFoto: APPAREL

Důraz byl kladen na volbu použitých tapet, závěsů, osvětlení i doplňků. Protože u tapet a textilu jde o velké plochy, je zapotřebí dezény i kvalitu materiálů vybírat velmi pečlivě. Stejný vzor se v různém použití objevuje na tapetě v obývacím pokoji a na schodech.

Krb pro teplo domova

Na trhu je spousta náhražek v podobě krbů na biolíh, plyn nebo na elektriku. Tam, kde je to možné, volí ale investoři klasiku. „Vždy oceníme klienta, který zůstal věrný ohni, a když to jde, instalujeme topeniště na dřevo", říká Patrik Šubrt ze společnosti Krby Style s.r.o. "Pokud majitel přijme, že bude muset do pokoje nosit dřevo a všechny s tím související povinnosti, my rádi vyšperkujeme povrch krbu k dokonalosti a vyrobíme i atypický box na dřevo“, dodává. Například zde je na krbové stěně použita speciální technika malby s perletí.

Foto: APPAREL

Velká koupelna je vybavena vanou i sprchovým koutemFoto: APPAREL

A jaký je váš názor? Nechali byste si v kuchyni vestavěnou zděnou spíž, nebo vám také stačí dobře vybavené skříňky na potraviny?

Reklama

Načítám