Hlavní obsah
Foto: Marcus Z-pics / Getty Images

Foto: Marcus Z-pics / Getty Images

Neradi vážíte? Připravte si k ruce svůj oblíbený hrneček a pusťte se do přípravy jednoduché bublaniny!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 hrnek hladké mouky
    1
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
    1
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1/2 hrnku mléka
    7
  • 1 kelímek bílého jogurtu
    7
  • 4 lžíce másla
    7
  • 2 ks žloutků
    3
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 hrnky čerstvého ovoce
  • 1 hrst strouhanky
    1
  • 1 lžíce másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mouky smícháte, přidáte moučkový cukr s půl hrnkem mléka, celým bílým jogurtem a čtyřmi lžícemi povoleného másla. Přidáte 2 žloutky, prášek do pečiva a vanilkový cukr.

02.

Kdo chce, může i promixovat a nalít na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pak už pokladete bohatě ovocem a pečete v předehřáté troubě.

Tip: Vylepšit bublaninu můžete drobenkou: To dáte asi 100 g hrubé mouky a stejně tolik cukru, vanilkový cukr a necelých 100 g másla nebo tuku. Celé to rozemnete a v prstech rozhrudkujete, rozsypete na připravený moučník a dáte zapéct.

Také se vám sbíhají všechny sliny? Tak neváhejte a utíkejte do kuchyně.

Související témata:

Načítám