Hlavní obsah

Zbavte se bolesti masáží prstů. Malíček léčí srdce, palec dýchací cesty

Foto: puhhha, shutterstock.com

Zbavte se bolestí jednoduchou, ale hlavně nechemickou cestouFoto: puhhha, shutterstock.com

Reklama

Než vyrazíte do lékárny, zkuste bolest zahnat „masáží“ tlakových bodů na rukou. Znalo je už dávné východní učení a pomohou s mnohými neduhy a zdravotními obtížemi i vám.

Článek

Tradiční východní medicína věří, že každý prst na ruce je spojen s určitým orgánem ve vašem těle a může pomoci uvolnit zablokovanou energii, která způsobuje disharmonii v organismu, bolesti a nemoci, a to jak v rovině fyzické, tak psychické.

„Váš dobrý zdravotní stav je podmíněn harmonickým tokem životní energie v těle. Protéká-li vašimi meridiány – těmito světelnými drahami vašeho energetického systému – životní energie nerušeně, cítíte se spokojení a zdraví. Pakliže je ale tato energie blokována a proudění je omezeno, hlásí se tělo bolestmi, churavěním, nevolností – indispozicí. Nejste již prostě dostatečně zásobeni čerstvou životní silou – čchi,“ popisuje terapeut Jaroslav Čep.

Celý život si „schraňujete“ nejrůznější bloky, které jsou pravou příčinou vašich potíží. Odstraněním těchto bloků je energetický systém povzbuzen. „Terapie uvolňuje blokády a traumata, pracuje s příčinou oněch obtíží a dochází k celkové harmonizaci. Tato metoda vám poskytne hluboké uvolnění a aktivuje sebeléčivou schopnost těla,“ dodává Jaroslav Čep.

Foto: AFPics, shutterstock.com

Masáž malíčku vám pomůže zlepšit krevní oběh nebo energeticky odblokovat záda, ramena a šíjiFoto: AFPics, shutterstock.com

Máte to ve svých rukou

Životní energii si můžete sami povzbudit na počátečních a koncových bodech světelných drah, takzvaných bodech ťing. Najdete je mimo jiné na konečcích prstů, po stranách nehtového lůžka. „Stimulujte tyto body ukazováčkem a palcem jemným dotykem asi dvě minuty. Pokuste se o jemný, krouživý pohyb, pohyb nechte postupně přejít v klidné proudění. Celý energetický systém se díky této stimulaci naplní novou silou,“ popisuje terapeutka Trudi Thali, autorka Terapie pomocí světelných drah.

Jestliže vás trápí konkrétní orgán, zaměřte se na prst, který je s ním propojen. Můžete ale promačkat všechny prsty a pracovat tak s celým tělem.

Palec

Meridián plic končí na palci a vede přes meridián tlustého střeva k ukazováčku. Ten souvisí s dýchacími orgány, pracuje ale rovněž s bloky v horní části hrudníku a na pažích. Palec mačkejte, pokud vás trápí problémy s dechem, kašlem, rýmou či bronchitidou.

Ukazovák

Zde končí meridián tlustého střeva, stimulujte ho, pokud vás trápí střevní obtíže, žaludek, pomalé trávení, průjem či zácpa. Dokáže ale uvolnit také bloky v ramenou a pažích, kde se mimochodem nachází také řada důležitých tlakových bodů.

Foto: George_Rudy, shutterstock.com

Pokud pociťujete problémy s trávením, je dobré začít stimulovat prsteníčekFoto: George_Rudy, shutterstock.com

Prostředníček

Na prostředníčku končí meridián krevního oběhu a předává energii trojohřívači na prsteníčku. Stimulací tohoto prstu harmonizujete oběhový systém a distribuujete životní energii od hlavy až k pánvi. Pomáhá i při menstruačních bolestech.

Prsteníček

Na prsteníčku se nachází počáteční bod meridiánu trojohřívače. „Trojohřívač má na lidský organismus podobný vliv jako slunce na Zemi. Ztratí-li tato světelná dráha na síle, mizí životní energie a radost ze života. Světelná dráha trojohřívače reaguje citlivě také na elektromagnetické záření z počítačů a mobilních telefonů, které mohou způsobovat závažné blokády,“ vysvětluje terapeutka Trudi Thali.

Stimulace prsteníku pomáhá proti bolestem kloubů, depresím, trávicím obtížím, uvolňuje blokády nadloktí, ramen, krku a čelisti.

Malíček

Na vnitřní straně nehtového lůžka malíčku končí meridián srdce a předává energii dále meridiánu tenkého střeva na vnější straně lůžka. Na stimulaci malíčku nereagují velmi dobře ale jen srdce a trávení, energetické blokády se zbavují také paže, ramena a krk. Stimulace malíčku může být dokonce nápomocna při akutních poruchách srdeční činnosti nebo krevního oběhu.

Věříte jen lékům, nebo dáváte šanci i alternativní medicíně?

Reklama

Načítám