Hlavní obsah

Zdravá a v pohodě s Jin Shin Jyutsu

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Masáž vám pomůže od bolestiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomoci sama sobě bývá složité. Ovšem ne vždy. S metodou Jin Shin Jyutsu můžete začít hned. Je to snadné, bezpečné a hlavně - opravdu to funguje!

Článek

Jedná se o prastarou metodu, která léčí a mírní zdravotní potíže. A to bez jakýchkoliv vedlejších účinků.

Pomoc z Japonska

Metoda Jin Shin Jyutsu (džin-šin-džucu) může pomoci při jakémkoliv onemocnění. Skvělé výsledky jsou dokonce dosahovány při léčbě roztroušené sklerózy. Jin Shin Jyutsu pomáhá i při každodenních fyzických a psychických problémech. Jak léčba probíhá? Nauka vychází z teorie, že tělem proudí energie. Pokud je některá dráha zablokovaná, projeví se to bolestí nebo nějakým zdravotním problémem. Jin Shin Jyutsu definuje 26 párových „bezpečnostních zámků energie", kterými energie protéká. Když naráz jemně zmáčknete dva z těchto bodů, nastartují vaše ruce koloběh energie a potažmo také celou samoléčbu.

Pomozte si sama

Obzvlášť snadné je provádět hmaty rukou - při nich jednoduše uchopíte prsty jedné ruky prst na ruce druhé. Přejete-li si vylepšit trávení, vyzkoušejte hmat palcem. Ukazováček je propojen s ledvinami a močovým měchýřem a pomáhá rovněž odbourávat strach. Prostředníček harmonizuje činnost jater a žlučníku a potlačuje vztek. Prsteníček uvolňuje blokády plic a tlustého střeva a pomáhá překonat smutek. Malíček zodpovídá za srdce a tenké střevo a mírní panické stavy. Provádět tyto hmaty můžete prakticky kdykoliv, když máte volnou chvilku. Potěšíte tím všechny zmíněné orgány, protože je podpoříte v jejich každodenním fungování.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Jednoduchá a účinná metodaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Kde se vzala

Podle starých záznamů bylo Jin Shin Jyutsu všeobecně známo už před narozením Buddhovým, před narozením Mojžíše (zaznamenaném v bibli) a před vznikem Kodžiki (Kronika dávných příběhů z r. 712). Je to přirozená součást lidské moudrosti. Dlouhá staletí se odevzdávaly klíče k pokladům Jin Shin Jyutsu z generace na generaci ústně. Postupně tyto klíče bledly a nakonec se prakticky pravé poznání tohoto umění ztratilo. Mistr Džiro Murai znovu objevil v Japonsku tyto staré poklady počátkem roku 1900, kdy metoda jemu samotnému zachránila život. Od té doby se jí léta aktivně zabýval.

Reklama

Související témata:

Načítám