Hlavní obsah

Zdravé vlasy - krásné vlasy

Reklama

Mít krásné vlasy je přáním a cílem snad každé ženy. Vlasy jsou korunou jejího vzhledu a často tím prvním, čeho si na ní všimnete. Účes z velké míry určuje výraz obličeje i celkový dojem. Proto se také ženy snaží, aby byly jejich vlasy  upravené, lesklé, pevné, husté… Prostě zdravé. Ne vždy ale výsledek odpovídá očekávání a vynaloženému úsilí. Kde je problém?

Článek

Péče o vlasy má totiž dva aspekty – péči vnější a vnitřní. Jak se starat o vlasy zvnějšku, to se již každá žena naučila. Má svůj oblíbený a vyzkoušený šampon, kondicionér, tužidlo, masku, balzám, lak… Zná vlastní postupy, kdy a jak o vzhled svých vlasů pečovat. Disponuje kadeřnicí, která jí může doporučit další potřebné kosmetické přípravky a zvolit vhodný účes vzhledem k typu vlasů. Přesto se může stát, že není s kvalitou svých vlasů spokojena. Vlasy mohou být křehké, matné, s třepícími se konečky.

Koenzym Q10 je důležitým zdrojem energie

Důležité je, co je uvnitř

A tady přichází ke slovu vnitřní péče o vlasy. Vlasy totiž ke svému správnému růstu a krásnému vzhledu potřebují výživu: látky, které pomáhají budovat strukturu zdravých vlasů. Jsou to vitaminy, minerály, aminokyseliny, mastné kyseliny, rostlinné extrakty. Jakmile se něčeho důležitého vlasům nedostává, okamžitě se to projeví na jejich kvalitě. A nepomůže ani sebelepší šampon nebo zábal.

V ideálním případě dodáte svému tělu a svým vlasům všechny potřebné látky vyváženou stravou. Jíte dostatek mléka a mléčných výrobků, maso, luštěniny, játra, mořské ryby, kvasnice, celozrnné pečivo, pět porcí ovoce a zeleniny denně, dodržujete pitný režim. Zároveň se vyhýbáte sladkostem, kávě, alkoholu, bílému pečivu, průmyslově zpracovaným pokrmům, polotovarům, fastfoodu… Že je člověk, který vše přesně a poctivě denně dodržuje, k nalezení jen v příručkách o zdravém životním stylu?

Revital Omega 3 mastné kyseliny podpoří vaše zdraví i krásu

Vyvážit hříchy

Jistě, každý má své oblíbené „zakázané“ potraviny. Není důvod se jich zříkat. Pokud je tedy konzumuje v rozumném množství. Látky prospěšné vlasům se totiž dají tělu dodat i jinak, a to formou doplňků stravy. Buď si můžete v lékárně nakoupit jednosložkové preparáty a kombinovat je, nebo se můžete spolehnout na již předem sestavené komplexní přípravky, které jsou určeny právě na výživu vlasů. Příjemným bonusem pak je, že se jejich účinek  navíc projeví i na kvalitě nehtů a pokožky, protože ty spolu s vlasy vyžadují suplementaci obdobnými aktivními látkami.

A jakou výživu tedy vlasům dopřát, aby byly co nejzdravější, a tudíž i kvalitní? Nezbytné jsou vitaminy skupiny B, zejména kyselina pantotenová a vitamin B6 (pyridoxin), vitamin C, vitamin E, aminokyseliny a minerální látky jako železo, zinek nebo selen. Jejich účinek je dobré podpořit esenciálními mastnými kyselinami, které najdete třeba v rybím tuku, či koenzymem Q10.

Náš tip: Revitalon

Přípravkem, který je určen speciálně na výživu vlasů, nehtů a pokožky, je Revital Revitalon. Tento koktejl výživných látek podpoří zdravý růst vlasů, pevné nehty i mladistvou svěžest pokožky. Zakoupíte jej v lékárnách kamenných i internetových. Potřebujete Revitalon? Otestujte se na www.revitalon.cz.

Revitalon dodá vlasům potřebnou výživu

Zkombinujte jej navíc s doplňky Revital Omega 3 + vitamin E premium, který obsahuje 1000 mg rybího oleje a nenasycené mastné kyseliny EPA a DHA, a s Revital koenzym Q10 + vitamin E + selen a vaše vlasy vám budou vděčné.

Reklama

Související témata:

Načítám