Hlavní obsah

Goldie Hawn slaví 78. narozeniny. V životě měla štěstí na lásku i nádherné role

Foto: Jon Kopaloff , Gettyimages.com

Foto: Jon Kopaloff , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejoblíbenějších amerických hereček dnes slaví neuvěřitelné 78. narozeniny. Goldie Hawn je stále velmi aktivní a rozsévá kolem sebe dobrou náladu. Našla snad její zdroj? Za vším je zřejmě láska a nezdolná chuť k životu.

Článek

Pokud sledujete Goldie Hawn na Instagramu, musíte se obdivovat jejímu temperamentu a úsměvu, který jí snad nikdy nemizí z tváře. Na svůj věk vypadá stále skvěle, a i když si vypomáhá kosmetickými zákroky, zdrojem jejího mladistvého vzhledu je především její temperament a optimistický pohled na svět. V tom může být příkladem i mnohem mladším kolegyním a kolegům. Málokdo by věřil, že za dva roky oslaví osmdesátku.

Zrozena k hudbě i tanci

Narodila se 21. listopadu 1945 ve Washingtonu do umělecké rodiny. Její otec byl hudebník, matka vedla taneční školu. I proto měla Goldie Hawn k hudbě a tanci odjakživa blízko. Od tří let navštěvovala hodiny baletu i stepu, později v šestnácti letech excelovala v hlavní roli baletu Romeo a Julie. Po maturitě se dostala na herectví a dramatický obor na American University, Washington D. C. Po studiích vedla po matčině vzoru vlastní baletní školu, ale po dvou letech se odstěhovala do New Yorku.

V polovině šedesátých let se objevila v řadě epizodních rolí v seriálech a brzy se prosadila jako skvělá filmová komediální herečka. V pouhých 24 letech dostala Oscara za roli ve filmu Kaktusový květ, který dodnes patří do zlatého fondu americké kinematografie.

Osudové lásky

Vdaná byla dvakrát, ovšem svého osudového muže si raději nikdy nevzala. Svou životní lásku Kurta Russella potkala už v roce 1968, kdy jemu bylo pouhých 16 a jí 21. Trvalo ale dlouhých 15 let, než se opravdu dali dohromady. „Už tenkrát se mi moc líbil, ale byl moc mladý. Já navíc mohla pít, on ještě ne. Když jsme se pak později znova potkali, vzpomněla jsem si na to naše první setkání a na to, jak moc mě zaujal,“ řekla Goldie v rozhovoru pro BBC. Oba si prý také tenkrát řekli, že by nikdy nechodili s hercem, což podle Goldie jen ukazuje, že nikdy v životě nevíte, co vás potká.

Jejím prvním manželem byl režisér a tanečník Gus Trikonis, kterého si vzala v roce 1969 na Havaji. Jenže po sedmi letech byl s láskou konec a Goldie se bláznivě zamilovala do hudebníka Billa Hudsona. A jen chvíli poté, co podepsala rozvodové papíry s Gusem, se vdala podruhé. Měla naspěch, protože krátce po svatbě se jim narodil syn Oliver. O tři roky později přivítali na svět holčičku, Kate Hudson. Manželství se ale i tak rozpadlo a pár se v roce 1982 rozvedl. Na muže svého života si Goldie Hawn zkrátka musela počkat.

Foto: Profimedia.cz

Život s Kurtem Goldie pořád baví a rozhodně se spolu nenudí. Zde zachyceni cestou ze společné večeře v Santa MoniceFoto: Profimedia.cz

Tohoto muže si nikdy nevezmu

S Kurtem Russellem se po letech znovu sešla při konkurzu na film Odpolední směna z roku 1984 a okamžitě to mezi nimi zajiskřilo. Jak později v několika rozhovorech oba přiznali, ještě týž večer skončili v posteli, a jiskří to mezi nimi dodnes. Navzdory tomu, že se nikdy nevzali. Jak Goldie v jednom rozhovoru poznamenala: „Utrácet za svatbu už vážně nehodlám. To ty peníze raději pošlu na pomoc opuštěným dětem.“ Páru se po třech letech randění narodil syn Wyatt a kromě Olivera a Kate ještě společně vychovávali syna Bostona, kterého má Kurt s předchozího vztahu.

Osudové role

Goldie Hawn měla od mládí nesporný talent na komediální role a režiséři jí díky tomu nabízeli krásné party. Nezapomenutelná je její role zpovykané paničky ve snímku Přes palubu, kterou si střihla s Kurtem Russellem v roce 1987, nebo o čtyři roky později ta ve filmu Smrt jí sluší, kde zazářila po boku Meryl Streep a Bruce Willise. A pokud patříte k jejím fanynkám, určitě si ji pamatujete i z filmu Klub odložených žen, kde se spolu s Diane Keaton a Bette Midler tak nádherně pomstily svým nevěrným mužům.

Načítám