Hlavní obsah

Nestárnoucí Meryl Streep: Jak se udržuje stále svěží? Plave, nehledí na váhu a má radost z jídla

Foto: Samuel de Roman , Gettyimages.com

Foto: Samuel de Roman , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meryl Streep. Žena, kterou znají a obdivují fanoušci po celém světě. Co je u této hvězdy neuvěřitelné? I ve věku 74 let si stále zachovává úžasnou vitalitu a mladistvý vzhled. Jak to dělá? Přečtěte si pět jednoduchých věcí, jež jí pomáhají zůstat v kondici a cítit se skvěle.

Článek

Meryl Streep je ikonická herečka, která si diváky získala svými nezapomenutelnými výkony ve více než 70 filmech a televizních pořadech. Je však známá nejen tím, že získala 21 nominací na Oscara (z nichž tři proměnila), ale i tím, že z ní vyzařuje pozitivní energie a přirozený půvab.

Dokonce i nyní, když se po 45 letech rozvádí s manželem, sochařem Donem Gummerem, její úžasná forma a vitalita vzbuzují obdiv a zvědavost. Jak to dělá, že i v 74 letech vypadá tak dobře a svěže?

1. Biopotraviny pro oslnivou pleť

Meryl Streep se nebrání věcem, které nabízí sama příroda. Věří totiž, že zdravá strava plná vitaminů a minerálů je klíčem ke krásné pokožce a celkovému zdraví. A nemusíte být slavná herečka, abyste se inspirovaly jejím jednoduchým přístupem k péči o pleť: stačí jíst víc ovoce a zeleniny a dát přednost biopotravinám.

2. Spolu, u jednoho stolu

Filmová hvězda si zakládá na sdílení chvilek u stolu s přáteli a rodinou. Často ve svém domě pořádá večeře plné radosti a příjemné atmosféry. Nejen podle tohoto zvyku, ale také díky oblíbenému filmu Julie a Julia, za který byla nominována na Oscara, by se mohlo zdát, že je Meryl Streep ostřílená kuchařka. Sama však říká, že vařením by se nikdy neuživila a vlastně ji ani moc nebaví. To však neplatí o společném jídle.

Foto: Profimedia.cz

Ve filmu Julie a Julia si Meryl Streep zahrála postavu inspirovanou slavnou americkou kuchařkou a propagátorkou francouzské kuchyně Julií Child, na snímku je s ní Stanley TucciFoto: Profimedia.cz

3. Zdravé plavání

Kondici si Meryl Streep udržuje prostřednictvím pravidelného plavání. Během svých 55 kol v bazénu nejen posiluje celé tělo, ale zároveň relaxuje. Bazén je pro ni místo, kde může zapomenout na starosti a rozjímat – a především o budoucnosti. Herečka se nerada zabývá minulostí, kterou už stejně nemůže změnit. Kdo by řekl, že pohyb v bazénu může být tajemstvím mládí?

4. Sebedůvěra místo hubnutí

Meryl Streep se vždy staví na stranu sebedůvěry a přijetí vlastního těla. Ve svém projevu na univerzitě v Indianě radila mladým lidem, a zejména mladým ženám, aby se příliš nestarali o svou tělesnou hmotnost. Zdůraznila, že to, co nás odlišuje, je zároveň i naše síla. Upozornila, že se lidé často snaží vypadat stejně jako ostatní, ale právě ti, kdo odlišnost oslavují, často vynikají nejvíc.

5. Radost z pizzy

A nakonec, ale rozhodně ne v poslední řadě, filmová hvězda ukazuje, že život by neměl být příliš vážný. Během udílení Oscarů v roce 2014 americká komička Ellen DeGeneres rozdávala pizzu a Meryl Streep si na tomhle obyčejném, ale oblíbeném pokrmu s radostí pochutnala. A připomněla tak, že pro duševní pohodu je důležité i občasné potěšení a radost z jídla. A také si umět udělat legraci sám ze sebe.

Foto: Al Seib, Gettyimages.com

Meryl Streep se nebojí humoru. Proto si na předávání cen akademie dopřála i pizzu, kterou ze zákulisí objednala Ellen DeGeneres Foto: Al Seib, Gettyimages.com

Načítám