Hlavní obsah

Korunovační koncert plný hvězd: Novému králi Karlovi III. zazpívá Take That nebo Andrea Bocelli

Foto: Profimedia.cz

Na nedělním koncertě vystoupí Take That. Bez Robbieho Williamse Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené království čekají tři dny plné oslav. Kromě samotné korunovace krále Karla III. se může veřejnost těšit i na velký nedělní koncert nabitý hvězdami. Zdaleka ne každý interpret ale na nabídku královské rodiny kývl. Slušně ji odmítl Elton John, Adele, Ed Sheeran i Harry Styles.

Článek

Ačkoli se stal Karel III. králem v momentě, kdy zemřela jeho matka Alžběta II., oficiální korunovaci má teprve před sebou. Spojené království – a s ním díky přenosům i celý svět – ji bude sledovat už zítra. Sobota bude patřit samotné korunovaci, oslavy se ale protáhnou i do dalších dnů. Velkým momentem bude koncert, který odstartuje v neděli večer, v pondělí pak bude mít Velká Británie státní svátek (stejně jako my) a charitativní den nazvaný Big Help Out.

Kdo zazpívá novému králi?

Spojené království nezažilo korunovaci celých sedmdesát let. Poslední panovnice Alžběta II. byla korunována v roce 1953 a teď je na řadě její syn, Karel III. se svou chotí Camillou. A zazpívat jim přijedou interpreti z celého světa. Mezi hlavní tahouny nedělního koncertu bude patřit populární britská kapela Take That ve složení Gary Barlow, Howard Donald a Mark Owen. Poslední člen z původní sestavy, superstar Robbie Williams, prý nabídku odmítl.

Vystoupení tu bude mít i jeden z nejoblíbenějších operních pěvců světa, Andrea Bocelli, anglický zpěvák Olly Murs nebo zpěvačka Nicole Scherzinger. A přijedou i hvězdy zaoceánské – na koncertě zazpívá i popová ikona Katy Perry nebo zpěvák a skladatel Lionel Richie.

Hvězdy, které vystoupit odmítly

Ačkoli bude nedělní show plná hvězd, královská rodina měla původně pomýšlet i na jiné velikány, převážně ze své vlastní země. Podle všeho měl nabídku na vystoupení s díky odmítnout anglický zpěvák Elton John a můžeme jen spekulovat o tom, jestli za to opravdu mohl jeho nabitý diář, nebo spíše fakt, že si byl velmi blízký se zesnulou princeznou Dianou.

Zdvořile je měla odmítnout i jedna z nejtalentovanějších zpěvaček současnosti, Adele, a s ní i miláček Anglie, Harry Styles. A tím stále nekončíme. Koncertu se nezúčastní ani poptávaný Ed Sheeran, který je prý zaneprázdněný přípravami na vlastní koncert, a stejně tak kapela Spice Girls, která by prý nestihla vystoupení natrénovat. Mimochodem, při setkání s dívčí kapelou v roce 1997 se princ Charles nestačil divit. Ginger Spice Geri Halliwell (ze které je dnes paní Horner) ho během společného focení štípla do zadku.

I když z korunovačního koncertu spousta interpretů vycouvala, je jasné, že i tak půjde o velkou podívanou, na kterou se dostane 10 000 Britů. Lístky si kupovat nemuseli, stačilo mít obrovskou kliku a dopředu se přihlásit – vstupenky byly přiděleny spravedlivě do každého kraje a náhodně vylosovány. Přenos bude živě přenášet BBC.

Načítám