Hlavní obsah

Aféra s tamponem, frajeřina na surfu i záchvat smíchu! Čím překvapil oslavenec král Karel III.?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Králem je dva měsíce a dnes poprvé slaví narozeniny jako Karel III. A všechny zajímá, co bude dělat jinak než jeho matka. Ta například slavila narozeniny dvakrát. Zavede podobnou tradici i on? Jistě se to včas dozvíme. Připomeňme si jeho nej okamžiky: smutné i ty k popukání.

Článek

Král Karel III. slaví dnes první narozeniny jako britský panovník. Je mu 74 let a odborníci se shodují, že on – ač celý život sledoval na trůnu svoji matku – bude jiný. Lze od něj čekat důraz na minimalizaci počtu pracujících členů královské rodiny a veřejná vyjádření k ekologii a dalším tématům. První rázné rozhodnutí již má za sebou: odmítl mladšího bratra, prince Andrewa, který se chtěl stát znovu aktivním členem rodiny a vrátit se k veřejnému vystupování. A dohnal ho tak k slzám. Připomeňte si králova nej: vtipné situace, trapasy i překvapivý vzhled.

Nejvtipnější

Král Karel III. zdědil po rodičích suchý humor a s manželkou Camillou i na veřejnosti rádi vtipkují. A neváhají si ze sebe utahovat. Od královských se přitom očekává, že umějí zachovat vážnou tvář, když je to třeba. Jenže jim dvěma se to občas nepovede. Při oficiální návštěvě Kanady pro ně bylo připraveno tradiční inuitské vystoupení – hrdelní tanec katajjaq. A oni nedokázali zastavit záchvaty smíchu.

Nejtrapnější

Skandál, který britskou společností otřásl v lednu 1993, bývá nazýván Tampongate. Tehdy totiž unikl na veřejnost záznam několik let starého rozhovoru mezi Charlesem a Camillou, kde si nejen vyznávali lásku, ale princ tehdy vyslovil přání, že by chtěl žít v kalhotkách své milenky, být jejím tamponem. Nic trapnějšího se mu už asi nikdy nestane…

Foto: Profimedia.cz

V době, kdy oba tvrdili, že jsou dlouholetí přátelé, se veřejnost dozvěděla, jak spolu flirtovali po telefonuFoto: Profimedia.cz

Nejzamilovanější

Jeho dlouholetý vztah s Camillou musel překonat spoustu překážek a je jen škoda, že si ho mladý Charles nedokázal před rodinou obhájit. Než spolu mohli opravdu být, oba založili rodiny a mnoha blízkým nakonec ublížili. Dlouho trvalo, než je přijala veřejnost a především královna. Ale dnes jsou vnímáni jako spřízněné duše, které si mají stále co říct a váží si toho, že mohou stárnout bok po boku.

Foto: Profimedia.cz

Ladí jim to – a nejen v móděFoto: Profimedia.cz

Nejlepší děda

Královi synové William a Harry o otci mluví jako o pracovitém a vzdělaném člověku, ale je jisté, že v dětství trávili víc času s matkou. S otcem si vztah budovali postupně. Kdo si ho ale hned získal, to jsou vnoučata. Během letošních oslav královnina platinového výročí se nejmladší syn prince Williama nudil a nakonec se tvářil nejspokojeněji na dědečkově klíně.

Foto: Profimedia.cz

Malý rošťák Louis dal všem trochu zabrat, na dlouhá veřejná vystoupení není zvyklý a ani to není vhodná činnost pro jeho věk. Ale u dědečka mu bylo dobřeFoto: Profimedia.cz

Nejsportovnější

Otec z něj byl v dětství zklamaný – malý Charles přišel princi Philipovi málo sportovní, spíš neohrabaný. Ale on si nakonec svoji cestu našel, velmi rád hrál pólo a v létě si užíval i na surfu. Vypadá profi, že?

Foto: Profimedia.cz

Princ Charles působil dlouhé roky jako jelimánek, ale vyrostl z něj pořádný kus chlapa a krasavec. A dnes je z něj králFoto: Profimedia.cz

Nejpřekvapivější

Aby člen královské rodiny překvapil, to už musí být něco. Ale věděli jste, že v 70. letech experimentoval současný panovník se vzhledem a nechal si narůst vousy?

Foto: Profimedia.cz

Charlesovo vousaté období netrvalo dlouho a je to škoda. Moc mu to slušelo!Foto: Profimedia.cz

Nejsmutnější

Hledali si k sobě cestu dlouho, ale v posledních letech bylo jejich pouto a vzájemná úcta obrovské. Jako následník trůnu Charles matku obdivoval, respektoval a hluboce miloval. A pohled na něj, kterak se se svou „mummy“ loučí a přebírá její roli, byl velmi smutný.

Foto: Profimedia.cz

Převzít životní roli a loučit se zároveň s milovaným rodičem muselo být těžkéFoto: Profimedia.cz

Nejvíc cool

Společnost krásných žen mu nikdy nevadila – a také proč by měla… A při setkání se skupinou Spice Girls se princ rozhodně nebránil, když mu hned několik „spajsek“ vlepilo pusu a jemu zůstaly rtěnkové otisky.

Foto: Profimedia.cz

Spice Girls měly image drzých holek a následník trůnu nikdy nebyl upejpavý, tak se nechal zulíbatFoto: Profimedia.cz

Nejstylovější

Obvykle si módní policie všímá spíše královských dam. A princ Charles byl historicky považován za muže ve stínu. Zdání ale klame – je to totiž jeden z nejlépe oblékaných mužů královské rodiny. Na lyže v mládí vyrazil se šviháckým šátkem kolem krku, jeho skvěle padnoucí obleky často zdobí zajímavé detaily a na návštěvu kanadských kovbojek se v 70. letech oblékl vyloženě stylově.

Foto: Profimedia.cz

Odborníci se shodují, že je Karel III. stylový nejvíc tím, jak nesleduje trendy a je nadčasovýFoto: Profimedia.cz

Načítám