Hlavní obsah

Princezna Kate byla propuštěna z nemocnice: po operaci břicha opět doma u svých nejbližších

Foto: Samir Hussein/WireImage, Gettyimages.com

Foto: Samir Hussein/WireImage, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Catherine, princezna z Walesu byla dnes propuštěna z londýnské nemocnice, kde 16. ledna podstoupila plánovanou operaci břicha. Snad se v domácím prostředí brzy úplně zotaví!

Článek

Máloco přispěje k uzdravení víc než čas strávený s rodinou. I proto se očekává, že se princezna Kate bude zotavovat ve Windsoru, kde žije společně s princem Williamem a svými třemi dětmi. „Princezna dělá značné pokroky,“ uvedl Kensingtonský palác v dnešním prohlášení. „Princ a princezna chtějí moc poděkovat celému týmu londýnské kliniky, zejména oddanému ošetřovatelskému personálu za péči, kterou jim poskytl. Jsou vděční i za přání zdraví, která obdrželi z celého světa.“

Do práce se snad nepohrne

I když se zprvu spekulovalo o tom, že by se Kate chtěla vrátit ke královským povinnostem co nejdříve, dost možná dá na rady lékařů a bude se nyní soustředit jen na úspěšnou rekonvalescenci. „Na základě lékařských doporučení je nepravděpodobně, že by se vrátila k pracovním povinnostem dřív než po Velikonocích,“ vyjádřil se už v předchozích dnech palác. Její tchán, král Karel III., byl z londýnské kliniky propuštěn ve stejný den jako jeho snacha. Před třemi dny tam byl přijat na zákrok kvůli zvětšené prostatě.

Proč operaci podstoupila?

Stále se množí spekulace, proč vůbec princezna musela na operaci. Palác se však obklopil hradbou mlčení, jak ostatně už na začátku předesílal. „Princezna z Walesu sice zájem veřejnosti oceňuje, ale doufá, že všichni pochopí její touhu zachovat pro své děti co nejvíce normálnosti; a její přání, aby její osobní lékařské informace zůstaly soukromé,“ stojí v prohlášení. „Kensingtonský palác bude proto poskytovat aktuální informace o pokroku Její královské Výsosti pouze v případě, že budou existovat významné nové informace, které by bylo možné sdílet.“

Načítám