Hlavní obsah

Za princeznou Kate se zastavil tchán. Krále operují na stejné klinice, z Williama je táta na plný úvazek

Foto: Chris Jackson, Max Mumby/Indigo, Gettyimages.com

Foto: Chris Jackson, Max Mumby/Indigo, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Král Karel III. v pátek 26. ledna dorazil na plánovanou operaci zvětšené prostaty. A protože ji podstupuje na téže klinice, kde momentálně leží jeho snacha, princezna Kate, využil této příležitosti, aby manželku prince Williama navštívil a vyjádřil jí podporu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Král byl vyfotografován se svou chotí Camillou, jak přijíždějí na špičkovou soukromou londýnskou kliniku, kde 16. ledna tým těch nejlepších anglických lékařů princeznu operoval. Ještě než se Karel III. vydal na předoperační a další vyšetření, zastavil se na oddělení, kde se před deseti dny podrobila blíže nespecifikované operaci dutiny břišní Kate.

Co je králi?

Ačkoli král se v nejbližších dnech podrobí rutinnějšímu zákroku než princezna, kterou čeká ještě velmi dlouhá rekonvalescence, je jisté, že Karel III. bude také v těch nejlepších rukou. O operaci zvětšené prostaty veřejnost informoval především proto, aby přispěl k osvětě ohledně tohoto zdravotního problému, se kterým se dle statistik potýká až polovina mužů starších padesáti let.

Jak se zotavuje princezna Kate

O podrobnostech princezniny operace se stále spekuluje, ví se jen, že je dosud v nemocnici a ke svému programu se nevrátí dříve než po Velikonocích: „Muselo jít o něco vážného, vzhledem k tomu, jak dlouho se má zotavovat. Ale Kate je ve skvělých rukou a i doma bude mít spoustu péče a podpory. Navíc je to fit mladá žena,“ řekl magazínu People zdroj blízký královské rodině.

William, muž v domácnosti

Svou manželku prý denně navštěvuje i její muž, princ William, který se jinak doma svědomitě stará o jejich tři děti – prince George (10), princeznu Charlotte (8) a prince Louise (5). K ruce má doma ve Windsoru dlouholetou chůvu. Stejně jako princezna a král, i William zrušil svůj naplánovaný program, aby byl po boku rodině, především Kate, až bude propuštěna z kliniky – mělo by se tak stát příští týden, pokud nenastanou komplikace.

Načítám