Hlavní obsah

Kdo letos zatančí ve StarDance? Desítka známých osobností odhalena!

Foto: © Česká televize / Marie Anna Baráková

Foto: © Česká televize / Marie Anna Baráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O oblíbený pořad České televize nebudou diváci ochuzeni ani letos. 13. ročník tuzemské verze celosvětově mimořádně úspěšné taneční soutěže StarDance vtrhne na obrazovky na podzim. Na koho se můžeme těšit?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pětici známých žen odhalila Česká televize už minulý týden a mnohé překvapila. Nabídku přijaly herečka Jana Paulová, Marta Dancingerová, šampionka bojových sportů Martina Ptáčková, kuchařka Chili Ta a herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková. A pro některé bude taneční soutěž skutečně výzvou.

Které známé ženy zatančí ve StarDance?

„Nechodila jsem do tanečních a tanec mi vůbec nic neříká. StarDance budu brát jako svůj nejtěžší zápas a tancování jako největšího soupeře. Myslím, že tanečník, který mě bude mít na starosti, si to se mnou dost užije. Ale každopádně se budu snažit,“ přiznala například bojovnice Martina Ptáčková. To pro Lucii Vondráčkovou není tanec takovou neznámou a mnozí už nyní očekávají, že se v soutěži posune hodně vysoko.

Kuchařka Chili, kterou na sociálních sítích sleduje přes čtvrt milionu sledujících a jež je známá z talentové kuchařské soutěže, tanec také miluje. Ale po odeznění prvotního nadšení, že byla oslovena, prý musela přemýšlet, jestli to vůbec zvládne. Nakonec se rozhodla jít do soutěže s plným nasazením.

Zvládnout náročné tréninky bude výzva i pro oblíbenou herečku Janu Paulovou. „Alespoň budu mít důvod uvést své tělo do nějakého pohybu, protože lenost u mě v poslední době vítězí,“ řekla oblíbená devětašedesátiletá herečka. A podobně natěšená je i Marta Dancingerová, kterou si většina diváků spojí s úspěšným seriálem Zlatá labuť. Strašně bych si vyčítala, kdybych nabídku nepřijala. Účast v této soutěži byl můj malý sen,“ svěřila se.

Pětice mužů ve StarDance odhalena

Kdo na tanečním parketu doplní známé ženy, je už konečně známo také. Pozvání do soutěže přijal herec Filip Blažek, spisovatel Patrik Hartl, herec Oskar Hes, paralympionik Jiří Ježek a hudebník Ondřej Ruml. A pro mnohé to bude úplně první setkání s tancem.

K tancem nepolíbeným patří především spisovatel a dramatik Patrik Hartl. „Už třicet let jsem se nehnul od notebooku a pocítil jsem intenzivní potřebu to letos v létě změnit. StarDance mě probudí k životu,“ věří jeden z nejčtenějších autorů současnosti. To Oskar Hes, který zazářil ve filmu Bratři, bere StarDance jako skvělou příležitost se něco nového naučit. „Tanec je mi velmi blízký,“ přiznal herec s figurou tanečníka.

Pro divačky u televizních obrazovek bude velkým lákadlem populární herec Filip Blažek, kterého v poslední době vídáme především v rolích kriminalistů. „Tanec je docela těžká disciplína. Hecnu se tedy a naučím se ho,“ věří si. A podobně to vidí nejúspěšnější cyklista paralympijské historie Jiří Ježek. „Chci překonat sám sebe, nikdy jsem pořádně netancoval. Soutěží prošla spousta mých kamarádů a všichni říkali, že je to nádherná zkušenost,“ řekl. Podobně mluví i Ondřej Ruml, který bude díky své výšce na parketu nepřehlédnutelný. „Těším se na to!“ vyslal jasnou zprávu.

Změny v porotě a choreografii

Jednou z největších změn letošního chystaného 13. ročníku StarDance bude výměna břitkého porotce Zdeňka Chlopčíka, který zatím nechyběl v žádné z uplynulých řad, za Jana Tománka. Ten už se v soutěži také několikrát objevil - jako tanečník i porotce. „Bavilo mě být na parketu i v porotě. Coby porotce budu odborný, laskavý a chci doporučovat všem účastníkům, jak se kolo od kola zlepšovat,“ říká.

Změna nastává také na pozici hlavního choreografa, kterým byl v posledních dvou ročnících Marek Zelinka. Vítěz sedmé řady StarDance z roku 2015 se sám rozhodl v projektu nepokračovat. Nahradí jej dvojice nových choreografů - vicemistr České republiky ve standardních formacích Martin Kolda a choreografka, lektorka a tanečnice Ivana Hannichová, která vytvořila choreografie k českým verzím muzikálů Aida, Mamma Mia!, Tarzan a Anděl páně. „Pozice hlavního choreografa vyžaduje velké časové nasazení a není jednoduché si rozplánovat rozložení sil na většinu roku. Každopádně budu tím, koho může StarDance stále počítat mezi své příznivce,“ svěřil se Marek Zelinka.

Načítám