Hlavní obsah

Kdo točil filmy pro dospělé a kdo řádil jako DJ na discu aneb Začátky moderátorských es jsou různé

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderují živé přenosy, vstávají dávno před svítáním, aby posluchačům zpříjemnili ráno, do noci baví hosty společenských akcí. Vždy vědí, na co se zeptat, fórky házejí s lehkostí a mají přehled. A jeden z nejlepších právě slaví narozeniny. Jak začínali slavní čeští moderátoři?

Článek

Být moderátor, tedy dobrý moderátor, rozhodně neznamená, že přečtete připravený text z papíru. Na vašem výkonu, profesionalitě a ostrovtipu často stojí a padá pořad či veškerá zábava na akci. Musíte umět ovládat mluvené slovo, reagovat spontánně i zajímavě a přitom si hlídat vystupování i čas. Dostat se mezi moderátorskou špičku není snadné. Patří sem i Libor Bouček, který dnes slaví 42. narozeniny a má být na co pyšný. Jak začínal on a další oblíbení moderátoři?

Libor Bouček

Ač původně studoval produkci, brzy se našel v moderování. A hned ve velkém! Jako osmnáctiletý dostal možnost moderovat show věhlasného Davida Copperfielda. Je pověstný svým vtipem, všeobecným přehledem i sportovním nadšením. Během více než 20 let se realizoval v rádiu (dlouho byl spojený s Evropou 2, dnes ho naladíte na stanici Expres FM).V televizi uváděl jak zábavné (Balírna, volba Miss, Vyvolení, Pevnost Boyard, Máme rádi Česko…), tak i sportovní (např. Studio Ligy mistrů) pořady a vyzkoušel si i zpravodajství na CNN Prima News. Je potřetí ženatý a s modelkou Gabrielou Boučkovou má ročního syna Alberta, o kterém nadšeně a rád vypráví.

Foto: Profimedia.cz

Už skoro celé čtvrtstoletí se Libor Bouček živí jako moderátor a vypracoval se mezi špičkuFoto: Profimedia.cz

Leoš Mareš

Moderátorské eso, král Instagramu, muž, který dokáže opakovaně vyprodat pražskou O2 arenu. Začínal jako DJ na diskotékách v rodném Berouně, později v chebském rádiu Egrensis a nakonec dostal příležitost na Evropě 2 – v roce 1998 začal s Ranní show a moderuje ji dodnes. Jako zpěvák v kožichu vydal několik alb, a když v roce 2003 moderoval anketu Český slavík, vystřelilo ho to mezi hvězdy. Uváděl Eso, Big Brother i SuperStar, měl vlastní talk show a v posledních letech se našel v pořádání koncertů, kam zve hosty. S první ženou Monikou má dva syny, s druhou ženou Monikou dceru Alex.

Foto: Profimedia.cz

Leoš Mareš toužil po úspěchu a jel vždy na plný plyn, v poslední době se zdá, že se učí i odpočívatFoto: Profimedia.cz

Zorka Hejdová

Začínala jako hosteska na rádiu Kiss Proton, nedávno moderovala reality show Love Island. Kromě rádia (kde je její domovskou stanicí Evropa 2) uváděla i v televizi a dlouhé roky zpříjemňovala vstávání divákům Snídaně s Novou – přímo během pořadu v přímém přenosu ji v roce 2012 její dlouholetý partner Míra Hejda požádal o ruku. O devět let později se stali rodiči malého Nikolase. Na sítích ji sleduje více než 300 tisíc lidí. A že to se sítěmi umí, dokázala nedávno: její moderátorský kolega Tomáš Zástěra soutěžil v reality show Survivor, ona převzala jeho Instagram a udělala z něj hvězdu.

Foto: Profimedia.cz

Zorka Hejdová – stylová dáma s příjemným vystupováním patří mezi moderátorské hvězdyFoto: Profimedia.cz

Laďka Něrgešová

Nebrat se smrtelně vážně a ovládat kouzlo humoru? To je pro tuto sympatickou a uvolněnou moderátorku typické. Sice vystudovala herectví a na prknech, co znamenají svět, dlouho vystupovala, ale proslavila se právě moderováním. Byla spolu s Ondřejem Brzobohatým součástí moderátorské dvojice historicky první soutěže Česko hledá SuperStar, moderovala i na několika rozhlasových stanicích a v poslední době je spojována s pořadem Showtime a Farmář hledá ženu na TV Prima. A velmi populární je na sociálních sítích, kde natáčí vtipná videa (nejen) ze života rozvedené matky se dvěma dětmi.

Foto: Profimedia.cz

Usměvavá Laďka Něrgešová. Více než sto tisíc lidí na Instagramu miluje její ostrovtip i receptyFoto: Profimedia.cz

Eva Decastelo

Big Brother, obnažené fotky, účinkování v seriálu Slunečná nebo nečekaný rozvod a delší dobu utajovaný vztah s fotografem Tomášem Třeštíkem? To vše její fanoušci bedlivě sledují. V Americe jako mladá dívka natočila několik pornosnímků a objevila se na titulkách erotických magazínů. V Česku uspěla ve velké show – s Lejlou Abbasovou moderovala noční show Big Brothera. Byla i součástí Snídaně s Novou a kromě toho, že moderuje napříč televizními stanicemi, najímají si ji firmy na akce. Uspěla v divadle a mile sebekriticky říká, že nejlépe jí jdou role arogantních krav. Je velkou propagátorkou otužování a hrdou mámou syna a dcery.

Foto: Profimedia.cz

Pokora a nadhled jsou pro Evu Decastelo typické. A jak se vyrovnává s hejty? Prý to vždy zkouší přes humorFoto: Profimedia.cz

Marek Eben

Výborný herec a hudebník a skvělý moderátor. Popularitu získal jako Váleček v seriálu Kamarádi a hraje často v pohádkách, dlouhé roky měl angažmá ve studiu Ypsilon, s bratry založil kapelu Bratři Ebenové. Jako moderátor se nejvíc proslavil v pořadu o historii O poklad Anežky České, více než dvacet let má svoji talk show Na plovárně, s Terezou Kostkovou neodmyslitelně patří k taneční soutěži StarDance a karlovarský filmový festival by bez něj nebyl to pravé.

Foto: Profimedia.cz

Marek Eben je velmi populární moderátor a zpěvák, například soutěž StarDance si bez něj umí představit málokdoFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám