Hlavní obsah

Stačí 20 kousků oblečení a bot a máte nový stylový šatník. Kde je pořídíte levně

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se neztratit v džungli módních rychloobrátkových značek a proč ve svém šatníku vsadit spíše na kvalitu, nadčasovost a možnost kombinování, to je dnešní téma podcastu O penězích se (ne)mluví. Jak si vytvořit stylový a ekonomický šatník, radí stylistka Gabriela Zimová.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Kde si pořizuje oblečení ona a za kolik? Jak zjistit, co do svého šatníku potřebujete? Kolik stojí služby stylistky? Do čeho se vyplatí investovat větší částky a kde sehnat kvalitní oblečení levně? Dozvíte se i triky, jak se ubránit všudypřítomným reklamám na oblečení. Poslechněte si dnešní díl podcastu O penězích se (ne)mluví.

„Chodit hezky a stylově oblečená je levnější než chodit oblečená lacině a pořád si kupovat nové věci,“ radí stylistka Gabriela Zimová hned v úvodu.

To, jak drahý bude váš funkční stylový šatník, tedy takový, že chytrým kombinováním několika druhů oblečení vytvoříte mnoho outfitů, je velmi individuální. „Můžete si totiž celý šatník pořídit v second handech, hledat poklady celé roky a investovat do nich po malých částkách, ale třeba to chcete mít všechno hned a najednou,“ říká Gabriela a odhaduje průměrnou částku za šatník a botník svých klientek na vyšší desítky tisíc.

Gabriela radí, že lepší je pořizovat si šatník postupně. „Máte čas si ten kousek osahat, naučit se kombinovat s ostatními věcmi a zakomponovat ho do svého stylu,“ vysvětluje, s tím, že složení a kombinace šatníku závisí na životním stylu.

Foto: Proženy.cz

Hostem moderátorky Michaely Rakové je stylistka Gabriela Zimová (vpravo)Foto: Proženy.cz

Kolik je tak akorát?

„Pět kusů oblečení v šatníku je málo, ale s 20 až 30 kusy - s tím už se dá kouzlit a vytvořit skvělé outfity,“ uvedla stylistka. Tvoření efektivního šatníku je proces. Prvním krokem je skříň vytřídit a udělat místo pro nové kousky. Teprve pak přichází na řadu nakupování nového oblečení. Nenakupujte však po jednotlivých outfitech. „Přemýšlejte, jak se vám nový kousek do vašeho šatníku hodí a jak ho zkombinujete s ostatními věcmi. Zkuste si představit alespoň tři různé outfity,“ prozrazuje základní pravidlo nakupování.

S kým jsme si povídali

Gabriela Zimová je stylistka. Zaměřuje se na organizování šatníků, styling hudebních klipů a vzdělávání v oblasti módy. Svým klientkám radí, jak si sestavit kvalitní a efektivní šatník.

Podcast O penězích se (ne)mluví

Seriál pro ženy o financích. Svěží rozhovory se ženami o penězích. Moderátorka Míša Raková se svými hosty probírá rozmanitá finanční témata – od rodinného rozpočtu přes majetek v manželství až po investice. Poslouchejte praktické tipy, jak lépe zvládat peníze, na ProŽeny.cz. A mluvte o penězích!

  • Podcast vychází každé úterý a můžete si ho poslechnout také na Podcasty.cz či v podcastových aplikacích, jako jsou Spotify či Apple Podcasts, kde můžete O penězích se (ne)mluví i odebírat.

Načítám