Hlavní obsah

Své křivky umí prodat! „Je mi jedno, co si o mém těle myslí ostatní,“ prohlašuje zpěvačka Lizzo

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Lizzo umí své křivky prodat jako málokdo a je jí úplně jedno, co si o jejím těle i módních volbách myslí ostatní. Na včerejším předávání cen Breakthrough Prize se objevila v černých dramatických šatech, nestraní se ale ani výrazných barev a průsvitných materiálů.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

„Po tom, jak moje tělo vypadá, nikomu nic není.“ To je hlavní myšlenka, kterou kolem sebe šíří čtyřnásobná držitelka Grammy. A ačkoli byla jednou z prvních, kteří nahlas mluvili o body positivity, sama Lizzo přiznává, že dnes je pro mnohem realističtější přístup body neutrality. „Nebudu lhát a tvrdit, že mám své tělo ráda pořád. Jsou dny, kdy se cítím skvěle, jindy ale tak pozitivně naladěná nejsem,“ přiznala v rozhovoru pro Vogue s tím, že se na své postavě snaží pracovat.

Lizzo a její nejlepší, ale i nejhorší outfity

Lizzo je proslulá svými odvážnými módními volbami a na svém kontě má spoustu skvělých outfitů, za které bychom jí zatleskali. Jedním z nich jsou šaty značky Quine Li, které si oblékla na včerejší předávání vědeckých cen Breakthrought Prize. Superstar Lizzo spolupracuje s těmi nejlepšími návrháři a na červeném koberci je ráda vidět. Zdaleka ne za všechny outfity ale sklízí pochvaly. Tmavý couture model, který si oblékla na ceny MTV v roce 2022, byl například přirovnáván k pytli na odpadky a kritizována byla i za síťované šaty, ve kterých šla, bez podprsenky, na narozeninovou party své kolegyně Cardi B.

Končí Lizzo?

Lizzo se na veřejnosti objevila krátce poté, co vyděsila své fanoušky instagramovým postem s hláškou „Končím“. V posledních měsících se musí vyrovnávat se žalobou, kterou na ni podaly její bývalé tanečnice, a hejty vůči její osobě se tak stupňují. Zpěvačka na svůj instagram napsala, že už je z toho všeho unavená a jediné, co kdy chtěla, je dělat hudbu, rozdávat radost a udělat svět o trochu lepším místem.

„Pořád se musím vymezovat vůči lžím, které se o mně říkají. Už mě unavuje být terčem vtipů kvůli tomu, jak vypadám… Nebo že o tom, jaká jsem, mluví lidé, kteří mě vůbec neznají,“ napsala Lizzo a připsala „I Quit“, tedy končím.

O týden později se ale svým 12 milionům sledujícím ozvala s videem, ve kterém ukázala plavky z kolekce své značky Yitty a ubezpečila fanoušky, že jediné, s čím končí, je negativní energie, kterou už k sobě nenechá proudit. Jakkoli to ale působí pozitivně, faktem je, že Lizzo bude muset čelit závažným obviněním, ze kterých je nařčena.

Zpěvačka čelí nařčení z body shamingu

Na zpěvačku podaly žalobu její bývalé tanečnice, které tvrdí, že Lizzo dlouhodobě vytvářela nepřátelské pracovní prostředí. Vzhledem k tomu, že zpěvačka byla v podstatě ikonou hnutí body positivity, je šokující zejména její obvinění z body shamingu, kdy měla upozorňovat na nedostatky svých tanečnic, nařčená je ale i z rasové a z náboženské diskriminace. Nejzávažnější je pak obvinění ze sexuálního obtěžování, ke kterému mělo dojít ve striptýzovém klubu v Amsterodamu. Zpěvačka prý měla tanečnice nutit, aby osahávaly ostatní účastníky a zapojily se do dalších praktik. Ačkoli se Lizzo hájí tím, že jde o pouhé pomluvy, čeká ji velká soudní bitva.

Načítám