Hlavní obsah

Buďte jako Katie Holmes. Líčení z červeného koberce, které unosíte i ve všední den

Foto: Jamie McCarthy, Gettyimages.com

Foto: Jamie McCarthy, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líčení, které můžete nosit každý den, do práce i na večírek? Inspirujte se u módní ikony Katie Holmes, které to vždycky sluší. Tentokrát její dvorní vizážistka Genevieve Herr nechala vyniknout rty, jejichž barvu propojila s očními stíny. Máme pro vás podrobný návod!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Hvězda seriálu Dawsonův svět a také exmanželka Toma Cruise, Katie Holmes, servíruje jeden lepší look než druhý. Nedávno nás zaujalo její líčení, kde prim hrají zářivá pleť a červeno-růžová rtěnka. Pro radu jsme spěchaly za make-up artistkou Soňou Šajdákovou, se kterou jsme se na hereččino líčení podívaly zblízka.

A vůbec nejde o look, který byste museli vynést jen na červený koberec. Naopak, je nositelný každý den. „Líbí se mi, že Katie nemá velké nánosy make-upu, tudíž opět se potvrzuje trend, že méně je více,“ říká Soňa Šajdáková.

Make-upujte jen zlehka

Budeme se opakovat, ale prim v líčení hraje poslední dobou „dokonale nedokonalá“ pleťovka. „Velmi se mi líbí rozjasněná pleť, to je to, co je u žen po čtyřicítce důležité,“ říká vizážistka. Lesklá pleť rovná se jednoduše omlazující efekt.

Katie Holmes udržuje pleť hydratovanou především díky důkladné skincare, která zahrnuje hyaluronové a rozjasňující sérum od oblíbené značky celebrit Barbary Strum, jak řekla pro magazín People. Právě pravidelná exfoliace a hydratace pleti vám zajistí hladkou pokožku, ke které make-up dokonale přilne a bude jen zářit. K tomu vám poslouží ideálně enzymatický peeling s AHA nebo BHA kyselinami nebo pravidelné používání séra s retinolem či bakuchiolem, které vám zajistí hladší pokožku.

Věnujte pozornost výběru samotné textury make-upu – s tou hydratační pravděpodobně nic nezkazíte. Klíčové je trefit také správný odstín make-upu, s čímž si klidně nechte v prodejně poradit. S pudrem zacházejte opatrně a klidně ho vynechejte, pokud se vám pleť tolik nemastí nebo nepotřebujete líčení hodně fixovat.

Foto: Profimedia.cz

Takhle Katie Holmes vyrazila na únorovou přehlídku Michaela Korse v rámci newyorského fashion weekuFoto: Profimedia.cz

Oči: Přidejte perleť

U zapadlejších očí nebo přepadlých víček je důležité tyto partie projasnit. „Použijte pod oči rozjasňující concealer, který smaže stopy po tmavých kruzích pod očima, a zvolte rozjasňující stíny,“ radí Soňa Šajdáková. Herečka má na očích narůžovělý perleťový stín, který jí sluší, ale pokud chcete jít na jistotu, držte se spíš nude odstínů,” radí Soňa. Růžová totiž může občas působit nemoderně - záleží proto, jak ji sladíte se zbytkem líčení, vlasy i outfitem. Nejvíce pak otevře oko jemná linka podél horních řas, kterou si nakreslete kajalovou tužkou, a řasenka!

Rty hrají prim

K růžovým stínům má herečka sladěné rty. „Rtěnka na první pohled vypadá jako červená, ale má růžový podtón, a proto k očím krásně ladí,“ říká Soňa. Zbytek make-upu je už čistý. „Obličej má vykonturovaný jemně a nemá extrémně zvýrazněné tváře, což se mi v tomto případě líbí - bylo by tam totiž těch barev až moc,“ míní vizážistka. Vyberte si proto tvářenku v tlumenějším odstínu.

Vlasy jako Katie

Abychom měli celý look kompletní, musíme zmínit i vlasy. Ty jsou hereččinou devizou a dává si velmi záležet na tom, aby je měla lesklé a zdravé - a to se jí daří. Dbá proto na kvalitní složení vlasové kosmetiky a v oblibě má zejména Alternu, jak řekla pro magazín Byrdie.

„Její úzké nepravidelné vlnky napodobíte tak, když do sebe zamotáte dva tenčí prameny a budete po nich od shora dolů cvakat žehličkou, abyste vlasy zahřáli,“ radí Soňa Šajdáková. Nebo zvolte natáčení vlasů pomocí tenké kónické kulmy a pramínky natáčejte v různých směrech – jeden od hlavy, druhý směrem k hlavě. Vlasy nechte ledabylé a konečky můžete uhladit pomocí vlasového krému, který zabrání krepatosti.

Beauty pomocníci

Načítám