Hlavní obsah

Šokující styl Harryho Stylese boří stereotypy. Miláček žen nosí růžovou, kamínky i třásně

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zpěvák, skladatel a herec Harry Styles nám svým přístupem k módě připomíná, že slovo „zženštilý“ nepatří do slovníku jednadvacátého století. Potetovaný idol (nejen) mladé generace je titulován coby nejstylovější muž současnosti a sebevědomě nosí růžovou, flitry i perly.

Článek

Popový zpěvák Harry Styles platí za nejodhodlanějšího bojovníka proti genderovým stereotypům. Jeho vztah k módě se přitom vyvíjel podobně jako jeho hudební styl. Blízko k ní měl vždycky – už v dobách boybandu One Direction se přestal oblékat jako běžný teenager. Liboval si ve značce Saint Laurent, nosil polorozepnuté košile a snažil se působit nenuceně.

Více hravosti mu do šatníku pomohl vnést stylista (iluze stranou – za každou skvěle oblečenou hvězdou někdo takový stojí) Harry Lambert, se kterým se potkal v roce 2014, tedy tři roky předtím, než se vydal na sólovou dráhu a vydal svůj první singl Sign of the Times.

Muž v růžové

Se svým jmenovcem Harry roztříštil mainstreamové představy o maskulinitě a dokázal, že muž může být mužem (a navíc velmi žádaným – nedávno byl spojován s modelkou Emily Ratajkowski) i ve flitrech, třásních nebo růžové. Stylista mu pomohl zejména s výběrem koncertních kostýmů a nutno říct, že se toho ani jeden z nich nebál. Zpěvák vystupuje v extravagantních modelech, za které by mu určitě zatleskali i velikáni jako Freddie Mercury nebo David Bowie.

Ačkoli jsou jeho jevištní kostýmy nejvýraznější, Harry Styles si s módou hraje i mimo pódium. Miluje značku Gucci (několikrát se stal tváří kampaní), oblečení s retro nádechem, obleky, ale i pletené vesty, kterých má celou řadu. A když mu padne do oka košile z dámské sekce, klidně pro ni zajde. Prohlašuje, že když z hlavy dostanete tradičně rozdělené sekce, otevře se vám obrovská aréna, ve které si můžete hrát.

Brit Awards, 2023

Pokud vám někdy připadají pánské obleky jako střižené podle jedné šablony, podívejte se na zakázkový kostým od značky Nina Ricci, který navrhl designér Harris Reed. Sametové sako střihově připomíná přesýpací hodiny a coby „detail“ nechybí obří květina, která je se značkou úzce spjatá.

Foto: Profimedia.cz

Přišel, zvítězil a ještě u toho ohromil svým outfitem. Harry Styles na posledních Brit Awards získal rovnou čtyři různé ceny.Foto: Profimedia.cz

Grammy, 2023

Zpěvák letos získal Grammy za své album Harry's House a zároveň spoustu pozornosti, když na předávání cen přišel v ručně vyráběném overalu Egonlab X Swarovski posetém až 250 000 krystaly.

Foto: Profimedia.cz

Zatleskali byste mu za odvahu, nebo ho poslali se převléknout?Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Svůj hit As It Was na Grammy zazpíval ve stříbrném oblečku s třásněmi od značky Gucci.Foto: Profimedia.cz

Palm Springs, 2023

Nedávné turné završil Harry Styles narozeninovým koncertem v Palm Springs v Kalifornii a s výběrem košile nebo trika se neobtěžoval. Nadšenému publiku zpíval v růžových kalhotách a bundě, které házely odlesky na metry daleko.

Foto: Profimedia.cz

Popový zpěvák v únoru oslavil devětadvacáté narozeniny.Foto: Profimedia.cz

Coachella, 2022

Harry Styles se objevil i na loňském festivalu Coachella a ano, i tentokrát si s sebou přivezl nepřehlédnutelné kostýmy. Oba byly od značky Gucci a návrháře Alessandra Micheleho, který na konci loňského roku skončil na pozici kreativního ředitele značky.

Foto: Kevin Mazur - GettyImages.com

Metalické kožené kalhoty, vesta a k tomu obrovský kabát z peří – Harry dokazuje, že i drsňák může nosit růžovou.Foto: Kevin Mazur - GettyImages.com

Foto: Profimedia.cz

Kombinéza z duhových plíšků měla zpěvákův oblíbený hluboký výstřih.Foto: Profimedia.cz

Brit Awards, 2020

Zpěvák vystupoval i na Brit Awards před třemi lety, kde se objevil oblečený do krajky. Kalhoty s kšandami doplňovala košile se zlatými akcenty a na krku měla hvězda oblíbené perly. I tentokrát si oblečení vybíral u značky Gucci.

Foto: Samir Hussein WireImage - GettyImages.com

Proč by měla být krajka vyhrazená jen ženám?Foto: Samir Hussein WireImage - GettyImages.com

New York, 2020

Jak se Harry Styles obléká mimo pódium? Třeba takto. Když přišel coby host do newyorského rádia, oblékl si oblíbené kalhoty s puky a košili. V jeho provedení ale opět nejde o klasiku, která by nudila – zpěvák vsadil na košili se zdobným límečkem, perly nebo vtipnou vestu s retro nádechem.

Foto: Dia Dipasupil - GettyImages.com

Krajkový límeček, perly a prsteny. To jsou Harryho oblíbené doplňky.Foto: Dia Dipasupil - GettyImages.com

Foto: Kevin Mazur - GettyImages.com

Tuhle hvězdu móda baví, což je vidět na každém jednotlivém outfitu.Foto: Kevin Mazur - GettyImages.com

Met Gala, 2019

Když se umělec chystal na největší módní akci roku, všichni čekali, že přijde v barvách a flitrech, jak je jeho zvykem. Jeho stylista Harry Lambert proto nadhodil, že na to půjdou jinak, a od značky Gucci pro svého klienta nechal nachystat look v černé barvě. Barevnou střídmost si ale vynahradili jinak – transparentní vršek připomínal halenku z viktoriánského období.

Foto: Profimedia.cz

Akce jako Met Gala si žádá něco extra. A to Harry Styles znovu splnil.Foto: Profimedia.cz

Načítám