Hlavní obsah

Pedro Pascal je sedmý nejkrásnější muž planety aneb Od číšníka k idolu žen

Foto: Jemal Countess - GettyImages.com

Foto: Jemal Countess - GettyImages.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současný seriálový hit The Last of Us vyšvihl herce Pedra Pascala do výšin. Mluví se o něm jako o novém idolu žen a internetový hon na jeho nejvíc sexy fotky nebo videa hraničí s hysterií. Kde se vzal, v čem si zahrál a co jste o něm možná nevěděli?

Článek

George Clooney, Brad Pitt? Ani nápad, letošnímu roku vládne Pedro Pascal (48). I když je známý už pár let (především ze seriálu Narcos), teď zažívá jeho jméno boom. Je to díky roli Joela v seriálu The Last of Us, kvůli které získal přezdívku „sexy taťka“. Pojďme si ho představit trochu podrobněji.

Pedro Pascal a jeho herecké začátky

Foto: Jemal Countess - GettyImages.com

Pedro Pascal v roce 2007, musíme uznat, že zraje jako víno.Foto: Jemal Countess - GettyImages.com

Narodil se v Chile, ale protože jeho rodina byla proti tehdejšímu politickému režimu, unikla ze země. Vyrůstal v Kalifornii a Texasu. José Pedro Balmaceda Pascal si jako své profesní jméno zvolil příjmení Pascal, které nosila jeho matka za svobodna. Chtěl jí tím vzdát hold, protože si vzala život, když bylo herci 24 let.

Než se uchytil v herecké branži, pracoval jako číšník, ale příliš mu to nešlo – asi desetkrát ho prý vyhodili ze zaměstnání, jak řekl pro časopis Vanity Fair. Také byl nadějným závodním plavcem, ale přesedlal na divadelní lekce. Začínal koncem devadesátek menšími rolemi v seriálech Zákon a pořádek, Buffy, přemožitelka upírů nebo později Mentalista. Kromě toho má zkušenost i na divadelních prknech.

V roce 2020 se objevil v žebříčku nejvíc sexy mužů planety podle časopisu People a obsadil sedmé místo (první byl Michael B. Jordan). Miluje kávu - u slavného řetězce si objednává šest espress s ledem denně. Je velkým podporovatelem LGBT komunity. Jeho třicetiletá sestra Lux Pascal je transgender aktivistkou a v Chile, kam se jeho rodina krátce po jejím narození vrátila, je známou herečkou.

Hra o trůny a Oberyn

Foto: Profimedia.cz

Herci Pedro Pascal a Indira Varma ve Hře o trůny.Foto: Profimedia.cz

Pedrův herecký průlom nastal v roce 2013 - jeho obličej vám může být povědomý ze Hry o trůny, kde si zahrál prince Oberyna, sice krátce, ale hned od první scény si dokázal ukrást pozornost pro sebe. Škoda jen, že v seriálu nevydržel déle. V té době randil se svojí hereckou kolegyní Lenou Headey, která hrála královnu Cersei. Často je viděn ve společnosti herečky Sarah Paulson - s ní je ale prý jen dobrý kamarád, přátelí se už od roku 1993. Pedro je v současnosti nezadaný a bezdětný.

Foto: Frazer Harrison - GettyImages.com

Kamarádi Pedro Pascal a Sarah Paulson v roce 2014.Foto: Frazer Harrison - GettyImages.com

Narcos, Kingsman, Wonder Woman

Výrazné mužské role, ty jsou jeho. A vypadá to, že tam, kde je Pedro, je úspěch seriálu zaručen. Jeho větší rolí byl agent Javier Peña v seriálu Narcos v roce 2015, který šel po krku Pablu Escobarovi. Dalším „zářezem“ byl agent Whiskey ve filmu Kingsman: Zlatý Kruh (2017), záporák Maxwell Lord ve Wonder Woman 1984 (2020).

Foto: Profimedia.cz

Pedro Pascal jako agent Javier Peña v první sérii seriálu Narcos. Foto: Profimedia.cz

Pedro Pascal a The Last of Us

Největší hit s ním je momentálně postapokalyptický seriálový hit The Last of Us, díky němu si vysloužil pověst nejvíc sexy taťky internetu. Seriál na motivy počítačové hry, který překonal ve sledovanosti i spin-off Rod Draka, sleduje cestu Joela a čtrnáctileté Ellie, která je klíčem k vyřešení nákazy houbovým virem. Dobrá zpráva – je v plánu i druhá sezona! Kromě toho exceluje v seriálu The Mandalorian. Co se týče filmu, tím nejnovějším je The Unbearable Weight of Massive Talent, kde si zahrál vedle Nicolase Cage, kterého mimochodem šíleně obdivuje.

Foto: Profimedia.cz

Pedro Pascal v seriálu The Last of Us (2023).Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:
Hra The Last of Us

Načítám