Hlavní obsah

Chlapi v sukních: Po Bradu Pittovi ji oblékl i další hollywoodský krasavec

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Která barva obleku to bude tentokrát? Zdá se, že se tahle otázka začíná pánům zajídat. Spousta hollywoodských krasavců dokazuje, že muž může být mužem, i když si oblékne sukni. Kdo posouvá hranice zažitých norem a nabourává koncept maskulinity?

Článek

Zatímco my jsme si od nich vypůjčily kalhoty už v polovině devatenáctého století, muž oblečený v sukni je stále jakousi raritou. Módní svět se bariéru mezi dámským a pánským oblečením snaží narušovat už dlouho, opravdová změna ale musí vycházet spíše od jednotlivých osob. Nejde přitom o to, aby se sukně implementovaly do šatníku všech mužů bez výjimky, ale abychom jejich nositele necharakterizovali pejorativními přídavnými jmény.

Kteří slavní pánové šíří myšlenku módní svobody?

Robert Pattinson

Pokud jste v posledních hodinách byli na Instagramu, určitě jste narazili na fotku Roberta Pattinsona v tvídové sukni a kožešinové bundě. Představitel Batmana vyrazil na přehlídku značky Dior ve svém zřejmě nejodvážnějším outfitu, kromě pochval se ale dočkal také kritiky. Herec, který je řadu let tváří zmíněného módního domu, vypadal od pasu dolů perfektně, bunda ale jako by patřila jinam. Když si palcem zakryjete hercovu tvář, můžete si místo ní představit babičku s šátkem na hlavě.

Foto: Profimedia.cz

Internet řeší Roba v sukni – hvězda Stmívání to nevychytala jen s volbou bundy.Foto: Profimedia.cz

Lucien Laviscount

V populárním seriálu Emily in Paris hraje kravaťáka Alfieho, on sám je ale v módě mnohem odvážnější. Na premiéře třetí série Netflix hitu se objevil v obleku v odstínu hot pink a teď si užívá týdny módy v sukni. Zatímco na přehlídce Dior byl váženým hostem Robert Pattinson, Lucien Laviscount vyrazil na show značky Louis Vuitton, od které měl zároveň oblečení. A zvládl to s větší grácií než zmiňovaný sexy upír – herec, o kterém se mluví jako o možném nástupci Bonda, vsadil na kombinaci hravého svetru, plisované sukně a výrazných tenisek.

Foto: Profimedia.cz

Fešák z Emily in Paris skóroval v bledě modré sukni.Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt

To, že sukně nosí dlouhá léta návrhář Marc Jacobs, nepřekvapí tolik, jako když se do tohoto kousku oblékne hollywoodský idol Brad Pitt. Za jeho módní volbou ale nehledejte žádné skryté poselství – když se ho redaktoři ptali, proč si vybral zrovna lněnou sukni od návrháře Haanse Nicholase Motta, jen se zasmál a prohlásil, že stejně jednou všichni umřeme, tak proč to trochu neroztočit. Amen!

Foto: Profimedia.cz

Do obleku se Bradovi evidentně nechtělo. Na červený koberec dorazil v lněném kompletu a kanadách.Foto: Profimedia.cz

Oscar Isaac

Herec, kterého si můžete pamatovat z velkofilmu Duna, je ztělesněním mužské síly. Ani on ale nemá problém vyměnit kalhoty za sukni. Na loňský ročník Met Gala přišel v oblečení amerického návrháře Thoma Browna a přiznal, že k nápadu ho pobídla jeho žena, režisérka Elvira Lind. Ta si chtěla vzít na jednu z největších módních akcí roku oblek, a tak prohodila, proč by její manžel nemohl mít zase sukni. Pro Oscara Isaaca to ale nebylo poprvé, kdy v podobném kousku vyrazil do společnosti – jen chvíli předtím si v sukni vyšel na premiéru seriálu Moon Knight, ve kterém hraje hlavní roli.

Foto: Profimedia.cz

Kalhoty pro muže a sukně pro ženy? Tenhle manželský pár si to stylově prohodil.Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Ano, chlap v sukni může být sexy.Foto: Profimedia.cz

Pete Davidson

V roce 2022 doprovázel na Met Gala Kim Kardashian hrající si na Marilyn Monroe, o rok dříve šel hollywoodský svůdce Pete Davidson v šatech sám. I on měl na sobě model Thom Browne, který pro něj nachystala stylistka Britt Theodora. Zatímco ona básnila o tom, jak návrhář prolamuje bariéru mezi pánským a dámským světem, komik na modelu ocenil něco úplně jiného. Byl nadšený z toho, jak snadno se v něm vyčurá.

Foto: Profimedia.cz

Pete Davidson randil s těmi nejkrásnějšími modelkami a hvězdami – myslíte, že je sbalil na své nohy?Foto: Profimedia.cz

Ewan McGregor

Zatímco u nás si na muže v sukních teprve zvykáme, Skotové mají ve své historii kilt, který při slavnostních momentech nosí dodnes. Jejich zástupcem je například herec Ewan McGregor, kterému tartan neuvěřitelně sluší, nebo jeho kolega Gerard Butler, který je také ze Skotska.

Foto: Profimedia.cz

Ewan McGregor si šel v kiltu pro Řád britského impéria. Na fotce z roku 2013 je se svou – dnes již bývalou – manželkou Eve Mavrakis.Foto: Profimedia.cz

Načítám