Hlavní obsah

Retro límce, odhalená hruď i fialová barva: Pánská móda pro rok 2023

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový rok přináší nejen nové začátky, ale i čerstvé trendy ve světě módy. Ty nejžhavější udávají velké módní značky a představují je na týdnech módy. Jeden takový proběhl nyní v Miláně, kde byly odhaleny i pánské kolekce. Podívejte se, v čem budou v roce 2023 muži in!

Článek

Milán patří mezi nejvýznamnější módní centra a každoročně se do něj během ledna a února sjíždějí nadšenci na veliké módní přehlídky, které zde pořádají jak ty nejprestižnější, tak také nové a mladé značky i návrháři z celého světa. A tento týden se v italské módní Mekce odehrál i fashion week, který představil největší pánské trendy pro rok 2023.

Týdny módy: velká čtyřka

Italský módní průmysl se začal rozvíjet především po druhé světové válce a první oficiální týden módy v Miláně se konal v roce 1958. Dnes se tato událost pořádá dvakrát do roka a jsou zde představovány nové kolekce: během září a října je to móda na jaro a léto a v lednu a únoru se prezentují modely na podzim a zimu. Milánské týdny módy jsou součástí velké čtyřky fashion weeků – kromě Milána se odehrávají také v New Yorku, Londýně a Paříži. Velkou výhodou současné doby je, že se k vám nové trendy dostanou i skrz sociální sítě.

Slavné značky

Na přehlídkách módních týdnů samozřejmě nechybějí velké domy, jako je Armani, Dolce & Gabbana, Versace, Roberto Cavalli, Fendi, Gucci, Ferragamo, Max Mara, Hugo Boss, Givenchy, Moschino, Prada či Tod’s, a ani vlivní lidé z branže, nejlepší modelky světa nebo největší celebrity. Představeny jsou nejen dámské, ale i pánské kolekce – a na ty se zaměříme.

Extravagance vpřed

Pánská móda je stále odvážnější a nebojí se ani ostré extravagance v kontrastu s elegantní klasikou – právě to bylo vidět minulý týden na přehlídkových molech v Miláně. Občas se našly i retro prvky, které možná současným mužům připomenou jejich mládí. V dámské módě se návrháři nebojí pracovat s průsvitnými materiály, třásněmi, flitry i výraznými barvami a pánské modely pro nadcházející sezonu v tomto směru rozhodně nezůstávají pozadu! Podívejte se na nejaktuálnější a nejodvážnější módní inspiraci pro muže na rok 2023.

Fotogalerie z přehlídek

Foto: Profimedia.cz

Značka Diesel předvedla v září svou jarní kolekci a ukázala, že v denimu lze jít vždycky ještě dálFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Kolekce Dolce & Gabbana z aktuálního fashion weeku v Miláně byla laděná do černé a nechyběly odvážné průsvitné vrškyFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Značky Fendi i Gucci se nebojí jít v kolekcích pro příští podzim a zimu do výraznějších barev. Jejich přehlídkám nyní kraluje fialováFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Italská módní značka Prada se vytasila s dlouhými ostrými límečkyFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

K vidění byly samozřejmě i klasické obleky. Světlý je od značky Dolce & Gabbana, tmavý pochází z dílny módního domu PradaFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Přehlídkové molo značky Gucci se blyštilo občas i flitry a metalickými materiályFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám