Hlavní obsah

Film Barbie jde v létě do kin a růžová bude opět všude. Na co se těšit a jak nosit styl barbiecore?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napadlo by vás někdy, že se celý svět bude těšit na film o Barbie? No… Možná ne celý svět, ale skoro. Co se o chystaném snímku zatím ví, na které hvězdy se můžete těšit a co vnese do světa módních trendů?

Článek

Léto 2023 bude patřit Barbie! Režisérkou filmu je Greta Gerwig, která stojí například za romantickým dramatem Malé ženy (2019). V připravovaném snímku uvidíte spoustu známých tváří a podle komentářů na internetu je Margot Robbie pro roli blonďaté panenky jako stvořená!

Zato na účet pohledného představitele Kena se snáší kritika kvůli jeho věku: některým fanouškům vadí, že má Ryan Gosling vrásky (je mu 42 let) a prý to kazí dojem z filmu. Kromě ústřední dvojice se můžete těšit také na herečku Emmu Mackey jako další Barbie, Willa Ferrella jakožto CEO firmy Mattel nebo na Helen Mirren jako vypravěčku příběhu. A podle všeho se tam objeví i zpěvačka Dua Lipa, která bude Barbie – mořská panna.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Helen Mirren jako vypravěčka, Ryan Gosling jako Ken a Margot Robbie jako Barbie… Není divu, že se na film těší skoro celý svět!Foto: Profimedia.cz

Ta pravá je od Mattela

A o čem film bude? To je zatím nejisté, nicméně očekávání jsou velká. Jak díky režisérce, která byla nominována na Oscara, tak i díky hvězdnému obsazení. V tuto chvíli se ví toto: Barbie byla vyloučena z Barbielandu, protože není naprosto dokonalá, a chystá se do reálného světa. A náhodou se na zadním sedadle jejího kabrioletu objeví Ken… A také se ví, že ve snímku nezazní slavná písnička Barbie Girl skupiny Aqua. Škoda!

Podívejte se na teaser, kde je Margot Robbie převlečená jako úplně první panenka Barbie, kterou uvedla na trh firma Mattel v roce 1959:

Co je to trend barbiecore?

Zarezervujte si pátek 21. července 2023 – Barbie jde do kin! Ovšem už loni rozpoutala Barbie módní revoluci: tehdy byl na vrcholu trend barbiecore. Vévodí mu – jak jinak – růžová a co nejvíc holčičí střihy s volánky, minidélky, balonové rukávky…

Pravděpodobné ovšem je, že s premiérou filmu se dostane zase do kurzu. Buďte proto napřed a vyberte si pro sebe ten pravý kousek a prozařte si jarní dny jednou z nejoptimističtějších barev: růžovou! Ale pozor, outfitu přitom nesmí chybět sofistikovanost – nechcete působit jako diblík. Když někde růžovou přidáte, jinde ji uberte.

Foto: Profimedia.cz

Anne Hathaway, Heidi Klum nebo Khloé Kardashian se nebály zahalit do růžové od hlavy až k patěFoto: Profimedia.cz

Móda inspirovaná světem Barbie

Foto: Archiv firem

Zleva: Kalhoty Sinsay, 359 Kč. Oblek Zara, kalhoty 799 Kč, sako 1799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Tričko Stradivarius, 449 Kč. Šaty Trendyol, 639 Kč, prodává BezvaSportFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Saténové šaty Reserved, 699 Kč. Šaty Bershka, 449 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Top a sukně About You x Laura Giurcanu, top 799 Kč, sukně 1129 Kč. Halenka H&M, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Overal Mango, 1599 Kč. Halenka Mohito, 699 KčFoto: Archiv firem

Filmová móda se často ujme i ve skutečném životě. Znáte ikonické oblečení a doplňky z filmů, které inspirovaly davy?

Načítám