Hlavní obsah

Jak dnes vypadá Xena? Lucy Lawless uvedla svůj první film jako režisérka. A takhle s ní šel čas

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná jste si mysleli, že Lucy Lawless alias Xena se ze showbyznysu dávno stáhla. Není tomu tak, pořád natáčí, a dokonce se teď posadila i za režisérkou židli. Jak šel s novozélandskou princeznou bojovnicí čas?

Článek

Ovládá čtyři jazyky, je z velké rodiny (má šest sourozenců) a celý svět ji má zafixovanou jako Xenu, princeznu bojovnici. Původně to měla být jen role do jedné z epizod seriálu Herkules, ale publiku se zalíbila, a tak vznikl seriál, který v devadesátých letech někteří přímo hltali. Kam se poděla Lucy Lawless pak?

Xena, princezna bojovnice

Herečka původem z Nového Zélandu se díky fantasy seriálu Xena, který běžel na obrazovkách v letech 1995-2000 a natáčel se v její domovině, proslavila po celém světě. S Renee O’Connor, která ztvárnila její kamarádku Gabrielle, zůstaly přítelkyně a jsou prý jako sestry. Věděli jste, že postavy Xeny a Gabrielle mezi sebou měly víc než jen přátelský vztah? V seriálu to nebylo explicitně řečeno, tehdy se to nedělalo, ale hlavní aktérka před pár lety v jednom z rozhovorů potvrdila, že postavy byly v rámci děje do sebe zamilované, přesně tak jak to někteří diváci pochopili.

Nejenže herečku Xena proslavila, ale našla díky ní i lásku svého života. Za Roberta Taperta, který seriál produkoval, je vdaná 26 let. Vychovali spolu tři děti.

První režisérský počin

Možná se vám zdá, že teď už o Lucy Lawless neslyšíte, ale z filmového a především seriálového prostředí neodešla. Zahrála si třeba ve Spartakovi (2012), hororovém seriálu Ash vs. Evil a jejím nejnovějším seriálem je ten s názvem Vražda je můj život (2019-2023). Hraje v něm hlavní roli, bývalou policistku, která řeší vraždy.

Také se vrhla na režírování, před pár dny představila svůj první dokumentární snímek Never Look Away. Zaměřuje se na válečnou fotoreportérku pro CNN Margaret Toth, která pocházela také z Nového Zélandu.

Podívejte se, jak jde s Lucy Lawless (55) čas:

Související témata:
Lucy Lawless
Seriál Xena

Načítám