Hlavní obsah

Justin Bieber je třicátník! Dívčí idol z něj udělala amatérská videa, která natáčela jeho máma

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Justin Bieber vstoupil do klubu třicátníků! Kanadský zpěvák, jenž svět pobláznil už jako teenager, 1. března slaví narozeniny a rozhodně má být na co hrdý. Z klučíka, který přezpívával písničky R&B hvězd, se stal jeden z nejúspěšnějších interpretů současnosti.

Článek

Článek si můžete poslechnout v audioverzi.

Svůj první hit One Time vydal, když mu bylo patnáct let, dnes má na svém kontě dvě ceny Grammy, šest studiových alb a desítky záznamů v Guinnessově knize rekordů. Jeden z nich drží i za počet odběratelů na YouTube kanálu, kam Justinova máma nahrávala jeho první písničky.

Jeho kariéra začala na YouTube

Ačkoli ho to na škole táhlo i ke sportu, život mu nakonec změnila hudba. Justin Bieber vyrůstal jen s mámou, které bylo v době jeho narození osmnáct, a protože neměli peněz nazbyt, na hudební nástroje se učil hrát sám. Když mu bylo dvanáct let, zúčastnil se místní pěvecké soutěže. Zazpíval hit So Sick od Ne-Ya, a ačkoli skončil „až“ druhý, tenhle moment byl pro jeho kariéru zásadní. Jeho máma, která ho v lásce k hudbě podporovala, totiž video nahrála na YouTube, aby se talentovaným synem pochlubila širší rodině a přátelům. Video ale začalo sbírat lajky, a tak brzy následovaly další Justinovy cover verze populárních R&B písniček.

V patnácti byl populárnější než Gaga

Později se k jednomu z jeho vystoupení dostal manažer nahrávacího studia a o pár týdnů později už s ním Justin nahrával první demo. V roce 2009, kdy mu bylo rovných patnáct, vydal zpěvák své první studiové album s názvem My World a všech sedm písniček na něm doslova bořilo hitparády. Během pár měsíců se Bieberovi podařilo rozšířit fanouškovskou základnu natolik, že se stal nejvyhledávanější osobou na internetu a na druhou příčku odsunul Lady Gaga.

Selena Gomez jako první láska i námět hitů

Jeho největší hity jsou protkané jeho osobním životem, zejména vztahem s jeho první láskou Selenou Gomez. Do herečky a zpěvačky byl platonicky zamilovaný a díky svému manažerovi se s ní nakonec opravdu setkal – a dokonce i na jednom pódiu. Ačkoli dlouho popírali, že by tvořili pár, na konci roku 2010 šli s pravdou ven. Justinovi bylo šestnáct, Seleně o dva roky více a celých osm let se scházeli a zase rozcházeli. Jejich definitivní rozchod nesli fanoušci, kteří si říkají Beliebers, těžce. Nebýt ale turbulentní love story Justina a Seleny, nedočkali bychom se hitů jako Sorry, What Do You Mean nebo Mark My Words.

Po rozchodu přišly zásnuby. S Hailey

Rozchod slavného páru na jaře roku 2018 byl velmi veřejný, o to překvapivější bylo, když zpěvák v létě požádal o ruku svou (staro)novou přítelkyni Hailey Baldwin, se kterou randil během jedné z pauz se Selenou. Vzali se v tichosti jen pár měsíců poté a o rok později uspořádali druhou, honosnou svatbu pro rodinu a přátele. Nedávno oslavili páté výročí svatby a vypadají stejně zamilovaně jako na počátku jejich vztahu.

Kvůli nemoci v Praze nezazpíval

Své prozatím poslední, šesté studiové album nazvané Justice zpěvák vydal v roce 2021 a práci na další desce pozdržely zdravotní potíže. V roce 2022 musel Justin Bieber dokonce zrušit část svého turné, protože mu částečně ochrnula tvář. Na vině prý byl Ramsay-Huntův syndrom způsobený herpetickým virem, který může v těžkých případech zavinit i poškození sluchu. Kvůli zdraví zrušil Justin Bieber i pražský koncert, který se měl odehrát na jaře loňského roku. Před pár týdny si ale střihl vystoupení v kanadském Torontu, a tak se zdá, že se fanoušci brzy dočkají velkého comebacku.

Načítám