Hlavní obsah

Matka Elona Muska: v 76 letech ikonou módy, ale hlavně zdravého života

Foto: Dia Dipasupil, Gettyimages.com

Foto: Dia Dipasupil, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maye Musk, která za pár dní oslaví krásné 76. narozeniny, se stala ikonou elegance a zdravého životního stylu. Její příběh není jen o úspěšné kariéře supermodelky a dietoložky, ale především o inspiraci, kterou přináší v oblasti péče o zdraví a vitalitu.

Článek

Maye Musk, matka podnikatele a jednoho z nejbohatších mužů světa Elona Muska, se proslavila nejen svou krásou na pódiích, ale také svým hlubokým porozuměním ke stravování a výživě. Se dvěma magisterskými tituly v oboru dietologie a výživa si vybudovala reputaci odbornice, které lze důvěřovat.

Její přístup ke stravování není o extrémních dietách, ale o vyváženosti a rozmanitosti. „Mým tajemstvím, jak stárnout s grácií, jsou rozhodně moje stravovací návyky. Držím flexitariánskou dietu. Moje tři základní pravidla, jak žít život naplno, jsou zůstat v dobrém zdraví tím, že budete dobře jíst, neustále se vzdělávat a zůstat pozitivní,“ popisuje šestasedmdesátiletá Maye Musk.

Tajemství zdravého stravování

Maye se řídí flexitariánskou dietou, která klade důraz na konzumaci rostlinných potravin s občasným přídavkem masa a ryb. Její jídelníček je plný zeleniny, celozrnných výrobků, ovoce, nízkotučných mléčných výrobků a luštěnin. Pokud už Maye vaří, často připraví plný hrnec zeleninové polévky, kterou si posléze zamrazí i na další dny. Když nevaří (netají se tím, že není extra kuchařka), nebojí se jít ani do restaurace, kde si dopřeje například kuřecí steak se zeleninou. Pokud je porce moc velká, modelka si nechá zbytek zabalit, a může si tak užít další den bez vaření večeře. Ale ani ona není imunní vůči občasným hříchům ve formě „cheat days“, během kterých si dopřeje své oblíbené pochoutky, jako je zmrzlina nebo čokoláda. Tyto chvíle gastro slasti ji ale nerozhodí a hned se vrací ke zdravému stylu.

Foto: Dave Kotinsky, Gettyimages.com

Dobře jezte, neustále se vzdělávejte a zůstaňte pozitivní, radí šestasedmdesátiletá Maye MuskFoto: Dave Kotinsky, Gettyimages.com

Cvičení jako klíč k vitalitě

Maye Musk nedělá ze cvičení vědu. Pro ni je to jednoduchá rutina, která zahrnuje ranní procházky, protažení a krátké intervalové tréninky. I přes své naplánované a rušné dny dává cvičení prioritu, a to dokonce, i když je na cestě ubytována v hotelovém pokoji. Prostě se prochází po schodech. „Doma mě budí můj pes nebo ho někdy vzbudím já, když musím začít dřív. Mám svůj šálek kávy s mlékem a sladidlem, on má svou dobrotu. Nikdy nezapomene, že dostane pamlsek pokaždé, když postavím konvici. Pak jdeme na procházku. Snažím se každý den dělat svižné procházky alespoň 30 minut, 15 minut se protahovat a 10 minut se zátěží. Nepřeháním cvičení,“ popisuje svůj rituál.

Ovoce místo sladkostí a pozitivní přístup

Maye upřednostňuje čerstvé ovoce před sladkostmi, což jí může většina z nás závidět. Místo kostičky čokolády nebo bonbonu si totiž dáma dá ráda hroznové víno, jablko nebo hrušku. Dalším klíčovým bodem je pro ni pozitivní přístup a odhodlání: „Přestaňte si stěžovat na bolesti. Místo toho si udržte nebo získejte zdravou váhu, abyste snížili riziko chronických onemocnění. Buďte také pozitivní a šťastní a věnujte čas sdílení pozitivních zpráv, abyste inspirovali lidi všech věkových kategorií.“

Maye Musk je živým důkazem toho, že zdravý životní styl a elegance neznají věkové hranice. Její příběh může inspirovat k tomu, abychom se starali o své zdraví a vitalitu, ať už je nám jakkoliv. Ať už je vaším cílem podobný lesk jako u Maye, nebo prostě jen zdravější a šťastnější život, její příběh je zdrojem motivace a inspirace pro nás všechny.

Načítám