Hlavní obsah

Natáčí se nová Zlatovláska: Opět s Petrem Štěpánkem a známou písničkou!

Foto: ©Three Brothers Production/Jiří Jevický

Foto: ©Three Brothers Production/Jiří Jevický

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psal se rok 1973, kdy si srdce milovníků pohádek získala Zlatovláska a miláčkem se stal i Jiřík, tedy Petr Štěpánek v hlavní roli. Dodnes ji lze vidět v televizních reprízách, ale zhruba za rok ji můžete porovnat s její novou verzí. Petr Štěpánek nebude chybět ani tentokrát!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nevynecháte ani jedinou reprízu pohádky Zlatovláska a notujete si písničky, které v ní jsou a staly se za ta léta obecně známými? Pak se můžete začít těšit i na novou verzi – natáčení už začalo. Příběh zůstane v podstatě stejný, i když samozřejmě jistých změn dozná. Na čem ale můžete stavět, je, že se v něm objeví znovu Petr Štěpánek. Tentokrát ne jako Jiřík, ale v roli krále. Jiříka si zahraje Tomáš Weber. Film režíruje Jan Těšitel a natáčet se bude do června. V kinech by se měla Zlatovláska objevit začátkem roku 2025, kdy ji do kin vyšle distribuční společnost Bioscop.

Novou Zlatovlásku chtěl točit Vorlíček

Oblíbená pohádka se měla své nové verze dočkat už před lety, kdy o jejím natočení uvažoval Václav Vorlíček, král českých pohádek. Vše už bylo připravené, ale režisér zemřel a z plánů sešlo.

Právě natáčená verze se připravuje už asi deset let s pomocí scenáristky snímku Anděl Páně Lucie Konášové. Z původní hudební pohádky se po úpravách a přeobsazení stane víc dobrodružná podívaná, kde velký prostor dostanou například zvířata – samozřejmě mluvící.

Petr Štěpánek jako král

Osoba, která starou a novou verzi spojuje, je Petr Štěpánek. Tehdejší mladík v roli Jiříka dnes převzal roli po Ladislavu Peškovi a je z něj starý král. „Scénář je samozřejmě trochu jiný a líbí se mi na něm mluvící zvířata, která provází Jiříka na cestě pro Zlatovlásku,“ komentuje pětasedmdesátiletý herec svou novou roli.

Jiříka si v této verzi Zlatovlásky zahraje zatím ne moc známý herec Tomáš Weber. Je přirozené, že chtěl od Petra Štěpánka jako bývalého Jiříka nějakou radu. „Shodli jsme se, že se tyto role ani filmy nedají srovnávat, a když jsem se ptal, jak k roli přistoupit, odpověděl, že si na to musím přijít sám,“ usmívá se čtyřiadvacetiletý student JAMU.

Jasmína Houf jako Zlatovláska

Produkce pohádky zatím málo mluví o tom, tedy vlastně té, která si zahraje princeznu. V původní verzi to byla Jorga Kotrbová (zpívala Jitka Molavcová). Tentokrát to bude Jasmína Houf. Ta své dojmy zatím moc nezveřejňuje. Studovala na konzervatoři obor muzikál a do této pohádky dělala konkurz na jednu z dvorních dam – nakonec dostala roli princezny.

Marek Lambora a jeho role ve Zlatovlásce

Zásadní roli má v pohádce i přítel Jiříka Štěpán. Není to moc pozitivní postava a její představitel Marek Lambora o něm řekl, že je tak trochu parchant. Současně ale dodal, že se mu to hrálo velmi dobře, jen se musel znovu pocvičit v jízdě na koni a šermu. Bavila ho také práce se zvířaty, která nebývá jednoduchá pro obě strany – v tomto filmu je zvířat skoro 50! Jednu z hlavních rolí má psík Štístko, kterého hraje Parson Russell teriér jménem Boreggo. K původní pohádce patří neodmyslitelně i písničky, podle kterých ji posluchači poznají i se zavřenýma očima. Dobrou zprávou je, že i v té nové zůstala variace na tu nejzásadnější, tedy Zlatovlásko, krásko…

Načítám