Hlavní obsah

Bromance z Hollywoodu. Pitt s Clooneym, Affleck s Damonem a další slavné mužské dvojičky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Označení bromance (spojení slov brother a romance) popisuje muže, kteří nejsou homosexuály, ale bez své „klučičí polovičky“ se neobejdou. Jaká jsou největší hollywoodská přátelství?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Panují předsudky, že dva kohouti na jednom smetišti se nesnesou. Dokážeme vám, že to tak úplně neplatí. Nejenže spolu tito muži pracují, ale vídají se pravidelně i ve volném čase a vzájemně se podporují - i v těch nejtěžších chvílích.

Brad Pitt a George Clooney

Nejžádanější a nejvíc sexy herce Hollywoodu Brada PittaGeorge Clooneyho pojí přátelství téměř třicet let. Spojuje je stejný smysl pro humor, kdy se baví na účet toho druhého. Když se například George ptali, jak se těší na natáčení thrilleru Wolfs (v kinech od 19. září) s Pittem, žertem odpověděl: „Asi nikoho levnějšího nesehnali.“ Ani jeden neváhá do svých žertíků zapojit i jiné celebrity. Jednou například poslal Clooney balíček Meryl Streep a předstíral, že je od Pitta. Uvnitř bylo CD s odbornými lekcemi řeči, kterými herci procvičují a zdokonalují akcenty. Clooney k tomu přiložil i dopis, ve kterém stálo, že mu CD pomohlo s jeho dialektem ve filmu Troja a že by se jí to mohlo hodit. Pitt mu to vrátil – když natáčeli druhý díl Dannyho parťáků v Itálii, řekl novinářům: „George si v zájmu své role přeje, abyste ho oslovovali jedině pane Ocean, Danny Ocean, případně Danny.“ Média se toho chytla a začala tak Clooneyho skutečně označovat. „Je to můj přítel a je nám spolu opravdu dobře,“ uvedl Clooney v rozhovoru pro magazín People.

Owen Wilson a Ben Stiller

Herce dala dohromady v 90. letech práce. Hráli spolu ve dvanácti filmech, z čehož nejznámější jsou Zoolander, Starsky & Hutch nebo Noc v muzeu. Už předtím, než se bok po boku postavili před kameru, si ale Ben Stiller zamiloval Owenovu práci. „Napsal mi dopis, ve kterém stálo, že jsem se mu moc líbil v komedii Grázlové a že doufá v budoucí spolupráci. Moc to pro mě znamenalo, protože ho podle mě nikdo jiný neviděl,“ smál se herec a dodal: „Od chvíle, kdy jsme se poprvé spřátelili a chodili po New Yorku, se pořád smějeme stejným věcem a naše dynamika je stále dost podobná.“ Jejich přátelství se ještě upevnilo v roce 2007, kdy se Owen Wilson pokusil o sebevraždu. Ben se k tomu vyjádřil v pořadu Ellen DeGeneres: „Vede si opravdu dobře. Chci chránit ale jeho soukromí. Je to můj dobrý přítel. Je to neuvěřitelný chlap a přeji mu jako každému jen to nejlepší.“

Tim Allen a Tom Hanks

Životní cesty těchto dvou hollywoodských hvězd se poprvé střetly v roce 1995, kdy společně namlouvali kreslený film Příběh hraček. Známá hláška „Do nekonečna a ještě dál“ pocházející právě z této pohádky se promítla i do jejich životů. „S Tomem jsme opravdu blízkými přáteli. Je to snad jediný muž, který mě poslouchá, ale nesoudí,“ řekl Allen během nedávného rozhovoru v talk show Kelly Clarkson. A to i přesto, že mají jiné povahy i názory. I to ale k přátelství patří, stejně jako tolerovat chyby toho druhého. „Tom mi třeba ujídá hranolky z talíře, když spolu obědváme. Já pocházím z rodiny, kde se nic takového nedělá,“ smál se slavný „Kutil Tim“. I přes velké pracovní vytížení se Tim Allen s Tomem Hanksem scházejí pravidelně alespoň jednou za dva měsíce.

Matt Damon a Ben Affleck

Ukázkovým příkladem bromace jsou herci Matt DamonBen Affleck, kteří se znají od dětství. Jejich přátelství vyústilo i ve spolupráci, jež jim v roce 1997 přinesla Oscara za nejlepší scénář k filmu Dobrý Will Hunting. Naposledy spolupracovali na filmech Poslední souboj, ve kterém hráli a podíleli se i na scénáři (2021), a Air: Zrození legendy (2023), jejž Affleck režíroval. Stále si zůstávají nablízku. „Matt žije kousek ode mě jako kdysi. Jediný rozdíl je v tom, že máme bazény,“ smál se Affleck pro magazín Boston. Benova první žena Jennifer Garner brala jejich přátelství s humorem. „Jsou důkaz, že v Hollywoodu láska žije. Alespoň pro mého milovaného manžela a milovaného manžela mého manžela.“ Když se slavný pár rozváděl, byl svému příteli Matt pochopitelně nablízku. „Nechci o našem přátelství příliš mluvit. Na to je to pro mě moc důležité a přesahuje jakoukoli kariéru,“ řekl Damon. Ani Affleck nešetří chválou. „Mít Matta je pro mě nesmírně důležité. Není to jen Matt. Je to celá jeho rodina.“

Leonardo DiCaprio a Tobey Maguire

Podobně jako v případě Bena a Matta, i herci Leonardo DiCaprio a Tobey Maguire se znají od dětství. Poprvé se setkali jako dětští herci na konkurzu v 80. letech a našli v sobě spřízněné duše, protože je potkal podobný osud – vychovávaly je jen matky. Často v soukromí vyrážejí na basketbalové zápasy, jezdí společně na dovolenou, a mají dokonce i totožné náhrdelníky s vlkem, které mají odkazovat na partu, jíž byli oba součástí a která si říkala Wolf Pack (vlčí smečka). Oba jsou navíc svobodní (Maguire se rozvedl v roce 2020) a užívají si plnými doušky staromládeneckého života. Maguire řekl, že na jejich přátelství ale není nic neobvyklého. „Jsme jako všichni ostatní. Je mezi námi spousta smíchu a chatování. Baví nás dělat spoustu věcí společně.“ DiCaprio zase přiznal, že se s Maguirem o všem radí. „O každém rozhodnutí, které jsem učinil, jsem s Tobeym mluvil a naopak,“ řekl agentuře AP.

Načítám