Hlavní obsah

JLo a Ben Affleck 20 let od rozchodu. Tohle je příběh jejich velké lásky, jejich tehdy a teď

Foto: Jeff Kravitz/FilmMagic, Kevin Winter/Getty Images, Gettyimages.com

Foto: Jeff Kravitz/FilmMagic, Kevin Winter/Getty Images, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před 20 lety touto dobou se rozešli. Svět showbyznysu šokovala zpráva o tom, že s láskou Jennifer Lopez a Bena Afflecka je konec. Jenže i když dalších téměř 18 let si každý žil po svém, oba založili vlastní rodiny, dali se opět dohromady. A oba shodně tvrdí, že k sobě vždy patřili, jen tehdy prostě nebyl ten správný čas. Jak šel čas s JLo a Benem Affleckem? Jaká je časová osa jejich lásky?

Článek

Kdyby to byl film, ve kterém hrají, řekli byste si, že je to takový klasický romantický cajdák a v normálním životě se tohle prostě stát nemůže. Kritici by mu nejspíš dali na frak, divákům (hlavně z řad žen) by se asi líbil a byl by to jeden z těch snímků, které si pustíte, když máte splín nebo nějaké milostné trable.

Jenže tohle není film, je to příběh velké lásky Jennifer Lopez a Bena Afflecka. Lovestory, která překonala řadu překážek, dokonce i rozchod před rovnými dvaceti lety a téměř osmnáctiletou odluku.

Tajné začátky

Psal se rok 2002 a Ben Affleck a Jennifer Lopez se potkali při natáčení snímku Láska s rizikem. On hrál bezvýznamného zlodějíčka, ona drsnou gangsterku. A i když kritika film ztrhala a kariérně oběma nic extra nepřinesl, stal se možná nejzásadnějším filmem jejich života.

Mezi dvěma herci totiž přeskočila tak silná jiskra, že jí nešlo vzdorovat. Jenže JLo byla v té době vdaná za Crise Judda, takže se logicky nový pár svou láskou moc nechlubil. „Důkaz“ toho, že tihle dva nejsou jen kamarádi a kolegové (i když už se o tom v médiích samozřejmě spekulovalo) přišel jen dva dny před tím, než Lopez oficiálně požádala o rozvod s Juddem. Paparazzi ji vyfotili, jak se na oslavě svých 32. narozenin líbá s Affleckem.

Happy end se nekonal

To byl okamžik, kdy už nebylo třeba cokoli tajit a ti dva si svou lásku začali užívat se vším všudy. A netrvalo to dlouho a prst herečky a zpěvačky začal zdobit nádherný zásnubní prsten s obrovským růžovým briliantem z dílny slavného klenotníka Harryho Winstona, údajně v hodnotě 2,5 milionu dolarů. Od Afflecka ho dostala v listopadu 2002.

Jenže žádné do roka a do dne se nekonalo, naopak jen den před svatbou ti dva oznámili, že obřad prozatím odkládají. „Vzhledem k obrovské mediální pozornosti jsme se rozhodli termín odložit. Když jsme přemýšleli o najmutí tří falešných nevěst na třech různých místech, uvědomili jsme si, že něco není v pořádku. Měli jsme pocit, že to, co mělo být nejšťastnějším dnem našeho života, je v ohrožení,“ napsali tehdy ve společném prohlášení, ale samozřejmě spekulacím, že jejich vztah spěje spíš k rozchodu než ke svatbě, se nevyhnuli.

Bohužel tyhle spekulace se ukázaly jako pravdivé a v lednu 2004 tým JLo potvrdil, že zpěvačka a herečka zasnoubení s Affleckem zrušila a pár se rozešel. Když po letech oba mluvili o tom, co bylo důvodem, shodli se, že minimálně z padesáti procent za vše mohl obrovský mediální tlak, kterému čelili. Sama Jlo se nedávno nechala slyšet, že s trochou nadsázky lze říct, že oba stále trpí posttraumatickou stresovou poruchou, kterou si s sebou nesou právě z doby, kdy spolu poprvé chodili. „Ale jsme starší a moudřejší. Víme, co je v životě opravdu důležité, že nezáleží ani tak na tom, co si o vás myslí ostatní. Jde jen o to být věrný sobě a tomu, čím jste,“ řekla na konci loňského roku Lopez magazínu People.

Stará láska nerezaví

Tohle pořekadlo sice může znít jako klišé, ale v případě JLo a Afflecka je více než pravdivé. Když se v roce 2004 jejich vztah rozpadl, oba šli svou vlastní cestou. Sice stále udržovali relativně přátelské vztahy, žádná válka se nekonala, ale dalších asi 18 let nic nenaznačovalo, že by se někdy mohli znovu dát dohromady.

Koneckonců JLo se jen pár měsíců po rozchodu vdala za hudebníka Marca Antonia, s nímž má dvojčata Emmu a Maxe (narodili se v únoru 2008). A Affleck se také oženil, byť o něco později než Lopez. V roce 2005 si vzal herečku Jennifer Garner, se kterou má tři děti. Oběma se ale manželství rozpadlo. Lopez šli s Anthonym od sebe v roce 2011, oficiálně rozvedeni pak byli v roce 2014. Affleck a Garner se rozvedli v roce 2018.

Velký návrat

Ale ani jejich rozvody neznamenaly, že se ti dva okamžitě vrhli jeden druhému do náruče. JLo ještě předtím stihla randit s profesionálním baseballistou Alexem Rodriguezem.

První zmínky o tom, že mezi nimi zase něco bují, se objevily kolem dubna 2021. Affleck byl totiž novináři osloven, aby se vyjádřil k velkému článku o životě JLo v magazínu InStyle, v němž se velká část týkala samozřejmě jeho. A on na adresu Lopez nešetřil chválou. Začaly spekulace, zda tyhle lichotky pramení ze společné minulosti, nebo spíš ze současnosti. Navíc bulvár přišel s tím, že jen pár dnů po jejím rozchodu s Rodriguezem viděli Afflecka, jak míří k ní domů. Reakce obou na tyhle zmínky byla ale jednoduchá: Jsme jen přátelé!

Jenže v květnu strávili několik dní v Montaně a rozhodně to nevypadalo, že jde o výlet dvou kamarádů. A na konci května magazín US Weekly napsal, že jsou zase spolu. A jakoby všechny tahle šuškanda už oba začala unavovat, v červnu se Lopez přestěhovala z Miami do Los Angeles, začali se scházet nejen spolu, ale i se svými dětmi z předešlých vztahů, a v srpnu spolu poprvé jako pár nakráčeli na červený koberec, když na filmovém festivalu v Benátkách vyrazili na premiéru filmu Poslední souboj. V dubnu 2022 se zasnoubili a hereččin prsteníček ozdobil nový zásnubní prsten. Byl velmi podobný tomu prvnímu, jen růžový briliant nahradil zelený, protože zelená je pro Lopez šťastná barva. A tentokrát se žádné odložení svatby nekonalo, naopak přišlo dřív než do roka a do dne. Své ano si tihle dva řekli v červenci 2022 a vlastně už jim stačí jen popřát, aby tohle bylo jejich „dokud nás smrt nerozdělí“.

Načítám