Hlavní obsah

Šedesátník Nicolas Cage a ženy jeho života. Ty osudové i jeden divoký omyl

Foto: Tim P. Whitby, Gettyimages.com

Foto: Tim P. Whitby, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný bouřlivák, excentrik, co chová exotickou zvěř a baví ho pobyty na strašidelných místech. Ale také geniální herec, který má na kontě nespočet úspěšných filmů a doma jednoho Oscara. Nicolas Cage, jenž se dnešním dnem zařadil mezi šedesátníky, je známý i svou slabostí pro ženy, možná i proto mu to s žádnou zatím nevydrželo. Tohle jsou jeho lásky, včetně té současné.

Článek

Často hraje podivíny, lumpy, jakési padlé hrdiny na okraji společnosti. Koneckonců za roli alkoholika Bena Sandersona ve snímku Leaving Las Vegas získal v roce 1996 Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Nicolas Cage rozhodně patří k výrazným hollywoodským hvězdám, i když snadné to s ním asi není, a to hlavně v soukromém životě.

Ví se o něm, že je excentrický, vyžívá se v improvizaci, z níž ale jeho kolegové často dost šílí, baví ho pobyty na strašidelných a temných místech (pořídil si třeba dům po vražedkyni), utrácí za podivnosti (koupil si chobotnici či lebku dinosaura za pět milionů, kterou ale nakonec musel vrátit, protože byla kradená…) a nakonec skončil na mizině.

Se ženami to má herec také divoké, nyní je popáté ženatý, přičemž jeho nejdelší manželství trvalo 12 let, nejkratší pak čtyři dny. Tohle jsou lásky jeho života, včetně té poslední, s níž už hodlá Cage podle svých slov zůstat, dokud je smrt nerozdělí.

Christina Fulton

Christina Fulton, tehdy mladá modelka, sice nikdy nebyla Cageovou právoplatnou manželkou, ale přesto má v jeho životě významné místo. Stala se totiž matkou hercova prvorozeného syna Westona (1990). S Christinou začal Cage randit v roce 1988 (před ní chodil například s herečkou Brooke Shields).

Weston je otci nesmírně podobný a zdá se, že zdědil i umělecký talent (je herec a hudební producent) a dost možná i jeho zvyklosti v oblasti lásky. Ve svých třiatřiceti letech je už potřetí rozvedený, navíc s poslední exmanželkou má velké spory, kvůli nimž dědeček Cage a babička Fulton nevídají své vnučky – malá dvojčata Cyress a Venice.

Patricia Arquette

A dostáváme se k první hercově manželce. Tou se v roce 1995 stala herečka Patricia Arquette. Traduje se, že ji Cage potkal poprvé, když jí bylo 18, a hned si ji chtěl vzít. Mladá Patricia mu z legrace dala seznam úkolů, které musí splnit, a až pak mu řekne ano. Když je ale začal Cage skutečně plnit, vyděsilo ji to tak, že se mu roky vyhýbala – brali se, až když jí bylo 27.

Od počátku ale provázely jejich manželství spekulace, že se rozešli. Později to sama herečka komentovala, že jejich vztah měl mnoho okamžiků, kdy spolu nebyli, ať už kvůli práci, tomu, že pečovala o umírající maminku, nebo proto, že měli neshody. Ať tak či tak, oficiálně manželství skončilo v roce 2001 a nevzešlo z něj žádné dítě.

Lisa Marie Presley

Jejich manželství nebylo nejdelší, trvalo asi 100 dní. Brali se v roce 2002 a po třech měsících byl konec, i když oficiálně bylo manželství rozvedeno až v roce 2004. O rok dříve popsala Lisa Marie Presley jejich vztah dost výstižně magazínu Rolling Stone: „Jsme oba tak dramatičtí a dynamičtí, že když to bylo mezi námi dobré, bylo to úžasné, ale když to bylo zlé, byla to zatracená krvavá noční můra pro všechny.“

Přesto zjevně manželství stálo za to, protože i po rozvodu zůstali přáteli a nikdy o sobě neřekli nic ošklivého. Koneckonců, když Lisa Marie loni v lednu zemřela, Cage pro Hollywood Reporter řekl, že mu tahle zpráva zlomila srdce. Nepotkal prý žádnou jinou ženu, která by se uměla tak krásně a opravdově smát jako ona, Presley podle něj rozsvítila každou místnost, do níž vkročila.

Alice Kim

Tohle je zatím nejdelší hercovo manželství, trvalo téměř 12 let (od roku 2004 do 2016). Tehdy devatenáctiletou Alici potkal herec v asijské restauraci v Los Angeles, kde pracovala, a zamilovali se do sebe. A vypadá to, že to byla láska divoká, protože už po dvou měsících známosti se tihle dva brali a v roce 2005 se jim narodil syn Kal-El. Ale nakonec ani tahle láska nedopadla dobře, i když byl herec jejím koncem údajně šokovaný. Magazínu Guardian řekl, že neměl ani ponětí, že se blíží konec, ale víc se k tomu vyjadřovat nechtěl.

Erika Koike

Tohle snad ani nebylo manželství, ale vtípek. S mladinkou dívkou herec tak nějak randil. A pak se podle jedné verze v roce 2019 opili v Las Vegas a dostali pro toto město poměrně typický nápad – vzali se v jedné z tamních kaplí, které oddávají jak na běžícím pásu. Ale po čtyřech dnech, kdy Cage vystřízlivěl, požádal o anulaci sňatku. Sám herec to ale líčí krapet jinak. Prý po čtyřech dnech zjistil, že jeho tehdy už vlastně manželka má vztah s někým jiným.

Riko Shibata

Tuhle krásku poznal herec v Japonsku, v její domovině. A opět to byla velká láska, i když samozřejmě poznámkám o tom, že Riko je o polovinu mladší než Cage, a dokonce i mladší než jeho nejstarší syn, se pár nevyhnul. A že je to popáté? Herec je rozhodnutý to tentokrát nepokazit. „Vím, že pět svateb je hodně, ale tentokrát jsem přesvědčený, že to udělám správně,“ řekl Los Angeles Times. Své ano si řekli v roce 2021 a o rok později se jim narodila holčička August.

Které hvězdné páry naopak drží roky? Slavní, co spolu zestárli aneb Takhle vypadá láska

Načítám