Hlavní obsah

Slavní a svatby ve Vegas: Manželství trvala hodiny i roky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatba v Las Vegas je jedno z filmových klišé. Děje se ale i v reálném životě. Mnohé celebrity by o tom mohly vyprávět. Kteří slavní si řekli ano přímo ve městě hazardu?

Článek

Las Vegas se svými kasiny a neonovými světly rozhodně nevypadá jako nejromantičtější místo na zemi. Přesto každoročně zláká tisíce párů, aby tam uzavřely manželství. Jsou mezi nimi zahraniční i české celebrity.

Karel Gott (†80) a Ivana Gottová (44)

Vypadalo to, že zlatý slavík se ke svatbě snad nikdy nerozhoupe. O to víc šokující bylo oznámení v lednu roku 2008, že si zpěvák při obřadu v kapli v Las Vegas vzal za manželku svou dlouholetou přítelkyni Ivanu Macháčkovou. Byla u toho nevěstina maminka a také jejich dcera Charlotta Ella (14).

Při svatbě byla Ivana už podruhé těhotná – s Nellou Sofií (12). K Las Vegas měl Karel Gott citový vztah, protože tam před desítkami let začínal svou zahraniční kariéru.

Foto: Profimedia.cz

Novomanželé na veřejnosti krátce po svatbě v roce 2008 Foto: Profimedia.cz

Tereza Kerndlová (33) a René Mayer (50)

Stejnou destinaci si v roce 2013 vybrala i česká zpěvačka se svým milým. Na místě byli se zamilovaným párem jen dva svědkové. Nevěstiny a ženichovi rodiče ovšem obřad sledovali alespoň přes internet, prostřednictvím webkamery.

Po návratu do Česka uspořádali novomanželé ještě jednu veselku. Ta proběhla na statku u Brna za účasti více než stovky hostů.

Foto: Profimedia.cz

Pár nedávno oslavil sedmé výročí svatbyFoto: Profimedia.cz

Daniel Hůlka (52) a Barbora Klementová Hůlková (29)

Zatímco své první ano řekl známý baryton své vyvolené Libuši rozené Haraštové (39) v Olomouci, s tím druhým si zaletěl přes oceán až do Vegas. Samotný obřad byl opravdu rychlovka.

S tehdy těhotnou tlumočnicí Barborou Klementovou byli sezdáni u svatebního okénka, aniž by vůbec vystoupili z auta. A protože oba milují cestování, vydali se následně na svatební cestu k řece Colorado.

Foto: Profimedia.cz

Manželé vychovávají dceru Rozárku (2)Foto: Profimedia.cz

Sophie Turner (24) a Joe Jonas (31)

Rychlá a bez nějaké velké slávy – taková byla svatba hudebníka a herečky známé ze seriálu Hra o trůny (2011–2019). Ceremonie se konala krátce po udělení cen Billboard Music Award v roce 2019 za přítomnosti několika slavných hostů.

Oddávajícím byl člověk převlečený za krále rokenrolu, Elvise Preslyho (✝42). Nevěsta na sobě měla bílý kalhotový overal.

Foto: Profimedia.cz

Sophie Turner porodila v červenci holčičkuFoto: Profimedia.cz

Nicolas Cage (56) a Erika Koike (35)

Svatby ve Vegas jsou snadné a rychle proveditelné, což může být výhoda, ale také nevýhoda. Třeba takový herec Nicolas Cage udělal v roce 2019 chybu, když si ve Vegas vzal svou přítelkyni, vizážistku Eriku Koike. Po pouhých čtyřech dnech požádal o anulování sňatku, což zdůvodnil tím, že byl pod vlivem alkoholu a omamných látek. Šlo o hercovo čtvrté a nejkratší manželství.

Foto: Profimedia.cz

Manželé byli jen čtyři dnyFoto: Profimedia.cz

Richard Gere (71) a Cindy Crawford (54)

Vegaskému vábení podlehl také charismatický herec a o třiadvacet let mladší supermodelka v roce 1991. Richard Gere si vzal jednodenní volno z natáčení a s nevěstou se přepravil soukromým letadlem na místo činu, kterým byla známá svatební kaple Little Church of the West.

Bylo to tak narychlo, že si vzájemně navlékli prstýnky z alobalu. Manželství se o čtyři roky později rozpadlo.

Foto: Profimedia.cz

Ani tohle slavné manželství nevydrželoFoto: Profimedia.cz

Angelina Jolie (45) a Billy Bob Thornton (65)

K archivním hollywoodským kouskům se řadí také herecké manželství z roku 2000. Impulzivní rozhodnutí ale ve zkoušce času neobstálo. Pár se setkal při natáčení snímku Bláznivá runway v roce 1999 a hned v roce 2000 si řekli ano.

Herec tak vypekl svou tehdejší snoubenku, kterou ze dne na den kvůli Angelině opustil. Uspěchaný sňatek ale nevydržel a v roce 2003 byl rozveden.

Foto: Profimedia.cz

Herecký pár do manželství příliš spěchal, a to se nevyplatiloFoto: Profimedia.cz

Britney Spears (38) a Jason Allen Alexander (38)

Americká zpěvačka aspiruje se svým dlouholetým kamarádem na vítězku soutěže nejkratší manželství slavných. To jejich z roku 2004 totiž trvalo jen pětapadesát hodin a po tomto časovém úseku bylo anulováno.

Sňatek uzavřený ve Vegas byl prý jen legrací, která zašla příliš daleko.

Foto: Profimedia.cz

Manželství bylo tak krátké (dva dny), že ani nevzniklo moc společných fotografiíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám